Jag tittar...

...mycket på dokumetärer och Louis Theroux är en av mina favoriter.
Han har gjort många dokumentärer om USA.
Möjligheternas och omöjligheternas land.
 
De senaste av hans dukumentärer jag har sett är:
 
 
Pedofilernas fängelse.
 
Kan pedofiler någonsin botas? Louis Theroux möter föräldrar och terapeuter på Coalinga Mental Hospital i Kalifornien - där 500 av de mest störda brottslingarna i USA sitter: dömda pedofiler. Kan dessa män, med en lång och komplicerad erfarenhet av sexuellt våld, någonsin bli botade genom terapi som gör att det är tryggt att släppa ut dem i samhället igen?
 
Mitt betyg: 5 av 5.
 
 
USA:s övermedicinerade barn
 
Antalet barn som diagnostiseras med någon form av psykisk störning har ökat kraftigt, men är det faktiska diagnoser eller ett resultat av föräldrars oro? Louis åker till Pittsburgh för att möta några av föräldrarna vars barn behandlas på en klinik för saker som ADD, OCD och bipolaritet. Mötet får dock Louis att ställa sig frågan om USA har börjat behandla ett barns personalitet lika mycket som deras faktiska medicinska diagnoser.
 
Mitt betyg: 5 av 5.
 
 
Dessa dokumentärer har jag också sett den senaste vekan.
 
 

Gängmördarens oskyldiga offer

19-årige Tavin Price träffas av fyra skott och avlider när han ska tvätta bilen. Han skjuts för att han har fel färg på skorna. Det här ett är bara ett an av alla skottlossningar och mord som sker i Los Angeles till följd av eskalerande gängkrig. Vad kan mordet på Tavin säga om vapensituationen i USA just nu?
 
 
Mitt betyg: 3 av 5.
 
 
 
 
Drottningarna
 
Drottningarna är en historisk dokumentärserie från 2020. Här reser vi bakåt i tiden och följer livet för några av Sveriges mest fascinerande drottningar, kvinnor som ofta hamnat i skuggan av mäktiga män. Bland tidstypiska kostymer och fantastiska miljöer leder skådespelaren Sofia Helin oss genom den spännande historien. Möt bland andra Drottning Kristina, Hedvig Eleonora och Karin Månsdotter.
 
Mitt betyg: 4av 5.
 
 
Idomeni
 
Nadia och Nawaf har flytt ett folkmord tillsammans med sina barn. Yasir oroar sig för sin fru som sedan ett och ett halvt år tillbaka är fången hos IS, som tidigare dödat deras minsta son. De två familjerna är fast i den lilla grekiska byn Idomeni som blivit ett tillfälligt flyktingläger i Grekland vid gränsen mot Nordmakedonien. Idomeni skildrar en vardagskamp i en tid av tung väntan och är ett porträtt av människor - barn och vuxna - som tvingas finna sig i en verklighet som kommer att prägla dem för livet.
 
Mitt betyg: 2 av 5.
1 Jaana:

skriven

Jag gillar också Louis Theroux dokumentärer.
Jag har sett lite olika dokumentärer som han har gjort under årens lopp.

Trevlig andra advent!
Kram Jaana

Kommentera här: