Ett nytt sätt att ragga läsare?

I dag fick jag en lite annorlunda kommentar mot för dom trevliga och snälla jag brukar få... "Inte för att vara elak men man får lite kall känsla av din blogg. Den känns inte alls inbjudande, trist och död liksom"...och det är helt ok för mig att man tycker så...alla har rätt till sin egen åsikt.

Personligen så skulle jag aldrig skriva en sådan kommentar till en annan bloggare...valet att läsa eller inte är ju fritt. Jag har tittat in hos hundratals bloggare som skriver om sådant som inte passar just mig men som sagt...jag skulle aldrig lämna en negativ kommentar utan jag lämnar bara bloggen och går vidare i blogg-världen.

Tyvärr så kunde jag nu inte låta bli att titta in till bloggaren som lämnat
kommentaren och gissa om jag blir förvånad när jag märker att jag tydligen inte är den enda som förärats med en negativ kommentar...flera bloggare har tydligen drabbats av de lämnade kommentarerna där att döma.

Vad är nu detta?
Ett nytt elakt sätt att ragga besökare till sin blogg?
Eller bara någon som njuter av att vara elak?
Tråkigt är det i alla fall.

Hur gör ni?
Gör ni som jag och bara går vidare eller...?


Vila efter detta?


Klick..klick...klart

Så lätt är det att shoppa på nätet...klickade nyss hem detta från Bon´a Parte.
Är det tantvarning...

...eller är det tantvarning?Behöver väl snart en dosett till mina piller.Onda fötter...vad gör man inte för att dom ska må bättre...?Bättre än randiga

Vi har testat den nya Kalles...den prickiga.
Mycket godare än den randiga.
Äntligen något som faktiskt fungerarHade nästan gett upp hoppet när det gällde att hitta något som tog död på ogräs men detta fungerar!


Vad skönt det är...

...när man får energi att ta tag i dom där sakerna hemma som har "legat till sig" ett bra tag.
Idag har jag haft en sådan dag.
Nu är jag riktigt nöjd med mig själv.
=)


Bästisar


Två själar...

...och samma tanke, det händer alldeles för ofta för att vara en tillfällighet för mig och min vän S.
Jag vet inte hur många gånger vi har köpt likadana kläder, ringt varandra "samtidigt" osv osv.
I går hände det igen!
Vi pratade om böcker när vi var ute på vår skogsrunda och då visar det sig att vi läser precis samma bok och vi dessutom har hunnit ungefär lika långt i böckerna.
Nu är det inte någon nyutkommen bok utan både jag och S blev helt plötsligt sugna på att läsa böckerna om Saltön.
Samtidigt? Bara så där?
Håll med om att det är lite konstigt...


Män Som Hatar Kvinnor

Det är inte ofta jag ser en film som jag verkligen tycker är fantastiskt bra men nu har det faktiskt hänt.Mikael Blomkvist, ekonomireporter, döms till fängelse för förtal av finansmannen Wennerström, och beslutar sig för att ta time-out från sitt jobb på tidskriften Millennium. I samma veva får han ett ovanligt uppdrag. Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill att Blomkvist ska skriva släkten Vangers historia. Men det visar sig snart bara vara en täckmantel för Blomkvists verkliga uppgift: att ta reda på vad som hänt Vangers unga släkting Harriet, som varit spårlöst försvunnen i snart fyrtio år. Till sin hjälp får han Lisbeth Salander, en ung strulig tjej, tatuerad och piercad, men också professionell hacker och med unika egenskaper som gör henne till en oslagbar resMikael Blomkvist, ekonomireporter, döms till fängelse för förtal av finansmannen Wennerström, och beslutar sig för att ta time-out från sitt jobb på tidskriften Millennium. I samma veva får han ett ovanligt uppdrag. Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill att Blomkvist ska skriva släkten Vangers historia. Men det visar sig snart bara vara en täckmantel för Blomkvists verkliga uppgift: att ta reda på vad som hänt Vangers unga släkting Harriet, som varit spårlöst försvunnen i snart fyrtio år. Till sin hjälp får han Lisbeth Salander, en ung strulig tjej, tatuerad och piercad, men också professionell hacker och med unika egenskaper som gör henne till en oslagbar researcher.

Mitt betyg blir 5 av 5.


Tjuven

Vi har sett senaste Wallander-filmen och jag blev inte besviken den här gången heller.En våg av villainbrott härjar i Ystad. En grupp grannar i det drabbade området beslutar att ta saken i egna händer och startar ett medborgargarde som ska vakta gatorna på nätterna. Under en nattvandring får de syn på en misstänkt person och misshandlar honom svårt. Dagen efter är mannen och hans bil borta. Polisen får in en anmälan från en förtvivlad polsk kvinna som berättar att hennes man är försvunnen. Fallet prioriteras lågt, men Wallander bestämmer sig för att gräva djupare, och ser snart en möjlig lösning då spåren leder till en sammansvetsad skara av villagrannar. Den försvunne mannens kropp är ännu spårlöst försvunnen, men i hans telefon hittar Wallander fasansfulla bilder av en död kvinna...

Mitt betyg blir 4  av 5.


Så förbaskat tråkigt...

...att Mr Migrän bestämmer sig för att komma på besök en dag när det är massor med roligheter inplanerade...
Nu är jag i alla fall uppe ur sängen.
Hypokondri


Tävling

Millah har en tävling i samarbete med Rosor På AlltTävla du också!!


Tävling

Millah har en tävling i samarbete med FormosasmyckenVar med du också!!


En mysig dag i skogen

Tyvärr blev det inte många kantareller idag. Det vi hittade fick S ta med hem eftersom dom ska grilla i kväll och då är det ju gott med en kantarellstuvning till.
Jag och A ska iväg till våra grannar K & L i kväll och äta en annan delikatess nämligenJag har längtat efter surströmming i flera veckor nu!!

Jag och S hade i alla fall en mysig dag och det blev en härligt lång promenad i skogen för hundarna.
Vi stannade vid en liten sjö som har ett fint vindskydd och satt där och fikade och filosiferade.
Elwin passade på att ta en power-nap uppe vid sjön.Sen var det full fart igen!
=)Mot skogen!

Jag köpte nya gummistövlar igår. Ordinarie pris 899:- men med Coop-kortet "bara" 499:-Nu åker stövlarna på för jag ska till skogen med S och hundarna.
KANTARELLER COME TO ME!!!!!
Idiot-taktik


Till DjurhimlenNu springer den här gamle herren på de evigt gröna ängarna.
=(

Vaknade tidigt...

...i morse av ett fasligt muande.
När jag tittar ut genom fönstret så ser jag en av kossorna dansa omkring glatt på vägen medans resten av flocken står som publik och "hejjar på" för glatta livet.
Inte det uppvaknande man önskar sig precis...förmodligen önskar inte någon annan i byn att vakna till detta ljud heller...
Eftersom vi misstänker att rymningen kan bero på att det börjar bli dåligt med mat på betet så har vi flyttat dom nu i kväll.Nu hoppas jag dom är tysta och snälla och håller sig på rätt sida av tråden.


Tänk om...


Höstkväll


Visst är det konstigt...

...när man går på en väg som man gått på hundratals gånger tidigare och helt plötsligt hittar en "ny" stig efter vägen?
Det hände mig igår igen när jag var på promenad med hundarna.


Baloo har nu gjort fyra av sina åtta konvalesens-veckor och jag har börjat ta med honom på lite skogsstigar igen.Det var en helt perfekt väg att gå med hundarna och att naturen runt stigen var helt fantastisk gjorde inte promenaden sämre.Elwin blev överlycklig när han såg att det låg en sjö alldeles intill, därav "labbe-fnattet".
=)Den stigen kommer vi att gå fler gånger!
Ute i det friaI går fick ank-mamman ta med sina ungar utanför ank-gården för första gången.
Det var en mycket intressant värld att komma ut till och mamma Anka hade full koll på sina ungar.

Efter ett par timmar ute i friheten tog hon sen med ungarna in i ank-gården igen.
Då fick det vara slut på det roliga för den dagen.


No Country For Old Men

Vi såg en film i går.När en man av en slump hamnar på en blodig brottsplats där det finns en pickup fullastad med herion och två oemotståndliga miljoner dollar i kontanter, bestämmer han sig för att ta pengarna och sätter därmed i gång en ändlös kejdereaktion av våld. Inte ens polisen i västra Texas kan stoppa den. En fascinerande thriller av den Oscarbelönade duon Joel och Ethan Coen, baserad på en roman av den Pulitzerbelönade författaren Cormac McCarthy. Filmen utspelar sig i vår egen tid, en tid då småtjuvar trängts undan av knarkkurirer och byhålor förvandlats till ett kriminellt ingenmansland.

Filmen började mycket bra, blev väldigt seg efter ett tag och hade ett för oss helt obegripligt slut.

Betyget blir 2 av 5.

Vissa dagar...

...älskar jag verkligen mitt jobb!!

=)


Mamma


Tisdagsbilden, och lite mer...Måste visa min smultronplanta som jag fick av mamma i våras...den växer och växer och växer...


Hänger med på allt

Det är fortfarande lite "bök och stök" när det gäller Elwin, vårt nytillskott i familjen men det rör sig bara om småsaker.
Han har varit stadsbo i hela sitt 7-åriga liv så det är många nya rutiner som han ska lära sig här på landet.
Men han är en otroligt positiv kille som glatt hänger med på det vi gör, svampskogen gillade han jättemycket.Att det ingick bad gjorde inte saken sämre.

 


Tävling

För att tävla om denna härliga goodie-bag så tittar du in här!!


Mr Migrän...

...trängde sig ner i sängen mellan mig och A i natt.
Har nu lyckats bedöva honom så han bara äger en liten del av mitt huvud.
Nu ska jag försöka jaga bort honom helt med en promenad och lite lunch.
Potential


Onda fötter...

...har jag haft problem med ett tag och idag var jag på Vårdcentralen för att kolla det...nu ska jag till sjukgymnast för ett fot-tränings-program!
Jag undrar vad ett sånt program innehåller?
Veterinärbesök

Idag har dessa två fröknar varit hos veterinären.
Kezella för sterilisering och öronmärkning och Tekla för vaccinering.Med tanke på bilden...våra katter älskar att ligga på nytvättade kläder...undrar just varför det är så?

Vilket skämt!


Det är inte ofta...

...man får se en rovfågel på  riktigt nära håll men i morse när jag for hem från jobbet hade jag tur.
Mitt på vägen satt en stor rovfågel. Har ingen aning vad för sorts fågel det var, men den var väldigt lik den här.


Dagens skörd

När jag kom hem i morse efter nattpasset så stupade jag i säng men efter några timmars sömn så var jag pigg igen och då åkte jag och A ut i skogen för att leta svamp.
Efter en lååååång stund hittade vi äntligen skogens guld.
=)Smörstekta på rostat bröd är mums!!


Träningsprogram


Han är min!!

Idag var de gamla ägarna här och hälsade på...överlåtelsen är klar...nu är jag med labrador igen!
=)Han är så klart husses hund också..."jobbar" gärna med husse och då blir han sååååå trött.
"Tjej-lagning"

Efter dagens promenad med hundarna i spöregnet så la min mobiltelefon av.
=(Öppnade den och konstaterade att den var aningens blöt inuti...läge för en "tjej-lagning"...nu fungerar den igen!

=)Nattfåk

Jag har lyssnat klart på en "promenadbok" igen.När den kraftfulla storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig hemma. Fåken som kommer med is, snö och dimma och som drar med sig allt i sin väg.

I Johan Theorins nya bok har det blivit vinter på norra Öland. Familjen Westin har nyligen flyttat dit från Stockholm, till en stor gammal ödegård som de tänker renovera. Snart får de höra en del ruskiga sägner om stället. Sådant som naturligtvis bara är skrock och vidskepelse. Eller? Det dröjer inte länge innan svårförklarliga saker börjar hända.

Mitt betyg blir 3 av 5.


Är det dags...

...att bygga sig en båt?
HERREGUD VAD DET REGNAR!!!


Ett tillfälle att fira


Tar det säkra före det osäkraHar ni testat detta?
Det har jag och S gjort.
Jag säger bara...tur vi hade en femma för annars hade vi kissat på oss!!

Vädergudarna...

...hade tydligen full koll på att det behövde röjas både inne och ute här hos oss för solen försvann och det blev regn och grått...typiskt städväder.Har förberett dagens middag också, lasagne.Nu ska jag belöna mig själv med lite "Prison break".Uppe med tuppen...

...var jag i morse trots att jag är ledig.
Det är skönt  att ha sovmorgon men det är också väldigt skönt att vara uppe tidigt, stöka undan "måstena" och sen kunna ha en härlig slappar-dag.
Har dessvärre  inte hunnit med några "måsten" ännu eftersom jag fastnade här framför datorn...har en hel del bloggar att läsa ikapp.
;)Det ser ut att bli en solig dag idag...och värmen är tillbaka...i går kväll vid 23-tiden hade vi 17 grader varmt...det har inte varit många så varma kvällar den här sommaren.
Hoppas på en härligt varm och lååååååång sensommar och höst nu!
Dags att göra lite nytta då...

Var försiktig


TävlingTävla här!

TävlingTävla här!

Före och efter

Vilken energi man får när det blir en solig dag efter flera regn-dagar.
Har vi hunnit med en massa "stök" här på gården .
Full fart hela dagen.
=)
Ett projekt som legat över mig ett tag har jag tagit tag i idag.

Det är fortfarande en del snickerier som saknas, vi får se när snickaren ( läs A )  får tid...Groupies


Tisdagsbilden


Nu är den här


Ett hösttecken

Sista avsnittet av "Sommar" i P1 sändes i söndags.
Det är många intressanta  personer som har delat med sig av tankar, känslor, åsikter, funderingar och historier.
Den svenska sommaren och det här radioprogrammet hör ihop tycker jag och när det slutar är det ett hösttecken.
Än finns chansen att lyssna till sommarpratarna via hemsidan, dom jag inte hunnit lyssna på ännu har jag laddat ner till min mobil. Jag tänker inte missa en enda av dom!Juni:

20 › Ingvar Kamprad - IKEAS grundare
21 ›
Tomas Ledin - artist
22 ›
Hanna Hellquist - krönikör, författare
23 ›
Helena von Zweigbergk - författare, kulturjournalist
24 ›
Alexander Stubb - utrikesminister i Finland, Samlingspartiet
25 ›
Malin Åkerman, - skådespelare
26 ›
Kjell Lönnå - körledare, producent
27 ›
Linda Olsson - jurist, författare
28 ›
Eric Bibb - singer-songwriter, bluesartist
29 ›
Hans Alfredson - författare, regissör
30 ›
Sofia Jannok - sångerskaJuli:

 1 › Erika Bjerström - journalist, Europakorrespondent
 2 › Joe Labero - magiker
 3 › Cecilia Frode - skådespelare
 4 › Lena Philipsson - artist
 5 › Herman Lindqvist - författare
 6 › Jonas Gahr Støre - utrikesminister i Norge
 7 › Nour El-Refai - komiker, skådespelare
 8 › Roger Wallis - professor KTH, kompositör
 9 › Malin Baryard - hästryttare
10 › Christian Lindberg - trombonist, dirigent, tonsättare
11 › Jonas Björkman - tennisproffs
12 › Prinsessan Birgitta - prinsessa, gymnastikdirektör
13 › Sara Paborn - copywriter, debuterande författare
14 › Katerina Janouch - sexrådgivare, författare
15 › Håkan Nilsson - Lyssnarnas Sommavärd, musiker

16 › Ann Heberlein - teologie doktor i etik
17 › Elizabeth Gummesson - föreläsare, coach
18 › Kristian Luuk - programledare, komiker
19 › Per Olov Enquist - författare
20 › Madeleine Westin - tv-meteorolog, författare, kapten i försvarsmakten
21 › Johan Lindeberg - modedesigner
22 › Lasse Berg - författare
23 › Malin Sävstam - föreläsare, överlevare
24 › Kerstin Hessius - vd för Tredje AP-fonden
25 › Morgan Alling - skådespelare
26 › Ola Salo - artist
27 › Petra Mede - komiker
28 › Arash Labaf - artist
29 › Mathias Dahlgren - stjärnkock, krögare
30 › Laleh Pourkarim - artist, låtskrivare, skådespelare
31 › Peter Englund - historiker, författare

Augusti:

 1 › Alex Schulman - medieentreprenör, författardebutant
 2 › Anders Wall - entreprenör, finansman
 3 › Sverre Sjölander - zoolog, etolog
 4 › Anne Sofie von Otter - sångerska
 5 › Jerry Williams - artist
 6 › Johan Eliasch - Special Representative of the Prime Minister, affärsman
 7 › Jörn Donner - författare, debattör
 8 › Bodil Malmsten - författare
 9 › Anders Lundin - programledare, ordkonstnär
10 › Nahid Persson Sarvestani - dokumentärfilmare, tv-producent
11 › Owe Thörnqvist - artist, kompositör
12 › Frida Hyvönen - artist,låtskrivare
13 › Günter Graffenberger - fd österrikisk korrespondent
14 › Laila Bagge - manager, låtskrivare
15 › Jan Guillou - författare, debattör
16 › Sommar 2009 i backspegeln


Suck!

Jag är ledig idag men måste ändå in på jobbet för att göra en vårdplanering...det är bara att rätta sig efter de tider när läkaren kan...känns väl inte så där jättekul...


Känner ganska väl


Citat om kvinnor

Så fort en kvinna blir mannens jämlike, så blir hon honom överlägsen.

Margaret Thatcher


Första...

...dagpasset avklarat på jobbet...jag är helt utmattad...


Den här!!??


TävlingTävla här!

Söndag

I morse vaknade jag av att spöregnet smattrade mot fönstret, men efter ett par timmar lättade det upp och vi beslutade oss för att ta en tur med bilen för att kolla in ett par loppisar.Jag köpte två stora ytterkrukor för 10 kronor och A fyndade ett knippe knivar mm för 15 kronor.
Fynd alltså!
=)

När vi kom hem så tog jag hundarna och gick iväg till skogen, men jag fick vända och gå ut på vägen igen eftersom det blev för jobbigt för Baloo att gå i skogen när det inte var upptrampat någon stig.Nu ska jag bara slappa resten av kvällen. Har börjat titta på serien "Prison break" och den verkar vara riktigt bra.
För att inte tala om "ögongodiset" som det bjuds på.
;)I morgon ska jag börja jobba dagtid igen efter några veckors nattarbete, och hur sjutton jag ska ta mig till jobbet till 07.00 i morgon bitti det vet jag inte...har tyvärr inte lyckats vända tillbaka dygnet riktigt ännu.
Tur att vi har flex-tid!
Svart cirkel

Jag har precis läst ut en bok av Jonas Moström, "Svart cirkel". Hans böcker är spännande och utspelar sig i Sundsvall vilket gör dom extra roliga att läsa såklart.Förlagets beskrivning

Rick Johnson, sångaren i ett av världens mest berömda band, påträffas död på sitt rum på hotell Knaust i Sundsvall. Kommissarie Jonas Axberg, som egentligen har nog med sina egna bekymmer, påbörjar en utredning som pekar på ett obehagligt förflutet hos rockstjärnan. Vad är det som nu, efter så många år, har hunnit ifatt Rick? Och varför fann polisen honom skjuten med en porrtidning, med namnet Eva skrivet mitt på uppslaget? Det finns ett vittne, som kan ha sett mördarens ansikte. Problemet är bara att hon ligger i koma på Sundsvalls sjukhus.

Jonas Moströms andra bok om kommissarie Axberg och läkaren Jensen är en suggestiv och tät kriminalroman. Vilka krafter driver en person som utnyttjar en individ i beroendeställning och tvingar henne att begå värsta tänkbara brottet att mörda en annan människa?

Jag ger boken betyget 4 av 5.


Skitlätt


Fredag - lördag

I går hade jag och A planerat att träffa brorsan och hans sambo, extra trevligt blev att S & J hälsade på en sväng också.
=)

Vi käkade...
 


...med alla goda tillbehör, det viktigaste tillbehöret enligt mig är...Efter att ha smaskat i oss efterrätten, smaskig blåbärspaj, som A & J tagit med så var det dags för...Det är ju såååå roligt med sällskapsspel, synd att det inte spelas oftare.

Det blev en mycket trevlig kväll med många skratt.

=)

I morse hade vi ordentlig sovmorgon och efter den sena frukosten åkte S & J vidare.
Det är så mysigt att träffa dom...A och jag måste försöka boka in en tur till dom i Gävle snart.Resten av dagen idag har varit väldigt lugn.
Tog en promenad på eftermiddagen, det är så härlig luft nu.I kväll har vi tittat på ett inspelat avsnitt av den brittiska serien "Tyst vittne" som började igår, den serien är verkligen bra.Nu återstår nog bara att krypa ner i sängen.

Säg inte det...


Trevlig helg!


Uppiggande


Pestokyckling

Hos Kardemummagumman hittade jag ett recept som vi testade till middag idag.
Enkelt och JÄTTEGOTT!
4 färska eller tinade kycklingfiléer
2 msk smör
1 klyfta vitlök
2½ dl grädde
½ dl pesto
Salt, peppar & kryddor

Gör såhär:

Bryn filéerna i smör i en stekpanna. Salta, peppra och krydda med valfria kryddor. 

Pressa i vitlöken och låt fräsa med en stund. Rör ned grädde och pesto och låt såsen koka med kycklingen cirka 10 minuter.

Servera med grönsaker & pasta/klyftpotatis/ris.


Till försäljning!

I början på veckan var jag helt inställd på att annonsera ut A på Blocket...BILLIGT!!!!
Nu känns det bra igen.
=)


Tävling

Tävlar gör man här!
=)

Fantomsmärtor


Två veckor av åtta

I går hade det gått två av de åtta veckor som Baloo ska sitta i bur och bara gå koppel-promenader.
Det går ovanligt bra måste jag säga...som tur är så sov han i bur när han var liten så det är inget nytt för honom.

I går började jag också att gå lite längre promenader med honom, han har ju fått en ny promenad-kompis också och det fungerar jättebra.Clara har problem med ett bakben sen hon blev sparkad av en häst för några år sedan så hon hoppar gärna över de längre promenaderna numera.
Det går ju bra att vara hemma och vakta gården också.
Elwin

I morgon har det gått en vecka sedan Elwin kom till oss för att prov-bo och det har gått jättebra.
Visst finns det saker att jobba med men det får man räkna med när man tar en omplacering som är sju år.
Han kan inte gå igenom hund-luckan till hundgården ännu men det jobbar vi på och så hoppar han upp i vår säng när vi inte är hemma...jag kunde först inte förstå hur dålig A blivit på att bädda!!
;)

Jag hittade en grind på Blocket igår så den var jag och hämtade i morse så nu är säng-problemet löst.I övrigt fungerar det alltså mycket bra...jag är glad över att ha en labbe i huset igen. Min första egna hund var en helt underbar labbe-tik som jag fortfarande kan sakna ibland fast det är många år sedan nu som hon gick bort.
Jag hoppas att Elwin kan fylla det hålet av saknad med tiden.

Visst är han charmig med sin gose-kudde?

=)

Kuriren

Jag och A såg den  nya Wallander-filmen "Kuriren" i går.En MC-förare hittas mördad och polisen finner spår som leder till traktens MC-klubb. Klubben anlitar våghalsiga MC-kurier för att smuggla narkotika över Öresundsbron. När allt pekar på att offret var en av dessa kurirer förstår Wallander att det finns krafter utanför MC-klubben som har planer på att ta över narkotikamarknaden i regionen. Det är först när Wallanders kollega, Isabell blir brutalt överfallen i sitt hem som han förstår hur långt dom är villiga att gå för att uppnå sina mål.

Alla Wallander-filmerna jag har sett tycker jag är sevärda...kan inta säga att jag tycker någon har varit riktigt dålig.

"Kuriren" får betyget 3 av 5 av mig.


Veckans stegMåndag 9358 steg.
Tisdag 5787 steg.
Onsdag 9485 steg.
Torsdg 5687 steg.
Fredag 6363 steg.
Lördag 7778 steg.
Söndag ingen stegräknare.

Sätta sig över


Tisdagsbilden


Om dagarna...

...går fort i vanliga fall så fullkomligt rusar dom iväg när man jobbar natt.
Fattar inte vart tiden tar vägen!

Igår åkte jag och A till stan på förmiddagen för att göra några ärenden.

Jag började med lite mystery-shopping.Sen blev det en lunch på Mc Donalds.
Det är sååå gott ibland!A hade också ett par ärenden att göra...det är ofta saker går sönder i jordbruket tyvärr.När vi kom hem var det dags att stöka undan gårds-sysslorna för att sedan vila lite innan ett nattpass på jobbet.För att väga upp den mindre nyttiga lunchen så blev det en god sallad till middag.Dagen avslutades som sagt med ett nattpass på jobbet igen...återigen en lugn natt...
Har inte så många nattpass kvar att göra nu, sedan återgår livet förhoppningsvis till en mer normal vardagslunk igen.
Det ser jag fram emot.


Skönt med någon som lyssnar
Mirakulös diet

Den mirakulösa kattdieten

De flesta dieter misslyckas eftersom vi inte kan sluta äta och tänka som människor. De flesta av oss har aldrig lyckats med en diet. Men nu har den kommit - "Den mirakulösa kattdieten!"

Förutom de katter som äter som sina ägare - vanligtvis rester från matbordet - är de flesta katter långa och slanka (eller små och nätta). "Den mirakulösa kattdieten" ska hjälpa dig att få just denna slanka kroppsform. Det enda du behöver göra är att följa denna diet i en vecka. Därefter ska du se att du inte bara mår bättre, utan du kommer också att ha en helt ny syn på vad som kan räknas som lämplig mat. Lycka till!

Första dagen

Frukost: Öppna en burk dyr kattmat, smaken spelar ingen roll, bara priset är över 12 kr/burken. Lägg upp 1/2 dl på din tallrik. Ta en tugga av maten. Se dig omkring med föraktfull blick. Knuffa ner resten av maten på golvet. Stirra in i väggen en stund, varefter du lämnar köket med bestämda steg.

Lunch: Fyra grässtrån och en ödlesvans. Kräk upp detta på den ljusaste mattan i huset.

Middag: Fånga en mal och lek med denna tills den nästan är död. Ät upp en vinge samt låt resten ligga och självdö.

Kvällsgott: Stjäl en brytböna från din partners middagstallrik. Spela boll med den tills den försvinner in under kylskåpet. Stjäl en liten bit kyckling samt ät hälften av denna. Lämna resten i finsoffan. Släng bort resten av gourmetkattmaten från i morse.

Andra dagen

Frukost: Hämta resterna av kycklingen i soffan. Peta ner den på mattan och förpassa den in under tv-bänken. Tugga på hörnet av morgontidningen, medan din partner försöker läsa den.

Lunch: Slit upp påsen till långfranskan som ni ska ha till middag. Slicka hela brödet mycket noga. Ta en liten tugga ungefär mitt på limpan.

Mellanmål: Fånga en stor skalbagge, ta in den i huset. Lek slit och släng med den tills den är lagom kladdig och halvdöd. Låt den smita in under sängen.

Middag: Öppna en burk med mörk gourmetkattmat, biff- eller tonfisksmak brukar vara ett lämpligt val. Glufsa i dig hela innehållet så snabbt som möjligt. Därefter går du till vardagsrummet. Ställ dig på kanten av vardagsrumsmattan, spy upp hela middagen medan du sakta backar tvärs över mattan. Glöm inte att trampa i spyorna. Efter detta tar du dig en promenad runt i rummet. Lämna fotavtryck efter dig i så stor del av rummet som möjligt.

Tredje dagen

Frukost: Drick upp en del av filen ur din partners frukosttallrik när ingen ser på. Spill ut en del av mjölken på närmaste polerade yta.

Lunch: Fånga en liten fågel, typ sparv eller mes, samt ta in denna i huset. Lek med den på duntäckena i sängen. Försäkra dig om att fågeln är allvarligt skadad, men inte död, innan du lämnar den. Låt någon annan ta hand om resten.

Middag: Tigga och be högljutt tills du får mjölk eller glass i en egen skål. Ta tre tuggor varefter du vänder skålen upp och ner på golvet.
Sista dagen

Frukost: Ät sex skalbaggar, arten spelar mindre roll, lämna en samling av ben, vingar samt antenner på badrumsgolvet. Drick massor av vatten. Spy upp skalbaggarna samt vattnet på din partners kudde.

Lunch: Ta upp resterna av gårdagens grillade kyckling, som din partner åt till middag, ur sophinken. Släpa kycklingskinnet kors och tvärs över köksgolvet tills ett spännande fettmönster bildas. Tugga på kycklingskinnet, som du sedan lämnar i ett hörn av köket.

Middag: Öppna ännu en dyr burk gourmetkattmat. Välj en sort som är extra lös, bitar i sås rekommenderas. Slicka av all såsen, lämna köttbitarna att torka till svarta små klumpar.


Min söndag

Efter att ha sovit några timmar så åkte jag iväg med S och hennes dotter E till en loppis...den var verkligen inget att rekommendera även fast skyltningen lovade en stor-loppis...rörigt, inga prismärkningar och mycket skräp.
Dit åker vi inte igen,På vägen hem stannade jag till på ICA för att handla...detta evighetsgöra!Hann bara hem och packa in alla matvarorna så ringer våra grannar K & E för att höra om vi inte vill äta ute i stället för att laga mat...självklart!!!
Så iväg igen då, den här gången på restaurang för att äta middag.
Jag åt fläskfilé med en helt underbar gorgonzola-sås...mums!!!Eftersom det fanns ett liiiitet hål kvar i magen efter fläskfilén så fyllde jag det med friterad camembert med hjortronsylt.
=)På vägen hem så stannade vi till en stund hos M & M också eftersom vi ville ha en kopp kaffe på maten.
Efter det kan jag säga att min mage var proppfull!!

Väl hemma igen så var det bara att avsluta dagen med lite pyssel med djuren...jag kan inte säga annat än att jag är nöjd med min söndag.Ett magiskt förhållande


Min lördag

I går visade sig solen från sin bästa sida så jag började dagen med ett par timmars solning/läsning i baden-bade-stolen.Mitt på dagen åkte vi iväg till en granne för att ta in deras hästar.Sen var det dags att klippa gräset här hemma...det var superlångt!!
Oj, oj...svetten sprutade när jag klippte.Dagen avslutades med några timmars vila innan ett nattpass på jobbet.
En lugn och skön natt igen...peppar, peppar...jag hoppas detta lugn på avdelningen håller i sig.
Blondiner


Min fredag

Förutom den sorgliga upplevelsen  jag skrev om i förra inlägget så hade jag en mycket bra fredag.
Började dagen med några mystery-shopping-uppdrag för att sedan träffa E för en lunch.
Eftersom hon fyllde år för någon vecka sedan så var det min tur att bjuda, en trevlig tradition som vi har.
Det blev thai-buffé.På hemvägen från stan så stannade jag till hos S. Jag hade Elvin med idag och han skötte sig jättebra tillsammams med S hundar. Mycket bus men han kunde även koppla av mellan labbe-rusningarna.Hos S bjöds det som vanligt på godsaker.

Först räkor......och sedan blåbärstårta.Ingen dålig fredag, eller hur?
=)

Jag blir så ledsen...

...när jag hör talas om eller ser djur som far illa.
Min vän E är en person som inte bara blir ledsen och arg när djur far illa, hon är en person som också agerar.
Idag fick jag följa med henne till polisen för att hämta en kattunge...det var bland det sorgligaste jag sett...så mager, smutsig och utsvulten...för att inte tala om trånande efter värme och kärlek.
Hur kan det vara möjligt att en så liten kattunge blir lämnad vind för våg?
Troligtvis är den  7-10 veckor men vägde bara ca 450 g...den skulle väga  minst det dubbla om någon sörjt för att ge den mat och kärlek.
Nu hittades den lilla stackaren istället av någon vänlig människa som var klok nog att lämna den till polisen, och det är efter det som de fantastiska människorna som jobbar ideellt för Sundsvalls Djurhem tar vid.
Det läggs ner massor med tid, arbete och kärlek för att ge dessa olycksdrabbade katter ett nytt hem hos kärleksfulla hussar och mattar.
För visst är katten en djur som förtjänar samma omhändertagande och respekt som våra hundar?
Förutom all tid och kärlek som de som arbetar med detta lägger ner så behövs det självklart också pengar.
Lämna ett bidrag om ni ser en insamlingsbössa eller sätt in en slant på PlusGiro: 20 48 90 - 8.
Alla bidrag är välkomna!!
Eller har ni möjlighet att ställa upp som jourhem åt en katt?
Gå in på hemsidan och titta runt...kanske finns det något som ni kan eller vill göra för att hjälpa till.

Så här borde väl alla katter få ha det!!??Pappas nya fru


+1 ?

Här är killen som ska prov-bo hos oss ett tag.
=)
På högstadiet


Förråden är fyllda...

...nu är det grejer på gång...

;)
Ut med det gamla...

...och in med det nya!!Om man betalar 524  kronor för tre par skor som egentligen skulle ha kostat 1747 kronor då kan man väl säga att man fyndat, eller hur?
Eurosko är en av mina favorit-sko-butiker, jag hittar alltid bra skor där och när dom har rea så är den 70%.Jag känner mig mycket nöjd med dagens köp.
=)
Jag undrar om jag hinner...

...skörda något i mitt växthus i år...
Sallad, kryddor och ärtor har jag skördat men gurkan, tomaterna och blomkålen...jag vet inte jag...
Nu får det baske mig bli soliga och varma dagar!!!
En trevlig dag

Idag har jag haft en jättemysig dag med sötaste S, hennes mamma A-K och lillebror M.
Vi började med en heldag i stan och i Birsta, det blev REA-shopping och en lunch.När vi inte orkade springa i affärer mer så åkte vi hem till oss och där blev det grillning och fika.
A var inte med oss idag när vi shoppade eftersom han jobbat natten...förresten är han ingen shoppare heller...men när det blev dags för mat och fika så ville han såklart vara med.Nu får det inte dröja så länge till nästa gång vi ses!!!


TävlingVem skulle inte vilja vinna detta paket??!!
Tävlar gör man här.

Veckans stegNattarbete är verkligen inte bra för stegandet...

Måndag 7036 steg.
Tisdag 9078 steg.
Onsdag 6324 steg.
Torsdag 3016 steg.
Fredag 88377 steg.
Lördag 3846 steg.
Söndag ingen stegräknare.

Supersmart


En vecka av åtta...

...har vi nu klarat av.
Att ligga i bur mestadels av tiden och bara gå koppel-promenader är inte vad Baloo är van vid men han är verkligen jätteduktig.
Ska vi få någon ordning på hans ben så är det bara att fortsätta kämpa på.Tisdagsbilden, och lite mer...


Kattmuggar

I går kom paketet från Nettan med de söta kattmuggarna jag köpt av henne.
=)Inga gränser


Tävling

Tävling - Duschgel & Body Lotion

En tävling i samarbete med A-store

Tävlar gör man här!

Anonym eller inte?

Sitter här på jobbet och läser ikapp i era bloggar, det är en lugn natt här än så länge, så nu är jag äntligen uppdaterad.
Det är en sak jag funderat på till och från de senaste veckorna och nu när jag surfat runt bland era bloggar så dyker den här funderingen upp igen.
Funderingen om att vara anonym i bloggen eller inte?
När jag började blogga var det en självklarhet att vara anonym men jag börjar mer och mer att tänka om.
Det är ju så kul att se foton på er och era familjer och vänner.
Ibland skulle jag också vilja visa upp mina härliga nära och kära.

Hur tänker ni som valt att inte vara anonyma?
Och ni som valt att vara det?

Och framför allt...mina nära och kära som läser här...vad tycker ni?
Skulle ni tycka att det var ok att jag visade upp er här i bloggen?
Ändrade planer

Min plan för dagen att slappa i baden-baden-stolen med en bok  ändrades snabbt när A bestämde sig för att bara sova ett par timmar efter sitt nattpass.
När jag var klar för att sola så klev han upp och då var det jobb med betes-hagar som gällde.
Jag har i alla fall fått vara ute i solen idag även fast jag inte fått slappa som planerat.
;)

Vi har plockat ner en stor ko-hage idag för att A skulle kunna köra där med betesputsen.
Det är som en stor gräsklippare som klipper ner det som ratats. Det här gör att betet blir mycket finare nästa sommar.Visst blir det fint?

Nu ska jag i alla fall lata mig ett par timmar för i natt är det arbete som gäller för mig igen.

Tekla

Jag hade glömt vad vilda kattungar kan vara.
I natt hade hon världens tok-ryck vid 02-tiden, hon busade i min säng så jag höll på att bli galen!
Att försöka fota det senaste tillskotett i familjen är inte det lättaste, det är bara möjligt när hon gosar eller sover med husse...men det gör hon ju ganska ofta.
;)

Det finns bara två lägen...av eller på.


När vet man?Ankungarna växer som sjutton och jag försöker varje dag att lista ut vad dom har för kön.
Ända tills idag har jag varit övertygad om att det är två honor men när jag tittade på dom i morse så ändrade jag mig så nu tror jag att det är en hona och en hane...det är spännande det här.
Jag undrar när man vet säkert?

Det finns ingen återvändo...

...måste gå ett varv med dammsugaren innan det blir baden-baden-stolen.
Idag skiner ju solen!
=)
Gemensam sportglädje


TävlingTävla här!!

TävlingTävla här!!

Min söndag

Vi hade planer på att klippa gräs och stänga ko-hagar idag eftersom det återigen utlovats vackert väder men i morse när vi vaknade så var det bara grått och regn.
När vi ätit frukost så ringde brorsan för att höra vad vi hade för planer för dagen och då kom vi fram till att den här regniga dagen var helt perfekt för en loppis-runda i Hälsingland.
A är inte så förtjust i loppisar men när jag utlovat både gott fika och mat så hängde han såklart med.
;)

Första stoppet blev fika på Franshammars Kraftstation i Hassela. Där driver familjen ett sommarcafé med en massa gott hembakt bröd.Sen blev det loppis, loppis och loppis...det är bara såååå kul!!
Inte bara att titta på prylar utan även att prata med alla de trevliga människor som driver loppisarna.
Jag gjorde i alla fall några fynd idag.Köpte även en helt ny grimma till "Flisan" men den åkte direkt ut till stallet.

Vi hann med att äta mat i Delsbo också på vår rundtur. Jag åt falafel, det är verkligen jättegott.
Är det någon som testat att göra egna?
Ett bra recept tas tacksamt emot.Det var min söndag...nu ska jag ta en titt runt i blogg-världen och försöka läsa ikapp lite...jag har fortfarande mycket läsning att ta igen.

Vin på box...

...gillar jag egentligen inte...tycker vin är godare på flaska...men jag har hittat ett undantag från den regeln...det här vinet är supergott och det finns bara på box.Månadens brandman

Dagarna går så fort så jag har helt missat att vi är inne i augusti nu.Ihop med George Clooney


Min lördag

Den utlovade solen idag dök aldrig upp men som alla vet...det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder.
;)
Vi började dagen med ett besök på Stöde Marknad med våra grannar A & P. Jag köpte bl a en väska och två par svarta leggings. Riktiga fynd.I eftermiddag bjöd mamma oss och brorsan med sambo på middag.
Att säga att magen står åt alla håll är inte att ljuga...mycket gott att äta och en trevlig kväll.Förutom detta så har våra kossor varit på rymmen två gånger idag!!
Så kan det gå när folk inte stänger öppningarna efter sig när man öppnar och går igenom.
=/
Som tur är så är våra kossor duktiga och kommer på handklappningar och rop.
Självklart blir belöningen lite smaskig pellets när dom kommer hem.Nu ska jag läsa lite bloggar...har inte läst på flera dagar så jag har MASSOR att läsa ikapp.


Gratis


RSS 2.0