Gott Nytt År!!

Önskar Er alla ett riktigt Gott Nytt År!!!!


Som man börjar det nya året


Tankar inför 2010

Jag jobbar i natt och här på jobbet har lugnet lagt sig över avdelningen.
Sitter och funderar över året som gått och även över året som vi snart ska påbörja...år 2010.
Det känns som om det var i fjol som vi skulle fira in år 2000 och nu är det redan 2010!!
Vad bra det är att ha bloggen när man tänker tillbaka på året som gått, läste nyss om mitt nyårslöfte inför 2009 

   "Mitt nyårslöfte blir att försöka hinna med att träffa och umgås med mina nära och kära mer än under 2008"

Kan med glädje konstatera att jag faktiskt lyckats riktigt bra med att uppfylla det löftet så jag tar med mig det inför nästa år också.
=)
Jag tycker att 2009 har varit ett ganska bra år över lag...visst har det varit mindre bra saker som hänt under året också men det är väl så det ska vara här i livet...upp och ner...men helst mest upp så klart.

Ett ytterligare nyårslöfte blir att komma igång med träningen igen...började bra 2009 men tappade tyvärr inspirationen under hösten och vintern.
Nya tag alltså!
Efter helgerna blir det fler äpplen och mindre choklad.Har fler planer och funderingar också inför kommande år men det behåller jag för mig själv ett tag till.
Ska ju ha något att blogga om den närmaste tiden också,  för blogga det tänker jag fortsätta göra!!
Jag hoppas också att jag får fortsätta följa mina favorit-bloggare ett år till, ni vet vilka ni är.
Jag skulle också vilja hitta några nya läsvärda bloggar, några av mina favoriter har tyvärr slutat blogga under året som gått.
=(


Ser extra mycket fram emot när mina vänner IRL som inte bloggar ännu ska börja med det.
;)

Kom igen nu tjejer!!!Nej, det här går inte...dags att se om jag kan göra lite nytta här på jobbet...

 

 


Tisdagsbilden...på en onsdag


Det riktigt kokar......i ansiktet när man kommer in i värmen efter att ha varit ute i kylan några timmar.
Men det är friskt och härligt ute, idag har t o m solen tittat fram en stund.

Nu tror jag att jag ska göra som katterna...bara lägga mig ner och lata mig en stund.
;)
Livet på landet


Planeringen...

...av mat och dryck till nyårsafton är klar och idag har jag och S varit och handlat allt.
Vi kommer inte att behöva vara hungriga eller törstiga den här nyårsafton heller.
;)
Livet på landet


Kloka ord

Mognad är förmågan att uthärda osäkerhet.

John Finley


Mat och prat

Har träffat min vän E idag för en stunds mat och prat.
Efter många om och men och blev det äntligen av, vi har av olika anledningar fått boka om datum flera gånger.
Tiden verkligen rusar iväg när man sitter och "babblar".
Nu får det INTE dröja lika länge tills vi ses igen!!!


Är det tantvarning...

...när krämporna avlöser varandra?
När förkylningen börjar ge med sig så får jag ont i ryggen i stället.
=/


Livet på landet


Kloka ordDet är med vänner som med skor-
högre kvalitet desto längre håller de på vår vandring i livet.


Äckligt eller praktiskt?Praktiskt tycker jag.
Det finns ingen som "diskar" en hårddiskad ugnsform eller kastrull så bra som hundarna.
Får era hundar "diska"?


Vill passa på att tipsa om reflexbanden som hundarna har också.
Våra hundar är ju alltid lösa ute på gården och om det skulle vara så att dom skulle rymma så vill jag inte att dom har ett halsband på sig som dom kan fastna med någonstans.
Reflexhalsbanden är ju töjbara.
Har skrivit deras namn och mitt mobilnr på insidan av reflexerna också om dom skulle bli upphittade av någon.
Förhoppningsvis kommer inte dessa uppgifter att behöva användas men man vet ju aldrig...


Tack och lov...

...att A var uppe 5.00 i morse, innan han for på jobbet,  och skottade för annars har jag fått lämna bilen vid "stora" vägen och gått sista biten. De stora vägarna var fint snöröjda men sista biten ansvarar ett skogsbolag för att skotta och dom tänker inte alla gånger på att det bor folk efter deras väg också.

Så här såg det ut EFTER att A kört en sväng med traktor och snöslunga.Jag gillar verkligen mycket snö när det är vinter men det är lite jobbigt innan den flyttats runt och hamnat där den ska vara.

Fick skotta en sväng i hundgården också idag, där var det så mycket snö så inte ens hundarna ville gå ut dit.Har ni fått mycket snö?


Livet på landet


Snökaos!När jag åkte till jobbet var det snökaos...snöstorm och helt oplogade vägar...tog dubbelt så lång tid för mig att komma till jobbet än vad det normalt brukar göra.
Det har fortsatt snöa hela natten och det snöar fortfarande...nu börjar jag bli orolig för om jag kommer att kunna ta mig hem...


Annandag jul

Jag är fortfarande förkyld så idag fortsätter jag slappa med gott samvete.
Såg TRE filmer igår så idag tror jag det blir en läs-dag i stället.
Måste ju vila mig i form inför nattens arbetspass också.
;)God fortsättning!!


NEJ...nja...kanske...

Ett av våra absoluta favorit-program är "På spåret".
När vi sett det första avsnittet med de nya programledarna så var vi SÅÅÅÅ MISSNÖJDA!!!
Längtade efter radar-paret som underhållit oss i många år.Men...man ska ju aldrig säga aldrig så vi har fortsatt titta och skam den som ger sig...det tar sig faktiskt.
I går tyckte jag att de nya programledarna var riktigt bra. Hoppas det håller i sig för det är ett väldigt roligt program att titta på.


Tre sekunder

Jag har lyssnat klart på en ljudbok.Han lever ett dubbelliv. Ett med en älskad fru och två små pojkar, en familj han vill skydda till varje pris. Och ett annat, hemligt, där han varje dag riskerar att förlora allt.

Han tvingas ta makten på ett av Sveriges tyngsta fängelser. På uppdrag av polisen. På uppdrag av maffian. Han inser att han från och med nu är ensam, inte kan lita på någon och att han i det ögonblick han avslöjas blir lika farlig för båda sidor. Han kallar sig Paula och vet att det tar exakt tre sekunder att dö.


Mitt betyg: 3,5 av 5.Lånade text och bild här.


Livet på landet


Allt för min systerBrian och Marge Fitzgerald har ställts inför denna fråga gång på gång. Vid två års ålder fick deras dotter Kate diagnosen leukemi. Hon förväntas inte överleva, men mot alla odds är Kate fortfarande i livet då hon fyller sexton år. Att detta är möjligt beror helt och hållet på Anna, Kates yngre syster som är en perfekt medicinsk donator. Men tretton år gammal fattar Anna ett beslut som kommer att vända upp och ner på familjens liv; hon har bestämt sig för att hon inte längre vill vara donator. Åtminstone vill hon ha rätten att välja själv. Hon stämmer sina föräldrar för att få kontroll över sin egen kropp, samtidigt som hon är medveten om att detta kan leda till Kates död.

Mitt betyg: 4,5 av 5.


Den andra systern BoleynKung Henrik VIII:s hustru lyckas inte ge England en manlig tronarvinge och Sir Thomas Boleyn ser nu sin chas att återföra lite status till familjen. Hans plan är att dottern Anne ska förföra kungen och ge honom en son. Tyvärr går planen snett när kungen istället attraheras av systern Mary. Men Anne tänker inte ge upp kampen så lätt och sätter nu siktet på att bli Englands nästa drottning. Och det dröjer inte länge innan hon fått kungen att bryta med både Påven i Rom och sin hustru. Men alla dessa intriger har ett pris.

Mitt betyg: 4 av5.


Borta bäst, hemma värstVarje år hittar Brad och Kate på den ena lögnen värre än den andra för att slippa fira jul med sina familjer. Denna jul är planen att fly till varmare breddgrader, men ett oväder gör så att alla flyg blir inställda. Paret tvingas tacka ja till en familjemiddag hos Kates mamma och det ena leder till det andra. Innan de vet ordet av har paret lovat att fira jul med samtliga av sina fyra frånskilda föräldrar.

Mitt betyg: 3 av 5.


Juldagen började...

...tidigt för mig. Släppte ut hästarna redan vid 7.00 fast jag tänkt ta lite sovmorgon. Det var så otroligt tyst ute i morse, det enda som hördes var lite snö som föll. Häftigt med sådan total tysnad. Jag somnade tidigt igår, mätt och belåten. Fick en spikmatta som testades, jag tror den gjorde mig mer avslappnad än vad jag brukar vara på kvällen.Både jag och A har blivit ordentligt förkylda...en mindre rolig "julklapp"...snorig och hostig.
Det innebär att jag kommer att ta det väldigt lugnt idag, funderar på att köra ett film-maraton.
A jobbar så jag tror jag ska se några "tjej-filmer".

Vad gör ni idag?

God fortsättning på julhelgen!!
Kära Tomten...


God Jul!Nu tindrar stjärnor i det blå
i hus och fönster likaså
och alla röda tomtar gå
med vita skägg och luvor på.

Jag önskar Er alla en riktigt God Jul!


Dan före dan..

...har varit en väldigt lugn dag hos oss.
Har pysslat med djuren och varit över till våra grannar A & P och fikat.Det blir en ordentlig uppesittarkväll för mig den här kvällen, jag ska nämligen jobba natt.
Vad gör ni så här dan före dan?

Tisdagsbilden...på en onsdag


Skytten och Click

Vi hade film-kväll igår och tittade på två filmer.Den plågade arbetsnarkomanen Michael Newman (Adam Sandler) har varken tid för sin fru (Kate Beckinsale) eller sina barn – åtminstone inte om han ska kunna imponera på sin otacksamme chef och få den befordran han förtjänar. Men när han träffar den galna expediten Morty (Christopher Walken) får han tag på precis det han behöver – en magisk fjärrkontroll som han kan snabbspola livet med, vilket leder till den ena hysteriska situationen efter den andra! Men i takt med att Michael entusiastiskt tystar, hoppar över och spolar fram sin familj och sina vänner tar fjärrkontrollen över hans liv mer och mer i denna kvicka, roliga och galna komedi.

Mitt betyg: 1,5 av 5.
En prickskytt håller Ystad i skräck och hans offer är personer som har anknytning till en juvelkupp. Snart förstår Wallander att det finns kopplingar till en kriminell organisation. I Skyttens misslyckade försök att skjuta de sista som är kopplade till kuppen dras Wallanders kollega, Pontus in i en jakt på liv och död. Wallander tvingas nu leda en utredning där en av hans egna kan bli nästa offer och där lösningen visar sig vara mer komplicerad än väntat.

Mitt betyg: 3,5 av 5.


Livet på landet


Julstress

Nu har julstressen verkligen fångat Sverige i sina klor...det är inte klokt egentligen.
Ibland känns det som att det stressas så mycket innan jul så när julhelgen äntligen kommer så orkar man inte fira utan luften går liksom ur.
I år tar vi det väldigt lugnt under julhelgen, lugnare än vanligt, och det känns riktigt skönt.
A jobbar hela helgen och jag ska jobba ett par nätter men vi ska såklart ändå hinna med att äta gott och umgås.
Visst är julen en mysig helg men håller ni inte med om att julhandeln har nått smått hysteriska höjder både när det gäller mat och julklappar.
Vad händer med lagom i "Landet Lagom" när det blir jul?
Är det någon som INTE har julmat kvar i flera dagar efter julafton?
Och julklapparna...hur många paket ska det vara för att det ska vara tillräckligt...1, 10 eller 100?
Nu verkar det säkert som att jag är otroligt negativt inställd till julen men det är jag absolut inte...det är bara det att jag tycker att det kan bli för mycket ibland.
Men dessa lediga dagar som många har möjlighet att ha nu i några veckor, det är bara positivt...NJUT ni som har en långledighet att se fram emot!!
=)

Vad tycker ni om julen?
Vad är bra och vad är mindre bra?
Julmat...

...är jättegott men det är inte fel med en hemmagjord pizza heller.
;)
Livet på landet


Nyårslöfte?

Var på Vårdcentralen idag och kollade mitt blodtryck och mitt blodsocker...ligger precis på gränsen för att behöva äta medicin så nu är det dags att röra på sig mer och äta bättre.


Livet på landet


Det är tur...

...att A skottar med traktor...snön fullkomligt vräker ner idag!!
=)Förutom att vi har flyttat på snö idag så har vi även haft besök av Elvins förra familj.
Dom var nöjda och glada över att se vad Elvin trivs bra här på landet.
Det känns bra att vi är godkända som "adoptivföräldrar".Nu ska vi snart titta över till våra grannar A & P...där bjuds det på glögg.


Fjärde advent......och jag var uppe med tuppen idag även fast det blev sent i går.
Vi firade Lilla Julafton i går med A:s exfru med sin nya familj och så sötaste "junioren" O såklart.
En mycket trevlig kväll med god mat och dryck, paketleken och en massa trevligt babblande.
=)

Idag vräker snön ner hos oss igen och termometern visar på -9 grader, skönt med en normal vintertemperatur igen, dom här dagarna med upp mot -25 grader är för kalla även för en vinterälskare som mig.
Har inget speciellt planerat den här dagen utan tänker ta dagen som den kommer.

Vad händer hos er idag?
Har julstämningen infunnit sig?Livet på landet


Kloka ord

Fick en mycket klok kommentar av min vän E igår på inlägget om min urusla dag.

Ibland måste man ha skitdagar för att uppskatta de mindre bra dagarna som kommer , man får gradera dem helt enkelt och försöka hitta nåt som var bra. Att få vakna och vara frisk och att nära och kära mår bra och lever tycker jag ibland räcker för att det ska vara en underbar dag.


Livet på landet


Vilken jä..a...

...skit-dag jag haft idag.
Inget blev som jag tänkt och det mesta jag tog mig för bara jävlades.
Usch och fy!!!
Nej, den här dagen glömmer jag och går vidare.

Livet på landet


SJSK-dagen

En dag som helt klart måste firas!!
=)

 

GRATTIS på SJSK-dagen!

cid:8C152D5CF6AD4EE9B113FEA92F035095@PCdedenis

 


Idag är det Skitsnygga Jävligt Smarta Kvinnors Internationella Dag så var snäll
och skicka detta meddelande till någon du tycker passar den beskrivningen. Var
bussig och skicka inte tillbaka det till mig eftersom jag redan har fått det från en
skitsnygg, jävligt smart kvinna!

Och kom ihåg mottot: 'Livet är inte en resa till graven med syftet att komma dit i en
attraktiv och välbevarad kropp. Det handlar om att glida in sidlänges med en choklad-

kaka i ena handen, en flaska vin i den andra, fullständigt slutkörd, totalt  utsliten,
skrikande ”Vilken häftig resa”
Ha en underbar dag!
cid:31FC95DE652A454181FC210735E75872@PCdedenis
 


Inom varje äldre människa finns en yngre människa som undrar va fan som hände.
-Cora Harvey Armstrong-

cid:191D75B395664AD4AC774B05F533442D@PCdedenis
 


Inom mig lever en mager kvinna som desperat vill kom
ut. Jag brukar tysta ner henne
med kakor.
(Okänd)

cid:BA6B435B64804D42AFF024A5C8DE147F@PCdedenis
 


De svåraste åren är de mellan 10 och 70.
-Helen Hayes (vid 73 års ålder)

cid:E47257584A054B5BA287D6116E1B737F@PCdedenis
 


Varje gång jag stänger en dörr mot verkligheten kommer den in genom fönstret.
-Jennifer Unlimited-

cid:8AD9D8E438084FE18FA4D51694D35922@PCdedenis
 


55 är när du äntligen fattar vad det handlar om - och din kropp börjar ge upp
-Caryn Leschen-

cid:5FF95903F90F494D8F817BF5DEF653BB@PCdedenis
 


Om du inte kan föregå med gott exempel - ja, då får du bara vara en gräslig varning.
-Catherine-

cid:0B1C61CD68E3459198A4EBEF5DC297FB@PCdedenis
 


Ingen kan få dig att känna dig underlägsen utan att du ger dem ditt tillstånd.
-Eleanor Roosevelt-


Sänd detta till alla jävligt smarta kvinnor du känner, du kommer att göra dem så glada!cid:A85FEF1D3900463685603F902D10640B@PCdedenis
///Kram från en Skitsnygg Jävligt Smart Kvinna
 
till en annan!!


Tidigt i morse...

...vaknade jag med huvudvärk...igen!!Tack och lov inget migrän-anfall men jag blev hemma från jobbet och kvar i sängen till 12.00.
Kallt idag, -16 grader, skönt att ligga kvar under täcket då.
Livet på landet


Planen för den...

...här dagen var att jag skulle träffa min kompis E i eftermiddag för lite "mat och prat" men det fick jag ändra när det visade sig att hovslagaren kunde komma till oss idag.Men vi är ju vana att ändra våra planer, eller hur E?
Nytt datum är i alla fall bokat.
=)

Förutom dom vanliga sysslorna här hemma så har jag varit på promenad i skogen med min granne A.
Både hundarna och vi uppskattade snön.Visst är det underbart med vinter!!??

Kvällen har tillbringats i tv-soffan..."Bönderna" måste vi ju se.
Fick sällskap av våra grannar A & P i kväll...trevligt!
Vi är alla "Bonde-fans".
;)

Nu är det dags att säga godnatt, arbetsdag i morgon och sen TRE LEDIGA DAGAR med en massa trevligt inbokat.
Flickan som lekte med elden

Vi såg en film igår.
Journalisten Mikael Blomkvist arbetar på en stor historia om sexhandel då två av hans medarbetare blir brutalt mördade. Nästa stora chock får Blomkvist när han upptäcker att polisens huvudmisstänkt heter Lisbeth Salander! ”Flickan som lekte med elden” är den explosiva andra delen i Stieg Larssons internationella bästsäljartrilogi och fortsättningen på jättesuccén ”Män som hatar kvinnor”.

Mitt betyg: 4 (en stark sådan) av 5.


Tisdagsbilden...på en onsdagGissa om jag njuter av snön och minusgraderna?
=)


Livet på landet


Fairytale Of New York


Känner mig...

...helt slut efter en dag i julshoppingens Mecka.
Nu ska jag vila!Livet på landet


Min måndag


Tänk att minusgrader och en frostig bilruta kan göra en människa glad.
Dessutom har det ÄNTLIGEN kommit snö idag...mycket snö!!
=)

Jag har jobbat och i dagens arbetsuppgifter ingick bland annat en tur till Birsta med en patient.
Fick möjlighet att köpa två "julklappar" till mig själv också.Hittade äntligen "giljotinen" för lösnaglar som jag jagat i månader...en vanlig sax/klippare är för klen för mina stenhårda naglar men med denna gick det bra att kapa naglarna.
Jobbigt när dom blir för långa, och fila ner långa naglar är alldeles för jobbigt och inte blir det särskilt bra heller.
Nya lack fick också följa med hem.Kvällen har gått i julplaneringens tecken, om allt går enligt planerna så fixar jag det sista "stöket" i morgon.

Hur går det för er med julstöket?


Helt onödigt......att försöka hitta och investera i de roligaste leksakerna...tvättstället duger länge.
;)


Livet på landet


Gjorde ett ryck...


...och städade bland underkläder och strumpor idag.
Det var inte en dag för tidigt!


Something About Christmas Time


Brudens bäste man

Vi hade filmkväll igår...lördagarna är veckans sämsta tv-kväll så då passar det ju bra att komma i kapp med film-tittandet i stället.Tom älskar sitt liv, men inser att han även älskar sin bästa vän Hannah. När Hannah förlovar sig med en stilig skotte och vill att Tom ska vara hennes ”brudtärna” på bröllopet, ställs Tom inför möhippor, konkurrerande brudtärnor och hopplösa dagar av planerande inför det perfekta bröllopet – där han själv planerar att stjäla bruden. För brudens bäste man har en egen plan.


Mitt betyg : 3 av 5.


"Tomtigt" värre...

...blir det i vårt kök i år...första gången på många år som jag har julgardiner med tomtar på.

Ibland bara händer det!Tredje Advent idag och en sådan där härlig dag när allt bara flyter på och man får massor ur händerna "bara så där"...gäller att ta vara på dom dagarna!!!

=)


Livet på landet


Tisdagsbilden...på en lördag


Suck!

Ligger efter lite med "måstena" efter att ha jobbat sex dagar på raken.
Jag fattar inte hur ni fixar det ni som alltid jobbar måndag-fredag och dessutom kanske även har småbarn...medalj till Er!


Är lite sliten...

...efter en mycket trevlig utekväll med jobbarkompisarna igår.
Onda fötter och wiskey-röst men det var det värt!
=)

Skönt md två lediga dagar nu.


glitter-graphics.com

Livet på landet


Rakning

Det här förbaskade blötvädret har gjort att två av våra katter fått jättetovor i pälsen så idag var det bara att åka iväg till veterinären för att få dom rakade.
Som tur är så var alla tovor under magen och mellan benen så dom har fortfarande päls kvar.
600 kronor fattigare blev jag men det var ett måste.

Kezella


Hur många...

...nyanser av grått och svart kan det finnas?
De senaste veckorna måste jag ha sett de flesta.
KOMMER DET INTE SNÖ SNART SÅ BLIR JAG GALEN!!!


glitter-graphics.com

Livet på landet


Kloka ord

Ärftlighet är ett utmärkt fenomen som befriar oss från ansvaret för våra brister.

Doug Larson
Nu ska det bli spännande...

...att se hur det går för Bönderna i kväll.
=)Jag har såklart mina favorit-par klara.


Livet på landet


En hektisk tisdag

Idag har det varit full rulle hela dagen.
Började i morse med att lämna in bilen för tvätt in-och utvändigt...åkte till jobbet...jobbade till 14.00...full fart på jobbet med flera möten...hämtade bilen som var underbart ren och fräsch...gjorde ett mystery-shopping-uppdrag...handlade lite...klippte mig...hämtade brorsans hund...hem...bytte om och gjorde mig iordning på 10 minuter...blev upphämtad av grannarna A,P och K...åkte till Smedjan och åt ett underbart gott julbord i trevligt sällskap...och nu är jag hemma igen...PUST!!!

Tror jag kommer att somna som en stock i kväll....mätt och trött.

Livet på landet


Det är verkligen...

...underbart att få komma hem och sätta sig vid dukat bord efter en hektisk dag på jobbet.
Idag hade A gjort korv-och rotsaksgryta. Vår granne K var också inbjuden.
=)Efter middagen och kvällsstöket med djuren har jag inte gjort många knop utan bara slappat framför tv:n.
Fyra arbetsdagar kvar av min sex-dagars-vecka nu...


Livet på landet


Något är allvarligt fel......för på mitt schema står det att jag ska jobba SEX DAGAR PÅ RAKEN!!!
Kan tyvärr inte skälla på någon annan för detta misstag heller eftersom jag gjort schemat själv.
Fråga mig inte hur detta ska gå...jag som tycker jag jobbar mycket när det blir fyra dagar på en vecka...jag är bortskämd, jag vet!!
Jag har i alla fall "betat av" en dag idag...bara fem dagar kvar alltså.
GIV MIG STYRKA!!!


De fredlösa

När A kom hem från jobbet igår så var han sugen att se på film...min TREDJE film igår blev den nionde och sista i serien om Johan Falk. 

När en kvinnlig åklagare som driver ett mål mot ett av landets farligaste MC-gäng utsätts för ett sprängattentat, växer mediakarusellen och polisen anklagas nu mer kritiskt än någonsin för att inte rå på den organiserade brottsligheten. Men polisen är mer aktiv än vad media kan ana. Polisledningen ger order till den enhet som har som sin enda uppgift att arbeta mot den tyngsta organiserade brottsligheten Gruppen för Särskilda Insatser att sätta in alla tillbuds stående medel. Men mardrömmen är ett faktum när det kommer fram att attentatet har sitt ursprung i just de metoder som polisledningen sanktionerat, och fler attentat är på gång...

Johan Falk - De Fredlösa är den dramatiska och intensivt spännande finalen i serien om Johan Falk, hans kollegor på GSI och deras infiltratörer i Göteborgs undre värld. "Fredlös" är ett gammalt juridiskt begrepp som innebär att en medborgare inte längre har statens och myndigheternas beskydd.

Mitt betyg: 4 av 5.

Passar på att lägga in en bild på seriens ögongodis också...
;)


Andra advent......och töväder idag.
Jag undrar om det kommer att bli en grön jul i år...?


Livet på landet


Into the wildInto the Wild” är inspirerad av den sanna historien om Christopher McCandless (Emile Hirsch), en ung man som överger sitt bekväma liv för att söka friheten på vägarna. Hans sökande leder honom till Alaskas vildmarker där han ställs inför sitt livs största utmaning.

Mitt betyg: 4 av 5.

I could never be your womanDet är inte så lätt att vara ensamstående mamma på 40. Med en dotter på väg in i puberteten. Och ett jobb som tv-producent av en serie som inte vill se … Men hos Rosie (Michelle Pfeiffer) pekar humörkurvan ändå uppåt. Hennes nya stjärnskådespelare, Adam (Paul Rudd), är lika läcker som han är ung. Han är populär både bland tv-tittare och skilsmässobarn. Och så har han fallit för Rosie. Men om Adam är maj, så är Rosie december. Och med en sådan åldersskillnad kan det vara svårt att tro på kärleken, även när den knackar på dörren med rödvin och blommor…

Mitt betyg: 1,5 av 5.


Min lördag

Det har varit en lugn och skön dag idag.
Ingen sol tyvärr men skönt ändå ute...var en sväng till skogen med hundarna mitt på dagen.
I övrigt har jag varit lat och legat i soffan och tittat på TVÅ filmer!!
Tur att jag lovat skjutsa våra grannar L & L som skulle iväg på fest annars hade jag nog legat i soffan än.
;)

Det är skönt att vara riktigt lat ibland.

Rätt ställe

I morse var det en sådan där morgon när jag önskade att jag hade bott i en etta i stenstan utan djur...var så fruktansvärt trött...men efter ett par timmar ute så vet jag med bestämdhet att jag bor på rätt ställe!!!
=)

A jobbar idag men jag är ledig...har stökat undan det mesta av dagens måsten redan så det här kan bli en skön och avkopplande lördag.
Livet på landet


Min fredag

Oj, oj vad veckorna rusar iväg! Min fredag började med ett tidigt möte på jobbet trots att detta är min lediga dag, men så blir det ibland.
Efter mötet var jag med Baloo hos veterinären för provtagning och kontroll av hans ögon. Veterinären tyckte hornhinnan såg något bättre ut men det finns fortfarande lika mycket "grå klumpar". Målet är att det inte ska bli sämre...att det ska bli bättre är det ingen bra prognos för tyvärr. Men som tur är så verkar Baloo helt oberörd av detta och det känns skönt. Vill ju inte att han ska ha ont...Eftersom provtagningen idag var i två steg så for jag runt som ett skållat troll där i mellan och gjorde några ärenden...hade världens flyt idag och allt gick snabbt och smidigt.

När jag var klar i stan åkte jag till min kompis S där det bjöds på lunch, fika och prat.Skönt att få babbla av sig en stund...håller tummarna extra mycket för S nu...nya grejer på jobbfronten på gång.
=)

Efter ett par trevliga timmar hos S så åkte jag och hämtade A som jobbat idag...hämtade upp brorsans hund på hemvägen också för dom behövde hundvakt.

Nu har vi precis ätitoch druckitNu ska här mysas i tv-soffan!!


Skuld


Bättre sent än aldrig...nu har jag läst Karin Alvtegens första bok.


Peter Brolin sitter ensam på Nyhléns konditori. Svårt skuldsatt, handlingsförlamad och i väntan på ännu en ångestattack. Plötsligt öppnas dörren och en okänd kvinna kommer fram till hans bord. Hon tar honom för någon annan än den han är och innan han hunnit protestera har hon försvunnit igen. Efter sig lämnar hon ett paket som han mot tusen kronor i ersättning ska leverera till hennes man. Paketet och dess skrämmande innehåll drar in Peter i en mardrömslik jakt på en galen, besatt kvinna. En jakt där han till slut också tvingas konfrontera skuggorna från sitt eget förflutna.

Mitt betyg: 4 av 5.


Livet på landet


Tisdagsbilden...på en torsdag


Damernas detektivbyråMma Ramotswe är inte vilken kvinna vem som helst. Hon är Botswanas första kvinnliga privatdetektiv, faktiskt Botswanas första detektiv över huvud taget. Precious Ramotswes metoder är en smula okonventionella, men med klokhet, sunt förnuft och fenomenal förmåga att få folk att öppna sig hjälper hon vanliga människor med deras bekymmer. Förlupna äkta män, försvunna barn, falska pappor och stulna bilar är problem som Mma Ramotswe löser.

Mitt betyg: 3 av 5.


Ett ovälkommet besök

En Mr Migrän-dag igen.
=/Låg i sängen till 14.00 idag...sista timmen låg jag och såg på en film.
Pallrade mig sen ut och fixade iordning åt djuren och när jag kom in så tänkte jag köra igång en maskin tvätt men då startade inte tvättmaskinen...PANIK!!!
Svor över en ovälkommen extra utgift ...en ny tvättmaskin vill jag ha men INTE den här månaden...som tur var så visade det sig att det bara var kontakten som var glapp och det fixade A.
=)
När A kom hem från jobbet hade han med sig thai-mat, skönt att slippa matlagning när huvudet spränger.Nu sitter jag och väntar på en tv-favorit...Criminal Minds.
Livet på landet


Från hjärtat

Kärleken har sina årstider-
var och en med olika frukter.En ledig onsdag

Tänk vad ledig är ett trevligt ord...det betyder att jag har ett jobb att vara ledig ifrån och att jag kan unna mig att göra trevliga saker på den dagen.
=)

Idag har jag varit med min granne A och hennes dotter Å till Kramfors en sväng.
Vi är väl lite galna som åker så långt, men vi tog en sväng dit för att besöka deras DollarStore.
Självklart har vi hunnit "babbla" och äta gott också.
En trevlig dag med mycket shopping...skönt med fyllda förråd och fyllt kylskåp.
Månadens brandman

Sista bladet i 2009-års kalender.
Jag undrar vad jag ska pryda köksväggen med nästa år?
;)
Livet på landet


Tävling"Jag vill vinna EN VALFRI SAK från Trend4you hos Tant Ulrika!"


I dag kom beskedet...

...OCH JAG FÅR BEHÅLLA JOBBET!!!
=)

Vilken enorm lättnad det blev...ingen på min avdelning fick gå...det blev kram-kalas efter beskedet.
Hade tillräckligt med år den här gången och hade dessutom undantagits från turordningen pga min utbildning och mina arbetsuppgifter utanför avdelningen...det känns såklart extra bra.

Tyvärr är det många duktiga skötare som drabbas...jag hoppas verkligen att det löser sig på bästa sätt för dom också...både glädje och sorg idag alltså.

Men nu ska jag njuta av det här beskedet lääääääänge och såklart fira lite extra vid tillfälle!!
Tack för alla snälla kommentarer och hållna tummar de senaste veckorna, det har varit mycket uppskattat.
Kram på er!


Livet på landet


RSS 2.0