Skotträdda hundar

Another Pissed off dog.

Jag har aldrig förstått charmen med alla dessa smällare som ska brännas av på vissa dagar under året. Vad är det för kul med att det låter som fullt krig ute??? Raketer kan vara vackra att titta på men jag gillar som sagt inte smällandet.
Har man dessutom sett vad detta oljud kan göra med våra husdjur så kan man inte bli annan än motståndare till smällare!
Jag har 4 hundar varav en, den äldsta som blir 12 år i år, är fruktansvärt skotträdd. Tack och lov så hör hon inte lika bra längre men det har varit jobbiga år tidigare. Hon har varit så rädd så hon i panik t ex har försökt klättra på släta väggar.
Det är svårt att förmedla hur det kan vara men jag lovar, det är allt annat än kul.
Under åren har jag skjutsat henne till bekanta som bor ännu med ute i skogen än vad vi gör, jag har fyllt hennes öron med vadd, försökt med hög musik osv. men även fast vi människor inte hört smällarna  så är det så att hundarnas hörsel är ju så mycket bättre.
Alltså..strunta i smällandet..gör något bättre för pengarna..för visst måste vi kunna fira utan detta oljud??!!


Tryn-puss

image33

Ungar är för rara..grisar också för den delen........=)

Att blogga

image32När jag första gången hörde talas om att blogga så var min första tanke faktiskt " varför i hela fridens namn vill man skylta med sina tankar, känslor och idéer på internet"???
Det är inte länge sen jag började läsa andras bloggar och det är inte alls många veckor sen jag började skriva i min egen men jag får erkänna...jag hade SÅ fel...att blogga själv och att läsa andras bloggar är verkligen bland det bästa man kan göra.
Jag har ett gäng bloggar som jag läser varje dag och det är en salig blandning av inriktningar på det som skrivs.
Nån är ledsen, nån är glad, nån skriver om mat och dryck, nån om sin utbildning, nån om relationer, nån om missbruk osv osv.
Det gemensamma för alla dessa bloggar är att dom alla intresserar mig, fast på olika sätt. Att så många olika människor väljer att dela med sig av sina liv är fantastiskt!!
Ibland kommer jag på mig själv med att ha suttit vid datorn i flera timmar och bara läst olika bloggar!!
Så jag har kommit till blogg-världen för att stanna och jag hoppas att jag får fortsätta läsa många, långa bloggar till.......
 

Upgrade Your Email - Click here!

Söndag

Idag har det varit fullt upp hela dagen. Gick upp tidigt i morse för att köra häst (Qristall, vi har 3 egna hästar + 1 "inhyrning")
och sen bar det iväg på Vårmarknad. Blev lite besviken på utbudet där men jag och min kompis som var med gick  i alla fall runt där någon timme och efter det åkte vi iväg till Det Stora Shoppingcentrat!
Jag är vanligtvis en ganska dålig shoppare på så vis att jag inte har ro att gå omkring och "klämma, känna och prova" men idag var det riktigt kul att gå i affärer. Köpte lite småprylar till hemmet och så köpte jag lite kryddväxter.
Jag är jättesugen på att börja fixa ute på gården men det är alldeles för tidigt för det ännu (alldeles nyss snöade det här en liten stund!!) så jag får fortsätta planera och drömma ett tag till.
De senaste åren har jag förstått charmen med att odla egna grönsaker. Jag har inte något trädgårdsland men brukar ha lite tomatplantor och paprikaplantor. I år funderar jag på att utöka lite men jag får se hur det blir med det...
Är det någon som har någor bra förslag på något lättodlat som man kan ha i kruka så är jag tacksam för förslag!

I morgon ska jag jobba igen så ikväll ska jag försöka komma i säng tidigt. Av någon anledning brukar jag fastna vid datorn och läsa bloggar varje kväll och då rusar bara tiden förbi!!

Upgrade Your Email - Click here!


Nöjd och glad

Eftermiddagen och kvällen har varit mycket bra, god mat och mycket prat och skratt. Kul att träffa brorsan med sambo, det brukar bara bli någon gång i månaden och det tycker jag är alldeles för sällan men det är svårt att pussla ihop våra scheman. Nu ska jag lägga mig för i morgon ska vi upp tidigt eftersom jag ska på VÅRMÄSSA och före det ska hästarna få sig en träningsrunda.

Livet på landet.....


Lugn lördag

Click to view image detailsIdag blir det en slappar-dag för mig, härligt! Jag jobbade i natt så idag är man lite seg och då känns det skönt att bara kunna ta det lugnt. Jag behöver inte ens tänka på någon mat idag för det blir middag hos lilla mamsen. Brorsan och hans sambo ska också dit så det blir kul.Nu blir det en stund på soffan med en bok.....

Årets man 2006

Man Of The Year Award 2006

5th place

man of the year 5th place

4th place

man of the year 4th place

3rd place

man of the year 3rd place

Runner-up

man of the year 2nd place

? And The Winner Is ?

man of the year 1st place


Några bilder från dagens promenad

image28


Nyss badat i bäcken...

image30

Vår promenadväg.

image29

Bäcken, perfekt för hund-bad.

image28

Ån, här badar hundarna också...

image29

Mer promenadväg.

image30

"Om jag måste sitta still så........."

image31

Ja, här bor vi....

Var tog det papperslösa samhället vägen!!

Click to view image detailsÄr det någon fler än jag som kommer ihåg att man pratade om att när datorerna kom så skulle Sverige snart vara ett papperslöst samhälle??Vart gick det fel?? Jag får/har mer papper än någonsin!!! Varje månad bär vi iväg 2-3 bärkassar med papper till pappersinsamlingen. Och ändå svämmar skrivbordet över!!! Jag hinner knappt gå igenom allt som kommer ( och eftersom jag lider av ett kontrollbehov så slängs INGET direkt i papperskorgen).
Jag ska jobba i natt, jag tror jag får ta med mig en kasse post på jobbet och hoppas att natten blir så lugn så jag hinner ikapp i posthögen.....

Nu är jag förbannad!!!

Jag tror inte att det är sant!!! Vi har idag Canal Digital men vill nu byta till Telia som TV-bolag så jag ringer upp CD för att säga upp vårt abonnemang. Då visar det sig att vår avtalstid löpt ut i mars och eftersom vi inte sa upp det 3 månader innan det, alltså i december, så löper det ett år till!!!
Min hjärna började verkligen att koka!!! Kan sånt här verkligen vara lagligt!!???
Att det skulle kunna vara en uppsägningstid på 3 månader var jag helt inställd på men 12 månader!!!!!
Att det dessutom var en otrevlig person i andra ändan av telefonen gjorde inte att min hjärna svalnade kan jag säga...
Har nu försökt komma i kontakt med Konsumentrådgivningen men dom hade ingen telefontid idag.
Någonstans i mitt bakhuvud har jag för mig att jag läst eller hört något om att flera personer driver rättsliga processer mot CD när det gäller något sånt här ärende men jag kan ju minnas fel...värt att kolla i alla fall..

SömnigOj vad tiden går fort när man läser bloggar...nu är det dags att sussa...

Långhårig

Click to view image detailsKom precis på att jag glömt boka tid hos frissan idag. Nu är det verkligen panik!!!
Det får stå först på min att-göra-lista i morgon!!!!

Nöjd med dagen

Upgrade your email with 1000's of emoticon iconsJag hade inte så höga förväntningar på den här dagen men det har verkligen varit en superdag!
Jag börjar misstänka att vår föreläsare läste min blogg innan han gick på jobbet i morse för idag blev det både diskussioner och inte en enda upprepning.
Dessutom så var det högsommarväder i Gävle och jag och min "skolkompis" hade tid över innan tåget gick hem igen så vi passade på att äta middag i solen på en parkbänk. Sådana dagar kan man inte klaga på!!!
Nu i kväll har jag dessutom fått uppdatera mig på mina favoritbloggares sidor så nu är dagen fulländad!!
 

Upgrade Your Email - Click here!


Föreläsning

Idag ska jag till Gävle på föreläsning, jag läser en kurs på Högskolan där som har pågått i två terminer snart.
Jag gillar att läsa kurser och innehållet i den här kursen är verkligen ett ämne som intresserar mig MEN vår föreläsare är så otroligt jobbig!!!
Det ges sällan eller förresten aldrig utrymme för några diskussioner utan det är ett evigt mässande under 3 timmar och det skulle jag kunna stå ut med om det inte vore för alla upprepningar!!!
Ja,ja, kursen är snart över och jag får lite fler Högskolepoäng och det är bra nu när det snart ska löneförhandlas.  =)
Nej nu är det dags att sätta fart så jag inte missar tåget, ha en bra dag alla, jag ser fram mot mycket blogg-läsning när jag kommer hem ikväll!!!

Upgrade Your Email - Click here!


Alkohol

Click to view image details

De senaste dagarna har jag börjat läsa några bloggar där det skrivs om alkoholism,medberoende mm.
Jag är själv uppvuxen med en pappa som drack alldeles för mycket och för ofta och det har naturligtvis präglat mitt liv.
När jag var i 25-års åldern hade jag min första period av utbrändhetssymtom och nu i efterhand har jag förstått att det har berott mycket på mina uppväxtförhållanden att jag hamnade där i så tidig ålder.
Under ca 5 år gick jag omkring med difusa fysiska och psykiska symtom och vändningen kom inte förrän jag läste "Flodhästen i vardagsrummet" och helt plötsligt fick förklaringar. Allt blev plötsligt solklart för mig!!
Att allt helt plötsligt blev lätt kan jag inte säga men jag började sakta men säkert lära mig att se på mina "konstiga" beteenden på ett annat sätt. Jag lärde mig att mitt värde inte handlar om prestation utan om vem jag är. Och framför allt..jag lärde mig att prata om mina erfarenheter och märkte att jag inte var ensam!!!
Nu låter det kanske som om allt fallit på plats för mig men så är det absolut inte, jag halkar tillbaka i gamla invanda beteenden titt som tätt men nu märker jag det ofta ganska snabbt och får försöka hitta rätt väg igen. Jag tror att det här är något man får jobba med under hela livet , att man någonsin skulle bli "klar med sig själv" det tror jag inte på. Och förresten låter det väldigt trist att man helt plötsligt en dag skulle vara "färdig".
Det känns bra  att jag hittat till dessa bloggar där människor delar med sig av en sida av livet som ofta är skamfylld och jobbig, jag hoppas att det sakta men säkert reder upp sig för er alla som kämpar! En dag i taget....

Snöbollskrig??

image27

Ja man undrar ju vad detta charmtroll varitmed om...
En av mina hundar har också sån päls som det fastnar en massa snö i när det blir blötsnö men det här tar priset!!     =)

Bzz..tock..tock..bzz...

image26                                            Det är inte klokt vilket liv flugor för när dom parar sig!! Och hela natten håller dom på också!! Det är nästan så att man blir lite avundsjuk!!!  =)
 

Det snurrar

 
Upgrade your email with 1000's of cool animations

Oj oj vad det snurrade i min skalle när jag åkte från jobbet idag! Jag och en tjej till justerar och lägger schema på vår avdelning och idag var det extra mycket eftersom det var för hela sommarperioden.  Men nu är det gjort tack och lov!!

Upgrade Your Email - Click here!

God Natt!

image25


Ja då var den här dagen också slut, jag tycker dagarna går så himla fort!! Idag har jag hittat några nya spännande bloggar, det är helt fantastiskt vad många intressanta och roliga människor som finns i blogg-världen.
Ser fram mot morgondagens inlägg!!

Sov gott!

Hi hi

En blondin ringer till sin pojkvän och säger:

-"Kan du komma över och hjälpa mig. Jag har ett jättepussel. Och jag kan för
mitt liv inte komma på hur jag ska göra."

Hennes pojkvän frågar: "Vad ska det bli när det är färdigt då?"

Blondinen säger: "Enligt bilden på lådan så ska det bli en tupp"

Pojkvännen bestämmer sig för att gå över och hjälpa henne.

Hon släpper in honom och visar honom alla pusselbitarna på bordet.

Han tittar på bitarna en stund. Sen tittar han på lådan. Sen säger han:

- "För det första, det spelar ingen roll vad vi gör. Vi kommer aldrig att
kunna sätta ihop de här bitarna till något som liknar en tupp."


Han tar hennes hand och fortsätter:

- "Nu tar vi en kopp kaffe och sen........" Han suckar. " ..... sen stoppar
vi tillbaka alla Corn Flakes i lådan igen.
Upgrade Your Email - Click here!


Hey Pal...

no bone to big                                                                        Det är svårt att motstå att visa alla söta bilder man hittar.....

Inspiration

Nolia.se Till helgen är det Vårmässa här i stan och jag och en kompis har vikt söndagen för ett besök där. Idag har jag verkligen fått lust att fixa till en del här hemma så jag hoppas det är många bra utställare som kan ge mig inspiration. Gubben håller på att färdigställa den inglasade altanen som han byggde förra sommaren och dit behövs en hel del grejor. Tur att det snart är lön!!!

Upgrade Your Email - Click here!


Härlig morgon

Upgrade your email with 1000's of cool animationsSolen skiner, fåglarna kvittrar och det luktar vår ute.  Jag har precis ätit frukost och nu sitter jag och väntar på att hovslagaren ska dyka upp. Idag är jag ledig och det finns en hel del att göra här hemma men jag tror faktiskt att jag ska sätta mig i solen och läsa istället.....
 

Upgrade Your Email - Click here!


100 höjdareHar precis sett finalen av 100 Höjdare och är faschinerad av vilka udda personligheter grabbarna lyckats leta fram!!
Sen tänker jag på att  det är ganska underligt att media har en sådan förmåga att ändra vår inställning från att kanske se på dessa människor som "byfånar" till att faktiskt uppskatta deras mycket udda personligheter.
När man  jobbar med psykiskt sjuka människor så vet man ju att samhället inte alltid ser med så blida ögon på  dessa personer utan tyvärr ofta bemöter dom med både rädsla och avsky.  =(


Slut för idag, tack för idag!!!Aj aj

Click to view image details

Mammografiundersökningen idag gick riktigt bra, jag skärpte mig allt vad jag kunde och gnällde bara ett litet "aj,aj det gör jätteont". Nu är det bara att vänta på resultatet och hoppas att det inte visar på några konstigheter.

Sovdags

Click to view image details

En arbetshelg är över och jag känner mig jättetrött, ska jobba i morgon också.
Sov gott mina kära bloggare, jag hoppas på mycket ny läsning i morgon!! God Natt!

Mammografi

Click to view image detailsI morgon bitti ska jag på mammografi igen och jag gruvar mig faktiskt lite. Jag tycker att alla sådana här undersökningar som vi kvinnor blir erbjudna med jämna mellanrum är jättebra men just mammografin gör ju så ont!!!
Det är helt overkligt att ett bröst kan bli så platt!! Förra gången jag var där så skrek jag till den stackars sköterskan att hon faktiskt fick skynda sig lite för att jag höll på att dö... Ska försöka skärpa mig lite i morgon för jag kan väl inte tänka mig att dom låter mig sitta fastklämd i den där "tutt-pressen" längre än vad jag behöver..!!??

Hotdog

image24

Sötare än så här kan man väl knappast bli??

God natt

Click to view image detailsOj vad klockan hann bli mycket medan jag satt och skrev på utmaningen. Nu är det dags att hoppa isäng, det är arbetsdag i morgon också. God Natt!!

Jag har blivit utmanad

Jag har blivit utmanad av Flugfiskaren...

Tio första

Första bästa kompis: Lotta, bodde granne på "mammas gata"
Första bil: Volvo 164, himmelsblå metallic, skitsnygg!!!
Första kärlek: Har fortfarande en liten plats i mitt hjärta.
Första husdjur: Oj nu blir det svårt, det har varit fåglar,sköldpaddor,vandrande pinnar, hamstrar, chinchillor, hundar osv
                          Har alltid varit galen i djur.   
Första semester: Det var husvagnssemestrar både sommar och vinter, minns ej vart vi var först.
Första jobb: Pirogbagare
Första köpta skiva: Vi lyssnade på en del sagor på skiva, minns inte vad jag köpte först.
Första riktiga kärlek: Har fortfarande en liten plats i mitt hjärta som sagt.....
Första piercing: Öronen
Första konsert: Har inte en aning vilken som var först.....

Nio senaste

Senaste alkoholdrycken: En kall öl
Senaste bilfärd: Hem från jobbet nu ikväll.
Senaste filmen du såg: Kommisarie Winter-Dans med en ängel
Senast ringda telefonsamtal: Från mobilen hem till gubben
Senaste bubbelbadet: Åratal sen, jag föredrar duschen.
Senast spelade CD: ABBA Golden Hits ( var ju på konsert igår och blev inspirerad)
Senaste kyss: 20 minuter sen
Senaste gången du grät: I veckan någon gång, det blir ofta framför tv:n
Senaste måltiden: Nattmacka i kväll, grovt bröd med smörstekta champinjoner och tomater

Åtta har du nånsin

Dejtat en av dina bästa kompisar: Nej
Blivit arresterad: Nej
Blivit kär vid första ögonkastet: Ja
Fastnat med blicken i någons urringning: Ja ( kan man gå fram till okända tjejer oc fråga vad dom har för bh?? )
Fått ditt hjärta krossat: Ja
Sagt att du älskar någon utan att mena det: Ja
Haft ett one night stand: Ja
Busringt till någon: Ja

Sju saker jag har på mig

Trosor
Bh
Strumpor
Huvtröja
Träningsbyxor
Tofflor
Mobiltelefon

Sex saker du gjort idag

Ätit frukost, lunch och middag
Kört bil
Arbetat
Sett på V75
Läst
Tagit hand om alla djuren

Fem favoritsaker utan rangordning

Mina böcker
Mobilen
Dammsugaren
Datorn
Mina fotoalbum

Fyra personer du kan berätta allt för

Gubben
S
E
E

Tre val

Blått eller rött: Blått
Sommar eller vinter: Skulle inte kunna leva utan 4 årstider
Choklad eller chips: Choklad

Två saker att göra innan du dör:

Läsa alla mina böcker
..i övrigt tar jag en dag i taget....

En sak du ångrar:

Skulle gjort större plats i hjärtat för den första kärleken.....


Nu utmanar jag  kloker, Qristall och Jeanetteh

Upgrade Your Email - Click here!


Lite tråkigt

Upgrade your email with 1000's of emoticon iconsEftersom jag åkt dit riktigt på det här med bloggandet så är jag inne och kollar mina favorit-bloggare ganska ofta och nu har det nästan inte varit några nya inlägg alls under de senaste dagarna.
Var är ni?? Vad gör ni??Jag längtar efter er!!!

Upgrade Your Email - Click here!


UtmaningJag har fått en utmaning av Flugfiskaren som jag naturligtvis ska ta mig an bara jag fått tänka lite.....

Stenskott

 


Idag på väg till jobbet mötte jag en långtradare som gav framrutan på min bil värsta stora stenskottet.
Det var en sån smäll så jag blev jätterädd. Ska åka iväg nu på luncken och se om jag kan hitta en glasmästare.
Mer utgifter...det gillar jag inte...=(

Zzzzzzzz

Click to view image detailsMin myskväll i tv-soffan blev en sovkväll i fåtöljen. Ibland är det helt omöjligt att hålla sig vaken. Dags att lägga sig i sängen och fortsätta sova...

Ruskväder

Upgrade your email with 1000's of cool animationsNu har man varit bortskämd ett tag med fantastiskt väder men idag har det både snöat och regnat. I kväll får man tända ljus och krypa upp i tv-soffan...
 

Upgrade Your Email - Click here!


Det låter så himla lätt

Stark i kroppen Glad i knoppen
- konsten att orka, orka...!!

Vem har ansvar för din hälsa? Du själv eller din arbetsgivare? Hälsa och prestation hör ihop. De flesta gör så gott de kan. Men det är svårt att leva upp till alla råd om hälsa och livsstil. Å ena sidan uppmanas vi att vara nöjda med oss själva - å andra sidan ska vi vara villiga att förändra nästan allt. Kim och Fredrik tar ner det hela på jorden, enkelt, roligt, självklart!Idag har jag varit på föreläsning om hälsa och den bantningshysteri som finns i vårt samhälle. När Fredrik Paulun pratade om ur man bör äta och röra sig så låter det så himla enkelt och man blir verkligen inspirerad.
Nu när jag kom hem kollade jag lite på hans hemsida www.paulun.se och den är verkligen bra!
Nu gäller det bara att behålla inspirationen jag fick idag!!

        


Desperate Housewives

 Jag har precis sett senaste avsnittet av Desperate Housewives, hade det inspelat eftersom jag inte kunde se det igår.
Viken underbar serie det är!! Jag brukar annars mest se deckare, kriminalhistorier, thrillers osv men det här är en serie som jag verkligen inte kan sluta titta på. Serien innehåller verkligen allt, spänning, romantik, relationsdrama, komedi osv och vilka fantastiska karaktärer!!!
 

Koskräck

image22Jag är verkligen en "djur-människa", har alltid haft djur i alla möjliga varianter MEN kor har jag liksom aldrig riktigt förstått mig på. Mina erfarenheter av dessa djur är alltså mycket små. Min älskade gubbe därimot kommer mycket bra överens med kor, han är nästan alltid tillsammans med vår bonde här i byn och håller dom inte på med det ena så är det det andra och det mesta tycker jag handlar om dessa kor.
Gubben har dom 2 senaste åren pratat om att vi skulle ha haft egna men jag har bromsat in i det längsta men nu har det alltså hänt... På vår gård finns sedan i morse 4 stycken kvigor!!! Nu är det inte så att det ska bli någon mjölkproduktion utan det här är så kallade köttdjur. Så nu startar alltså ett nytt kapitel i mitt liv, jag ska bearbeta min koskräck. Jag måste motvilligt erkänna att jag inte är riktigt lika osäker kring dessa djur som för några år sedan, jag har faktiskt övat lite eftersom vi haft tjurar på bete alldeles vid husknuten men nu gäller det våra egna så nu blir det helt plötsligt eget ansvar.
Är det någon ko-expert som läser min blogg så är det så att goda råd mottages med glädje!!!

Konsert

I går ringde en av mina kompisar och undrade vad jag skulle göra på fredag. Hon hade nämligen vunnit biljetter till föreställningen The Original ABBA Orchestra som hon inte kunde utnyttja så hon ville ge dom till mig.
Jag ska egentligen jobba på fredag kväll men med hjälp av snälla jobbarkompisar så kommer jag att hinna iväg tilll konserten som inte börjar förrän 20.30.
Nu fick jag ju två biljetter, och gubben var inte så intresserad av att gå, så jag fick glädja en annan av mina kompisar med att kunna bjuda med henne!!
Tänk vad bra det kan bli ibland, jag hade själv skickat in till den där  tävlingen för jag ville så gärna se föreställningen men eftersom biljetterna går på nästan 500:- så blev jag lite snål och ville inte köpa biljettena. Men nu kommer jag alltså iväg i alla fall!!  =)

Jag tror jag blir galen...

Upgrade your email with 1000's of cool animations..på det här med kommentarerna!!! När jag satt på jobbet ikväll så fungerde allt hur bra som helst men nu när jag kommer hem är det helt omöjligt att kommentera igen!!!
Före helgen var det inga problem och supporten påstår att problemet ligger hos dom men nu börjar jag misströsta. Jag har i alla fall mailat supporten igen så får vi se om jag kan få någon lösning på det här.
Det här med datorer är inte min starka sida heller så jag vill verkligen inte att det ska vara något strul här hos mig. Det är inte lätt att vara en blog-a-holic....

 

Upgrade Your Email - Click here!


Äntligen..

image21..kan jag lämna kommentarer igen!! Det är helt otroligt vad frustrerande det har varit under helgen när det varit så mycket strul med bloggen. Jag tror jag blivit blogg-beroende också...

Skulle kunna stå och sova..

image18så trött är jag nu.. Jag är fortfarande kvar på jobbet så det dröjer några timmar än inna jag får krypa ner i min sköna säng. Idag har jag varit på en föreläsning på förmiddagen och sen handledning på eftermiddagen, det är väl det som tröttat ut mig helt. Förmiddagens föreläsning handlade om brott och minne och eftermiddagens handledning var om etik och moral, inga lätta men mycket intressanta ämnen.  Nu ska jag uppdatera mig på lite bloggar...

"Matte går så fort nuförtiden...

217560-17...så jag har fullt sjå att hänga med" tror jag min lilla promenadkompis idag tänker....

Vi har 4 hundar och våra promenader tidigare har ju varit i ett MYCKET lägre tempo än jag går numera.          Jag måste verkligen promenera i rask takt nu om jag ska förbättra min kondis från en 76-årings till åtminstone en 45-årings!!!!
Har man 4 hundar med sig så blir det hela tiden lukt-kiss-bajs-stopp och då hinner jag aldrig få upp någon puls så nu har jag börjat med att ta med bara 1 eller 2 av hundarna när jag ska träna upp konditionen.

Killen på bilden är en "4-vägs-korsning"- kinesisk nakenhund-scitzu-tibetansk terrier-jack russel eller som vi säger- 10 kilo dynamit!!!
 

Vilken explosion...

...av vårblommor det har blivit nu när sommarvärmen kommit. Idag har jag sett tussilago, vitsippor och blåsippor.
Det är t o m så att man kan se en svag skiftning av gröni i gräset och på träden: HÄRLIGT!!!


Upgrade Your Email - Click here!


Dags för lite vila...

..för både mig och bloggen. Det här med kommenterandet har inte fungerat alls för mig idag och det har varit frustrerande eftersom kommentarerna är ju som jag skrivit tidigare halva nöjet.
Hoppas man hittar felet så allt fungerar som det ska i morgon.

God natt!! 

400 kg häst på foten

 
image14Nu i eftermiddag när vi skulle ta hästarna ur hagen blev en av dom rädd för något och råkade trampa mig på ena foten. Jag använder alltid skor med stålhätta när jag håller på med hästarna men naturligtvis råkade han trampa ovanför stålhättan. Det gjorde väldigt ont men gubben rusade iväg efter isspray och vi sprayade direkt så förhoppningsvis blir det bara LITE blått och svullet.....

 
 

Mysigt i solen

Upgrade your email with 1000's of cool animationsVilken härlig dag! Jag har suttit och myst i solen ett par timmar och det är verkligen högsommarvärme ute. Det här är inte som det brukar vara här annars i mitten av april.
Passade på att laga två trasiga hästtäcken och läsa ett par kapitel i en bok.
Nu börjar det kurra i magen så det är dags att börja tänka på något ätbart. Köttet ligger i marinad så idag ska det bli grillat!
 

Upgrade Your Email - Click here!


Tvillingar

image13

Ytterligare ett härligt vårtecken, en av korna hos vår granne fick igår tvilling-kalvar!
Det börjar bli många kalvar i hagen nu men just tvillingar är lite ovanligt.

Jag sliter mitt hår..

image12..just nu för jag kan inte lämna kommentarer!!!!
Jag kan få kommentarer och jag ser att att andra kommenterat inlägg där jag vill skriva men när jag försöker så blir det bara ingen kontakt-meddelande. Det här är mycket frustrerande men jag har gjort en felanmälan och blogg.se försöker hjälpa mig så jag hoppas jag snart är på gång igen!!
 

Pelargoner

217560-11217560-10


Pelargoner är mina absoluta favoriter bland sommarblommorna. I år tror jag att det blir lite nya färger, funderar på dessa två.

Börja träna

 
Upgrade your email with 1000's of emoticon iconsUpgrade your email with 1000's of emoticon iconsI morgon är det dags....det som borde gjorts för väldigt länge sen....jag ska börja träna!!
Efter konditionstestet vi fick möjlighet att göra på jobbet så har jag det nu svart på vitt...jag har kondis som en 75-åring!!!
Vi har ju jättebra träningmöjligheter på jobbet, helt gratis, så jag har ingenting att skylla på. Det är bara att se till att ta sig dit och köra igång! Min plan är att träna på morgonen må-ons den här veckan sen får det bli några raska promenader på hemmaplan till helgen.
Hoppas jag fixar det här nu.............................

 

Upgrade Your Email - Click here!


Vårvägar

 
image9 Har precis varit ute en sväng med hästarna och idag var det en otäck upplevelse!!                      Vi bor på landet och har den stora fördelen att det finns hur mycket grusvägar som helst som vi kan köra på när vi tränar våra hästar. Körde iväg som vanligt och när vi kommit en bit börjar hästen jag kör snubbla och när jag kollar är vägen som en lös gegga, hästens ben åker ner i stora hål!! Mycket otäck! Det var bara att vända om och fara hem igen. Tur att ingen av hästarna skadade sig!

Våren är fantastisk men vårvägar när tjälen går är skit!!!   :-((


 
 

Tv-kväll

 
217560-6I kväll sändes första delen av de allra sista avsnitten av "I mördarens spår". Eftersom jag är helt såld på kriminalserier (framförallt brittiska) så satt jag såklart bänkad framför tv:n.
Jag gillar egentligen inte serier där avsnitten inte avslutas men nu behöver jag bara vänta till i morgon som tur är.
Såg precis att  filmen "Zigenarnas tid" visas nu i natt också...den är helt fantastisk...och gubben jobbar natt...jag kanske måste kolla den också...om jag kan hålla mig  vaken såklart...

 
 

Massor gjort idag....

 
 
217560-8I morse när jag vaknade var jag så trött så ögonen knappt gick att öppna ( kom på  sen att det troligtvis är allergi-tabletternas fel, man blir trött av dom). Gick ut till hästarna och efter en stund fick jag en sån energi-kick så efter frukosten så började jag med vår-städningen.
Städning är inte någon favoritsysselsättning precis med dom här dagarna när man får sån energi som jag fick idag så är till och med det roligt. Jag brukar försöka ta rum för rum men ofta slutar det med att hela huset är drabbat. Nu är i alla fall tv-rummet avklarat förutom fönstren då ( jag funderar allvarligt på att ta hem en fönsterputsare i år) och i morgon tänker jag fortsätta med sovrummen om nu energin håller i sig så klart....
Vi städade också upp ute på gården, när man har djur så blir det mycket hö-spill som blandar sig med snön och det blir som ett tjock isolerande täcke, snön försvinner aldrig om man inte hjälper till lite.....
Stormen hade också stökat till en del så vi fick åka runt och hämta saker lite här och där.
På eftermiddagen kördes hästarna en träningsrunda, det får inte hoppas över om det ska bli någon start snart.
Nu har vi nyss käkat middag och sen tror jag att det blir tv-soffan för mig, gubben jobbar natt så jag kan välja program som jag vill.
Måste såklart uppdatera mig på mina favorit-bloggar också men det får bli senare i kväll.................

 
 

Pulsklocka

 
 
 
217560-7Har precis skickat efter en pulsklocka. Det funkar inte att bara ha tillgång till en sån när jag tränar på jobbet. När jag är ledig flera dagar vill jag kunna ta promenader och veta att jag går tillräckligt fort för att det ska "ge något".
 
 

Flugsurr

image5I morse när jag gick ut surrade det som sjutton från husväggen. Var tvungen att gå och kolla,och där i den stekande morgonsolen surrade hundratals flugor.
Flugor är inget jag egentligen gillar men jag måste erkänna att i morse var det faktiskt mysigt att höra.
Ännu ett vårtecken!!
 

Kommentarer

image4

Det är verkligen roligt, spännande, intressant, gripande, roande, upplyftande, nedstämande, irriterande, förklarande osv osv att läsa om andra människors liv, tankar, önskningar och idéer. 
Och halva nöjet är att få och att ge kommentarer!!!
Det är en skön känsla att veta att någon/några har läst det man skrivit, det kan man ju se på statistiken ,men när det sen är några underbara människor som också ger sig tid att lämna en  kommentar,  det är verkligen fantastiskt!!!

 

Nattarbete

217560-3

Jag jobbade i natt och jag är ju verkligen ingen nattmänniska så det  brukar vara jobbigt för mig framåt "småtimmarna", ögonen blir grusiga och ögonlocken tunga som bly (men vad gör man inte för att få en arbetstidsförkortning?!)                                                                                                                                                                     I natt var det väldigt lugnt på jobbet ,alla patienter sov ,så jag fick den goda idén att jag skulle passa på att skriva lite i min blogg men det fungerade inte alls, det verkade som om hela bloggen låst sig!!!
Jag har ju inte bloggat så länge men tycker redan att det verkar vara ganska mycket stopp i systemet, eller är det bara jag som har otur???
I stället satt jag och surfade lite och hittade den här underbara bilden, snacka om att sova skönt!!!!
Jag tog mig i alla fall igenom natten utan att somna på min post och nu väntar en 4-dagars ledighet: Yes!! :-))
 

Kaffe

Upgrade your email with 1000's of cool animations

Kafferecept

Till 2 pers.

4 dl bryggkaffe
2 tsk kakao
2 tsk florsocker
vispas ihop

1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
vispas

Toppa kaffet med grädden och riven blockchoklad.
Sen är det bara att luta sig tillbaka och njuta.

 

Upgrade Your Email - Click here!


Rask promenad
Jag fick min pulsnätare igår och nu har jag testat den. För att min kondition ska förbättras så måste jag ha en viss puls när jag motionerar och jag kan lova att jag fick gå i rask takt, jag är helt slut i mina ben nu!!
Min kondition är ju som en 76-åring så jag har ju en del att jobba på också. Jag märker nu att mina hundpromenader inte gör ett dugg för att förbättra min kondition eftersom jag då går alldeles för sakta. Dom 2 hundarna jag tog med idag blev nog mycket förvånade över mattes ovanligt raska tempo.
Nu återstår det att se om jag orkar hålla i detta projekt, jag brukar vara väldigt bra på att hitta ursäkter för att inte fullfölja projekt som har med bättre matvanor och motion att göra:-(
Upgrade Your Email - Click here!


Roomservice

image2

Jag är egentligen inte särskilt intresserad av heminredning men jag tycker att det är roligt att se på program som t ex Roomservice.
Johnnie & Mattias är verkligen underbara och dom olika inredarna gör oftast jätteläckra inredningar.
Jag blir lika överraskad varje vecka när jag ser hur en massa "konstiga" färger, former och prylar flätas ihop till att bli någonting jättesnyggt!

Tillbaka till jobbet

 
Idag har jag jobbat igen efter en 6 dagars ledighet. Jag har varit i en mindre formsvacka på jobbet nu ett tag så det har varit väldigt skönt att vara hemma några dagar.
På mitt jobb kan det ibland kännas som om tiden står stilla, jag jobbar med psykiskt sjuka och många av patienterna har väldigt långa vårdtider så ibland hinner vi  "nöta" på varandra under flera år.
Vissa perioder  kan det  kännas svårt att hitta kraft och inspiration, man känner sig mer som en maskin som bara gör det man måste utan att egentligen tänka..någon som känner igen sig??
MEN..ibland kommer dom här fantastiska tillfällena när man får bekräftelse på att det arbete man lagt ner under lång tid faktiskt har bidragit till en positiv förändring och idag var det en sån dag!!!
Det är dom här tillfällena som man får samla på sig och tänka tillbaka på när det är som jobbigast. Nu har jag fått "bränsle" för ett tag framåt, HÄRLIGT!!

Upgrade Your Email - Click here!

Jag är beroende.....

217560-1..av böcker.                                                                                                                                                    Jag har fulla bokhyllor, staplar av olästa böcker bakom dörrar och bredvid min säng, jag är med i alla bokklubbar som finns och jag får hjärtklappning av bokrea!
Jag har oftast 2-3 böcker på gång samtidigt, 1 skönlitterär eller deckare/thriller och ett par faktaböcker, jag läser i sängen, i reklampauserna framför tv:n, på toaletten och vid matbordet (fast bara när jag äter ensam).
Gubben tycker INTE om böcker lika mycket som jag gör så jag har faktiskt börjat smyg-handla.
Problemet är, att även om han inte märker när jag handlar så är det en omöjligghet  att han inte lägger märke till mina bokhögar.
Sen kan jag aldrig göra mig av med en bok heller och om någon lånar böcker av mig är jag som en orolig mamma innan mina små älsklingar är hemma igen.......
Det är t o m så illa att jag kan känna ett sting av separationsångest om jag köper en bok som present till någon!!
Ja, vad tror ni, är jag helt galen eller..??!! 

Besviken

Upgrade your email with 1000's of cool animations
Har varit inne på banan idag igen för att testa C:s nya balans och det var en besvikelse!!!
Han kunde knappt ta ett travsteg!! Nu åker dom gamla skorna på igen och så får vi göra ett nytt försök till veckan.
Tycker att han han varit riktigt fin när vi tränat här hemma men som sagt banjobbet var en besvikelse...

Upgrade Your Email - Click here!


Bil-tur

Vi och ett par kompisar brukar ibland ge oss ut på bilturer "utan direkt mål vi får se var vi hamnar".
I dag blev det en sån resa. Vi brukar åka in på småvägar vi aldrig åkt tidigare bara för att se vart dom leder.
Det här låter säkert helt galet men det är faktiskt riktigt mysigt. Det är inte klokt så mycket fina ställen som finns "mitt ute i ingenstans".
Vi hamnade till slut i Ljusdal där vi käkade en god middag på en Kina-restaurang och sen bar det iväg hemåt igen.
En trevlig eftermiddag och kväll tillsammans med goda vänner är aldrig fel!!

Upgrade Your Email - Click here!


Underbar morgon

Vaknade i morse av att solen sken in genom rullgardinen, kollade på termometern och såg att det varit -10 grader i natt.
Nu har jag precis avklarat morgonbestyren med djuren. Många funderar över hur man orkar med att alltid kliva upp tidigt på morgonen (det är ju så med hästar att har man sovmorgon är det till 7.30-8.00) men "morgonstund har guld...." stämmer!
I morse sken solen från en klarblå himmel, fåglarna kvittrade och hästarna gnäggade välkomnande när jag kom med deras frukost, Det är verkligen helt underbart med sådana mornar. Nu är det dags att fixa lite frukost.

Upgrade Your Email - Click here!


Tips någon?????

Jag är verkligen avundsjuk på alla människor som är  duktiga och intresserade av att pynta och göra fint till påsk, jul osv.
Påsk-pynt har jag inte satt upp på flera år, jul-pyntet tar jag bara fram för att jag måste och har jag folk hemma på mat så dukar jag i sista sekunden utan "krusiduller".
Men jag tycker verkligen att det är jättesnyggt och läckert när jag kommer hem till andra som gjort fina dukningar, pynt och arrangemang.....får t o m inspiration att fixa något själv...men inspirationen sitter inte i särskilt länge tyvärr.
Jag skulle verkligen behöva tips på JÄTTEENKLA  MEN SNYGGA saker man kan göra utan att det tar mer än 5 minuter, är det möjligt???
Nu är ju påsken över men det är väl snart dags att börja tänka på att fixa lite på gården,,,,,
Ge mig inspiration någon..........................

Upgrade Your Email - Click here!


Pollenallergi

Upgrade your email with 1000's of cool animationsNu har det visst börjat...pollenallergin. Det är alltid med dubbla känslor man tar emot våren, solen, värmen och grönskan är fantastisk MEN INTE ALLERGIN.
Röda rinnande ögon,nysningar och snuva..roligare kan det vara.
Som tur är så finns den piller för det mesta nuförtiden och även för detta men såklart blev jag överraskad i år igen och har inget hemma. Det får bli en tur på apoteket idag alltså.

 

Upgrade Your Email - Click here!


Strömlös

Igår trotsade vi stormen och grillade ute, vi lyckades hitta lä på vår inbyggda bro, inte det mysigaste stället kanske men vill man grilla så vill man........
Efter middagen blev det ryggläge i soffan framför tv:n, hade spelat in Desperate Housewifes som jag tänkte kolla på men det lyckades inte för helt plötsligt blev vi utan ström.
17 timmar senare kom den tillbaka!!!!!
Ingen värme och inget vatten, det är inte roligt. Nu är 17 timmar ingenting om man jämför med många andra som drabbats av elavbrott men jag höll ändå på att bli galen!!
När elen äntligen kom tillbaka kändes det som om jag vunnit på Lotto!
Det är inte klokt vad man är bortskämd egentligen, trycka på en knapp för belysning och vrida på en kran för att få vatten.
Man tar bara sådana saker för givet.
Nu hoppas jag verkligen att resten av påsk helgen blir MED ström!!!

Upgrade Your Email - Click here!


Storm

Upgrade your email with 1000's of cool animationsIdag är det orkanvarning över Norrland. Här hemma skakar huset av den kraftiga vinden och saker blåser omkring på gården.
Varken hundar eller katter vill vara ute, dom ligger hopkurade och bara sover.
Gubben och jag tänker faktikt grilla ikväll trots blåsten, någonstans måste vi väl ändå kunna hitta lite lä...

Upgrade Your Email - Click here!


Storm

Kan inte riktigt släppa det här med växthuseffekten....nu när jag precis ska gå och lägga mig så börjar det blåsa så hela huset skakar!!!
Det var en av effekterna på vårt klimat som Al Gore pratade om i filmen!!
Det här har verkligen fastnat i mina tankar!!

Upgrade Your Email - Click here!


En obekväm sanning

Idag på jobbet fick vi möjlighet att se Al Gores film om växthuseffekten. OCH JAG FICK ÅNGEST!!!
Det var en fantastiskt bra film trots den tragiska "storyn".
Jag vet att vi förorenar vår jord, det har man hört talas om så länge jag kan minnas, men att det var så allvarligt och att det går så fort det blev inte klart för mig förrän idag!
Jag försöker "dra mitt strå till stacken" genom lågenergilampor, sopsortering osv men idag blev jag verkligen medveten om att det krävs mycket mer än så.
Tänk, att det går så fort för oss att förstöra vår jord att kanske, om inte detta bromsas upp, våra barn och barnbarn inte kommer att kunna njuta av vårt fantastiska jordklot på samma sätt som vi har kunnat göra!!
Det finns risk för att jag drömmer mardrömmar om jordens undergång inatt.....................................

Upgrade Your Email - Click here!


Vem har lagt mitt schema???

På mitt jobb lägger vi vårt schema själva, sk önskeschema eller Time Care. Den här veckan tror jag att det är någon galning som lagt mitt. 3 kvällspass på raken!!!Det är inte klokt!!! Nu har jag i alla fall avklarat 2 av passen så det är väl bara att bita ihop.
Det är konstigt att det verkar OK när man lägger schemat på papperet när det sen blir så tröttsamt när man faktiskt ska jobba sina pass!
Som tur är så har jag en långledighet att se fram emot sen!!!

Upgrade Your Email - Click here!


Inte riktigt men nästan...

Upgrade your email with 1000's of cool animationsJag måste erkänna att det inte blev riktigt som jag tänkt mig med träningen idag, eftersom det var så härligt vårväder idag också ,så kändes det mer lockande med en rask promenad innan jobbet än att gå in i en mörk träningslokal. Som tur var så hade dagen program på jobbet även en promenad inplanerad så jag känner mig ändå ganska nöjd med min första "tränings-dag".
I morgon blir det nog tyvärr inga promenader, ska på en utbildning på dagen och sen tillbaka på jobbet för ytterligare ett kvällspass.
Nya tag på onsdag!!!


 

Upgrade Your Email - Click here!


Vårstäda

När våren kommer och solen lyser in genom fönstren så blir allt plötsligt så smutsigt! Fönstren ser man knappt ut igenom, dammet ligger som ett grått täcke överallt + att det blir som ett rökmoln av damm i solstrålarna.
Känns ändå som om vårstädningen får vänta ett tag eftersom det fortfarande är så smutsigt ute. Men jag längtar verkligen efter rena fönster, sommargardiner, nya mattor ,fräscha blommor i fönstren..................


Upgrade Your Email - Click here!


RSS 2.0