I Vår Herres Hage

Jag har börjat titta på den här underbara serien igen, jag vet inte för vilken gång i ordningen.
Böckerna har jag också läst...många gånger.

Den ultimata feelgood serien från BBC!

De här värmande berättelserna om en landsbygdsveterinär är baserade på de bästsäljande romanerna om James Herriot, och har sålts över hela världen. Berättelsen börjar 1937 då en ung man anländer till den pittoreska byn Darrowby. James Herriot har kommit för att börja sitt första jobb som nyutexaminerad veterinär på en etablerad klinik. Han är full av entusiasm, särskilt när det gäller de senaste framstegen inom veterinärmedicin. Men i det lantliga Yorkshire, där vården av sjuka djur verkar höra hemma i medeltiden och där befolkningens misstänksamhet mot främlingar är djupt rotad, stöter den unge veterinären på motstånd. James behöver också sina läkande kunskaper för att lugna ner den hat- och kärleksrelation som råder mellan hans kollegor, den lite sävlige klinikchefen Siegfried och hans odåga till yngre bror Tristan, vars svaghet för flickor ofta försätter honom i trubbel. Även James blir föremål för Amors pilar när han möter den vackra Helen. Men livet som veterinär lämnar lite utrymme för romantik. Med sin unika blandning av humor, romantik och spänning, den exakta tidsandan, platserna, atmosfären och skådespelarna (inklusive flera fantastiska djur) är I vår herres hage den perfekta familjeunderhållningen. Även om den också har gett veterinärer ett skämtsamt rykte om sig att ständigt stå med armen i kossors bakdelar.

Äntligen hemma igen!

En av våra katter har varit borta hemifrån i någonstans mellan 6 och 8 veckor och de senaste 2 veckorna har jag och A mer och mer börjat ställa oss in på att han inte skulle komma hem något mer.
Oron har hela tiden funnits där och jag har spanat efter honom varje dag. Dessutom har jag frågat runt bland grannarna men ingen hade sett honom på flera veckor.
MEN...idag när jag är på väg hem i bilen från E så får jag se honom springa över vägen!
Jag tvärnitar såklart och springer ur bilen samtidigt som jag ropar på honom OCH DÅ KOMMER HAN.
Han verkar lika glad över att se mig som jag är över att se honom så det är inga problem att fånga in honom och sätta honom i bilen.
Han är väldigt mager men vid liv och det är SÅ SKÖNT.
Ovissheten när ett djur bara försvinner sådär är jättejobbig.
Nu ska vi hålla honom inne ett tag så han får äta upp sig ordentligt...det skulle vara intressant att veta var han varit under dessa veckor... 

När råttan jagar katten

Jag har lyssnat färdigt på en promenad-bok igen.
En aidssjuk mördare, som psykologen och detektiven Alex Cross fått fälld,
är på fri fot igen och ute efter hämnd. Han planerar en massaker som
Alex måste stoppa.
Thriller om fullkomligt galna seriemördare som mördar sina offer genom att
levande obducera dem, sedan de psykiskt och fysiskt misshandlats värre än
en läsare kan föreställa sig. Detaljerat beskriven ondska i språkligt god
förpackning.


Mitt betyg: 3 av 5.