GNÄLLVARNING!!

Tog influensavaccinet i år för att jag inte ville bli mer sjuk, jag har ju varit förkyld till och från i flera månader. I lördags började jag få ont i kroppen och huvudvärk och L sa direkt att "det är därför jag inte vaccinerar mig mot influensan". Eftersom det då var 11 dagar sedan jag vaccinerat mig så vägrade jag tro att det kunde vara det. Men nu har jag läst på och det verkar som om han kan ha rätt...

Feber när immunförsvaret reagerar
De flesta typer av vaccinationer kan orsaka feber i kroppen. Febern beror, liksom de lokala reaktionerna, på att immunförsvaret reagerar vid vaccinationen.

Vad gäller inaktiverade vacciner, kommer då febern inom ett par dygn. För de vaccinationer som innebär injektioner med ett försvagat vaccin kan det dröja längre. Det kan ta upp till tolv dygn innan febern är ett faktum.

 

 

Monster till svärmor

 
Släktingar... Vänner eller fiender? Livslång omtanke eller ständigt klander? Älskad eller inte...? Det är en universell sanning att ingen är så fruktad som den mest fruktade av dem alla – mardrömmen till svärmor. Det är också henne man anstränger sig mest för att hålla sig väl med och blidka på alla sätt. Efter att ha lagt ner åtskilliga år på att söka efter Mr. Right har Charlotte "Charlie" Cantilini äntligen hittat mannen i sina drömmar, Kevin Fields bara för att strax därpå förstå att hans mor Viola är en mardröm till kvinna. Viola har tidigare arbetat som nyhetsankare men har fått sparken och är nu helt inställd på att skrämma bort sonens nya flickvän genom att vara ett riktigt monster till svärmor. Medan Violas trogna assistent Ruby gör sitt bästa för att hjälpa Viola att genomföra hennes galna planer bestämmer sig Charlie för att attack är bästa försvar. I varsin ringhörna befinner sig kvinnorna i Kevins liv, och de är inte rädda för att ta i med hårdhandskarna om det behövs... Bara en av dem kan avgå med segern.
 
Mitt betyg: 3 av 5.

Det är naturens gång...

...men ändå så tråkigt.
I dag har L löst mysteriet med vart mina ankor försvinner.
Tre ankdamer har ju bara gått upp i rök.
Tre rovfåglar svävade runt vårt hus!
Och så hittade vi resterna av en anka också...typiskt äten av rovfågel.