Tisdagsbilden


Tänk om jag kunde...

...stoppa den härligt krispiga och vinterdoftande luften vi har här i byn i en burk och skicka till er.
-10 grader har vi haft idag och så underbar luft så jag blir baske mig religiös!!
=)
Det har varit en rätt lugn dag eftersom vi jobbade söndagnatt.
Har stökat på med måstena och sen bara tagit det lugnt.
Efter hundpromenaden blev det slappande i soffan för både två-och fyrbenta.

Har läst i kapp i tidningshögen och så har vi sett "Rasmus på luffen"
A lyckdes zappa fram den och sen var vi fast.Jag tror aldrig jag kommer att bli för gammal för Astrid Lindgrens böcker och filmer.
Tur det kommer barnbarn snart!!
;)

No Strings AttachedEmma är en hårt arbetande läkare som verkar ha hittat den perfekta lösningen med sin bäste vän Adam när hon föreslår ett förhållande med ett enda förbehåll: inga förpliktelser. Frågan är: kan man ha sex utan att kärleken kommer emellan? Och vad händer med vänskapen då?

Mitt betyg: 1,5 av 5.


Bästa kompisar


Hade turen och......vann en härlig bukett med tulpaner i en utlottning på Facebook.
Det är inte så ofta jag köper tulpaner själv för katterna brukar äta upp dom.
En härlig färgklick och lite vårkänsla blev det direkt.

Förutom tulpanerna så njuter jag också av läckra frostblommor.
HUR SKA MAN PRIORITERA?


Det  sägs att det är  nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska  kolesterol i kroppen!  

Man  måste också dricka 2  liter vatten varje dag och sedan  kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills har tillbringat på  toa. Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra  bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en  miljon sådana i magen,  annars är det illa!

Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl  (jag minns inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt  kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, du kommer inte ens att märka det.

Man  ska också äta nötter och bönor/ärtor varje dag. En hel massa  nötter/bönor/ärtor. Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du  ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar!  

Och så en sak till: efter varje måltid  ska du borsta tänderna. Borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten,  bananen, nötterna, bönorna och ärtorna. Detta ska du göra så länge du har  tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du  ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera  CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och  tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.  

Man måste också sova minst 8 timmar per dag och  jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för  att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att  det inte är  trafikstockning när du åker till och från jobbet. Enligt  statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det fungerar inte längre, eftersom man måste ta  en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters  promenad, vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme).  

Du måste också hinna med att   träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.  

Bland allt annat måste du också hålla  dig informerad, dvs. läsa minst två dags- och några stycken kvällstidningar, för att  kunna ha en  kritisk inställning i livet.

Du  ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt. Du ska vara  innovativ, kreativ och varje gång på nytt  förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt  tantriskt sex.

Du  ska också  hinna med din familj, hinna moppa golv,  diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn  eller husdjur..

När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29  timmar.

Den enda lösningen är att göra  flera saker samtidigt!

T.ex. duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2  liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan  du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser  tidningar medan du torkar golv.

Då har du fortfarande  en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar.  Drick vin efter det, du kommer att behöva det.  

Sen om du skulle få 2  minuter över, skicka detta vidare till dina vänner (som man ska vårda  dagligen), medan du äter äpplet, vilket är som sagt väldigt nyttigt.  

Dags för mig att sluta nu, för mellan  äpplet, yoghurten, ölen, den första litern vatten och min tredje måltid idag  (inkl. nötter/bönor/ärtor), vet jag inte längre vad jag måste göra, men jag  vet att jag måste gå på toa NU.

Jag lär spara några  minuter om jag borstar tänderna samtidigt!
 
Jag har varit...

...på utbildning/konferans med jobbet i Jönköping tisdag-torsdag.
Kul, inspirerande och lärorikt att vara på turné men SÅ SKÖNT att komma hem till A och fyrbentingarna igen.
Vi har fått lyssna på flera mycket intressanta och duktiga föreläsare men personen som berörde mig mest var den här killen.

Jan Nordström.

"Sedan 2006 föreläser och arbetar jag i olika projekt om psykisk ohälsa. 

Jag arbetar ideellt som mentor och stödperson till killar och män som av olika anledningar 

mår dåligt inuti, bland annat tillsammans med Riksföreningen för Anorexi/Bulimikontakt.

När jag var sjutton år blev jag sjuk i ätstörningar, träningsmissbruk och självmordsförsök. 

Det tog arton år innan jag blev fri.

Jag har även insjuknat i flera psykoser.

Det som räddade mitt liv var andra människors seende hjärta.

Deras värme, kärlek och medmänsklighet.

Och att jag vågade berätta om allt det jag hade inuti.

 

Det jag försöker nå är bilderna och orden som berättar. 

Som rör.

Om allt livet bär.

Om ljuset, skuggorna, mörkret och färgerna.

Mitt livs berättelse är den om kärlekheten, hoppet och medmänskligheten.

Den om det seende hjärtat.

När vi vandrar med varandra."
Jag grät flera gånger under den timmen han berättade om sitt liv.
Han kunde också locka till flera skratt, men att höra en psykiskt sjuk människa berätta om sitt liv är oftast rätt sorgligt.
Titta in på hans hemsida, han är en fantastisk fotograf och har skrivit flera böcker.

På kvällarna har jag ätit och druckit gott och haft mycket trevligt tillsammans med mina jobbarkompisar.
Ett par dagar på hotell ibland är inte helt fel!!
=)


Tisdagsbilden


Glad ändå!


Stackars lilla......Baloo får sova med husse i sängen i natt.
Han och Lussi har slagits och han förlorade den fighten.
Halt på ett framben, ett sår på huvudet, ett på örat och ett under ögat.
Tror dock att hans ego fick ta den största smällen...


Helt ärligt?


När jag tittade......ut i morse kunde jag inte avgöra om det var dimma eller om det snöade.
Det var vitt, vitt, vitt både högt och lågt.
När jag kom ut kunde jag fort konstatera att morgon promenaden skulle bli i 1 dm nysnö.
Oplogat överallt så det var bara att plumsa på.
Det kändes på i rumpan och det skadar ju inte.
;)

Hade gärna varit hemma idag men det blev ett kvällspass på jobbet i stället.
Det känns alltid tyngre innan man är på plats, väl där så rullar dagen bara på.
Det har varit en lite annorlunda vecka på jobbet med arbetsuppgifter som vi inte har så ofta men det har gått det med.

Det är bara att bita ihop och göra det bästa av situationen.
Sju jävligt långa dagar"Mitt äktenskap slutade på det gamla vanliga sättet: med cheesecake och ambulans." På sin frus trettiofjärde födelsedag överraskar Judd henne i säng med hans chef, radioprofilen Wade Boulanger. Judd står i sovrumsdörren med hennes favorittårta i händerna och ser livet rämna. Två månader senare, på väg till sin pappas begravning, får han veta att hans blivande exfru är gravid. Till på köpet förväntas han sitta shiva, en judisk sorgevecka, tillsammans med sin minst sagt utåtagerande familj. Det blir sju långa dagar, fyllda av överraskningar och röjda hemligheter, slagsmål, otrohet och evig kärlek. "Sju jävligt långa dagar" är en hysteriskt rolig och oändligt sorglig roman om livet, som sällan blir som man tänkt sig.

Mitt betyg: 4 av 5.


Vilken härlig aktivitet...

...det är bland mina bloggvänner för tillfället!!!Hur många inlägg jag än läser så lyckas jag inte komma under 200 olästa i min Bloglovi´n -lista.
Det fylls på med nytt hela tiden!!
Härligt!!
=)


Apropå homoäktenskap


Arne Dahl - Ont Blod

Mitt under födelsedagsfirandet kommer larmet. En svensk man har hittats brutalt mördad på Newarks flygplats. Offret hade två djupa hål i halsen och mördaren sitter nu på ett plan på väg mot Stockholm. Med förtäckt identitet tar sig mördaren förbi polisen på Arlanda och Sverige har importerat sin första amerikanska seriemördare. A-gruppen famlar till en början i blindo och Hultin kallas till New York där hon i hemlighet får skrämmande information om "The Kentucky Killer". I en öde stuga i Riala hittas en natt en förrymd brottsling död med två hål i halsen. På en gata i Gamla Stan i Stockholm går UD-tjänstemannen Erik Lindberger. Han är uppriven och rädd. I mobilen hans talar hans hustru lugnande och han märker inte att någon närmar sig bakom hans rygg.

Mitt betyg: 4 av 5.


Arne Dahl - Misterioso

En tidig augustimorgon mördas en rysk gangster på ett bankkontor någonstans på den svenska landsbygden. Kort därefter skjuts tre finansmän kallblodigt till döds i sina hem i Stockholm med en natts mellanrum. Mördaren lämnar inga spår. Finansvärlden grips av panik och rikskriminalen inrättar snabbt en specialenhet, A-gruppen, med kriminalkommissarie Jenny Hultin som chef. "Finansmördaren" kan slå till igen när som helst och Hultin satsar allt på ett kort. I skuggurna utanför en flott villa laddar någon ett vapen med sällsynt rysk ammunition och Hultins A-grupp befinner sig långt därifrån, alltför långt.

Mitt betyg: 4 av 5.


Nawals Hemlighet

En oförglömlig historia om trasiga familjeband, djupt rotat hat och varaktig kärlek. En mors sista önskan att få upprättelse efter sin död, skickar tvillingarna Jeanne och Simon på en resa till ett krigshärjat Mellanöstern för att finna sanningen om sin trassliga bakgrund. I jakten på en bror och far de aldrig mött, uppdagas sakta deras mors skakande hemlighet?

Mitt betyg: 5 av 5.


Karibisk SoppaMåste få tipsa om en fantastisk god soppa som vi testade igår.
Tanken var att vi skulle äta Keldas Thaisoppa som vi ätit flera gånger tidigare och gillar, men den var slut.
Stog länge och velade men kastade sen ner den karibiska soppan och ett paket chorizo i varukorgen.
Vilken succé!!
Helt klart en av de godaste soppor jag ätit någonsin!!


Roligare kan man......ha än att sitta med momsredovisningen en fredagkväll men det var i alla fall vad vi gjorde i går.
Moroten är såklart återbetalningen!!
Då blir det roligare.
=)

Avslutade sen kvällen med ett avsnitt av "Tyst Vittne" och en flaska mousserande vin.

Är rätt nöjd med fredagskvällen i alla fall.
=)


Det gick över


Gjorde ett...

...besök på Vårdcentralen idag.
Vi har ju haft turen att få en alldeles fantastisk kvinnlig läkare som vår husläkare.
Även denna gång lyssnade hon på mig och tog mina besvär på allvar.
Anledningen till mina onda leder KAN vara att jag samlar på mig vätska men det togs även en massa prover för att utesluta andra orsaker.Fick vätskedrivande som jag ska ta vid behov så får vi se om det hjälper.
Hon kollade även blodtrycket som låg något högt men där behövs inga mediciner utan det är motion och försöka tappa några kilo som gäller.Min onda rygg är tack och lov bättre igen...min vän S föreslog att jag skulle hänga med på ryggympa...det är kanske ingen dum idé...

Ska 2012 bli det året när jag ÄNTLIGEN blir en duktig motionär och lyckas gå ner några kilo??


Jag vet inte...

...hur många gånger jag skrivit om hur fort veckorna går!!
Redan torsdag idag.

I går var jag ledig och det var välbehövligt.
När djur-stökandet var klart så packade jag upp TVÅ STORA kartonger med PartyLite-produkter.
Kartongerna har stått i vår hall ett par dagar och doftat underbart.
Önskar att jag skulle få behålla det mesta men nu ligger det sorterat och packat i påsar till mina kunder.
=)Tänk om det vore doft-blogg så ni kunde få dofta på t ex Vanilla Citron, Saftig Apelsin, Bärkompott, Jordgubbsrabarber...listan kan göras lång med all "go-lukt".

Jag fick också besök av L som kom med smakprov på två nya sorters honung hon gjort.
En smaksatt med citron och en med ingefära.Ska bli extra spännande att pröva den med ingefära för det är helt nytt för mig i kombination med honung.

När det blev dags för middag sen så kom våra grannar A & P över för att äta med oss och sen avslutades kvällen med ett av mina nya favorit-program, "Sveriges Mästerkock".Det är helt otroligt så många matintresserade och duktiga amatör-kockar som finns i vårt avlånga land.
Avsnitten är ju lika spännande som en bra deckare!!!


And The Winner Is!!!Min tävling är avslutad och bland hela 59 deltagare så blev vinnaren:
LEJONKVINNAN!!!

Grattis!!


Tisdagsbilden...på en onsdag
Min tävling är avslutad, vinnaren dras och presenteras i morgon.
=)


Fattar inte riktigt...

...vart dagarna tar vägen!!
Redan mitten av januari fast det kändes som att vi firade julafton i förrgår.

Igår var jag till tandläkaren och gjorde avtrycket till min bitskena.
Det blev också en del slipning eftersom jag slitit ner tänderna ojämt.
Efter tandläkarbesöket åkte jag hem till mamma ett par timmar och väntade på att det skulle bli dags för kusinträff.
=)
Jag träffade mina två kusiner, C och A-K för en tacobuffé och en trevlig pratstund.
Jag är verkligen superglad över att vi tagit upp kontakten igen.På vägen hem sen fick jag helt plötsligt en sådan konstig känsla och till slut kom jag på att det var kolsvart i vartenda hus jag åkte förbi.
NEJ!!!
Strömavbrott igen!!
Denna gången "bara" ca 6 timmar men det var fullt tillräckligt.

Vi gick och la oss tidigt eftersom det kändes rätt trist att sitta uppe i mörkret, det var ju arbetsdag i dag också.
När jag vaknade i morse var min rygg "av".
Kombinationen av för många timmar i sängen och att jag halkade till ett par gånger ute i går räckte visst för att min rygg skulle börja protestera.
Bestämde mig ändå för att åka på jobbet och med hjälp av piller har dagen ändå gått ganska bra.
Nu i kväll känner jag att det kanske inte var en så bra idé i alla fall men, men...
Ischiasnerven spökar och just nu går det en ond ilande stråle från ryggslutet och ända ner i vänsterfotens tår.Tänk att det alltid ska vara ont någonstans nu för tiden!!

Jag tror baske mig jag håller på att "gamles bort"!!


Orginalet


Avslutade den här......veckan i soffan med gubben, en film och ostkaka med BÅDE sylt och grädde.

Till veckan är det en salig blandning av saker inplanerade, både roliga och mindre roliga.
Nu mot sängen!!


Försvunnen

Malin är en ung kvinna som efter en familjetragedi sätter sig i bilen för att börja ett nytt liv någon annanstans. På en enslig skogsväg börjar en mystisk svart bil förfölja henne. Malin blir alltmer oroad av den hotfulla situationen och hamnar snart i en verklig mardröm. Det blir upptakten till ett fasansfullt skräckdygn där Malin bara kan lita till sig själv i en desperat kamp för att överleva.

Mitt betyg: 3 av 5.


Efter två...

...rätt "stökiga" arbetsdagar så njuter jag extra mycket av min lediga söndag.
A jobbar så jag har verkligen bara mig själv att ta hänsyn till.
Har tagit itu med Mount Laundry och momsredovisningen är påbörjad men nu tror jag faktiskt att jag bara ska slappa resten av dagen.
GLÖM INTE MIN TÄVLING!!


Säg det!!!


Klarade mig bra...

...igenom kvällspasset på jobbet igår även om jag fortfarande var rätt seg i både huvudet och kroppen.

Idag har jag varit ledig och planen var att jag skulle träffa mina kusiner i kväll för middag och babbel men jag har haft ont i huvudet hela dagen och mina leder värker som sjutton så vi bokade om träffen till nästa vecka i stället.
Ringde vårdcentralen och bokade tid för nu behöver jag något för ledvärken.
Det har pågått i ett par veckor nu och jag vet ju att det finns medicin som hjälper.
Var flera år sedan jag hade problem med lederna, jag hoppas det är något tillfälligt...

I kväll ska jag försöka komma i säng i bättre tid än vad jag gjort förut under veckan, dagskift i morgon så då gäller det att vara uppe med tuppen.

Limitless

Eddie Morra är en oseriös författare med en seriös skrivblockering. Men när han upptäcker pillret som boostar hjärnaktiviteten med fler hundra procent, förändras allt. Inom kort lever Eddie high-speed-överklassliv med framgång, pengar och kvinnor i en grad som vida överstiger fantasin. Men framgången har en skuggsida, och snart befinner sig Eddie i större fara än vad ens övermänskliga tankekrafter förmår rädda honom ur...

Mitt betyg: 2 av 5.


Den kärleken!!


Efter tre veckor......med nattarbete så slog den till idag, DEN STORA TRÖTTHETEN!!
Efter en period av mycket nattarbete brukar det komma en dag med en förlamande trötthet.
Det känns som bomull i huvudet, tankarna går långsamt och det känns som om det saknas kontakt mellan kropp och huvud.
Det är INTE kul när man ska vara på jobbet en sådan dag och försöka vara kreativ och tänka.
Idag hade vi jobb i vårt projekt, massor att sammanställa inför nästa seminarium om någon vecka.
Jag kan lova att jag inte var rapp i tanken.
Det är tur att jag har bra jobbarkompisar som kan backa upp sådana här dagar...


Tisdagsbilden


TävlingVinn ett designat blomstöd hos Rosverkstan tom 28 februari!


Den senaste tiden......har jag märkt att jag ser sämre så idag var det dags för ett besök hos optikern.
A behöver också nya glasögon så  det blev en dubbel-date.

Kvällen har jag tillbringat hos min granne A.
PartyLite-party.
Den här gången var jag inte gäst utan konsult.
=)


Tävla hos ejmis!!Jag är ju som jag berättat tidigare HELT SÅLD på PartyLites ljus!!
Som konsult har jag nu en massa underbara dofter här hemma och nu tänker jag göra en goodie-bag med PartyLite-ljus och lotta ut.

Det enda ni behöver göra är att kopiera ovanstående bild och tipsa om tävlingen i er blogg och sedan lämna en kommentar med länk till ert tävlingsinlägg under DETTA inlägg.

Tävlingen avslutas den 18 januari kl 18.00 och slumpen kommer att avgöra vem som vinner.

Lycka till!!!


Vi har haft...
...en trevlig eftermiddag/kväll med våra vänner M & S.
A hade tillagat oxfilé och fläskfilé som smakade underbart!!
Trevligt att få sällskap till söndagsmiddagen.
Efter maten tittade vi på Jägarna 2 tillsammans.
Ett trevligt upplägg på kvällen.
Hoppas det blir fler gånger!!
=)

Numera är det sådana här aktiviteter som lockar mest.
Lagomt sent, lagomt mycket vin...jag tror ni förstår vad jag menar.

Tantvarning??
Absolut!!


Jägarna 2

Erik är Rikskrims bästa förhörsledare. Ett brutalt mord på en ung kvinna tvingar honom att återvända till sina gamla hemtrakter och där jobba ihop med den motvillige polisen, Torsten. Det som först ser ut som en enkel mordhistoria visar sig snart ha både jägare och poliser inblandade och konflikten mellan Erik och Torsten fördjupas. När Erik upptäcker att hans egen brorson är inblandad utvecklas allt till en värre mardröm än han någonsin kunnat ana.

Mitt betyg: 4 av 5.


Tävling

Jag tävlar hos Missvivi om ett hemligt paket

fyllt med en massa nödvändiga och onödiga saker!

Gå in här och tävla ni med !


Sista natten...

...på jobbet på den här 3-veckors nattperioden gör jag nu i natt.
Att jobba natt har sina fördelar men också sina nackdelar.
Fördelarna är att nätterna oftast är mycket lugnare än dagarna på jobbet och att det ger lite mer pengar i plånboken.
Nackdelen är att det är onormalt att vara vaken på nätterna och det vet kroppen om.
Jag har ju aldrig några problem med att sova, oavsett om det är dag eller natt, men mattiderna blir ju helt klart rubbade vid nattarbetet.
Men jag kommer att fortsätta göra mina nattpass eftersom det ger en arbetstidsförkortning.
Att jobba i genomsnitt 34 timmar/vecka är för lockande för att jag ska överge natten.

Att baka......Snoddas och fröbröd på samma dag är väl aningens motsägelsefullt men så blev det.

Kloka ord

Se på livet genom framrutan,
inte genom backspegeln.


Jag erkänner!!!Jag är HELT GALEN i PartyLites ljus!!!
Just nu är det STOR REA och flera av mina favoritdofter är med där.
Min plånbok är inte så glad men det är jag!!
;)


TrustAnnie är 14 år och har träffat Charlie online. De är lika gamla, båda spelar volleyboll och han är den första kille som förstår henne. Hon berättar inget om honom för sina föräldrar, inte heller när han erkänner att han är lite äldre än han sagt. Mot bättre vetande bestämmer sig Annie för att träffa honom i en närliggande galleria - ett möte som fullständigt kommer att riva upp tillvaron för hela familjen.

Mitt betyg: 2,5 av 5.


The Tourist

Den beskedlige amerikanen Frank semestrar i Venedig, där han träffar den vackre Elise som bär på en mystisk hemlighet. Deras till en början lekfulla flört förvandlas snart till en härva av farliga lögner och plötsligt jagas de båda av Interpol, italiensk polis och ryska torpeder i denna nervkittlande internationella actionthriller.

Mitt betyg: 3 av 5.


Tisdagsbilden


Sötaste S......som ska bli mamma i april.
Då blir A Morfar och jag blir Andra Mormor!!
=)


Sömnspasmer


Årets första dag

Vi firade in det nya året hos våra grannar A & P.
Massor med gott att äta och dricka, paketspel och prat och skratt in på småtimmarna.
I morse var vi trötta men vi släpade oss ändå upp och släppte ut hästarna sen kastade vi oss i säng igen för en LÅÅÅÅNG sovmorgon.
Den här dagen känns som om den blir väldigt kort men natten blir nog desto längre för mig eftersom jag ska jobba.

Jag har ju nyss skrivit ihop årskrönika och lite tankar kring året som gått och nu är det dags att fundera över det kommande året.
Jag tänker inte avge några löften men däremot tänker jag ha några önskningar/mål inför detta året.

Först är det då hälsan och vikten.
Här var det gemensam invägning i morse...Både jag och A behöver gå ner i vikt så idag börjar avsockringen.
Vi mådde ju så bra båda två när vi körde LCHF förra året så det ska vi testa igen.
Jag önskar också att nära och kära får vara friska och må bra.

Jag önskar att vår ekonomi ska bli bättre.
Visst, vi klarar oss alltid men det skulle vara fantastiskt skönt att ha en rejäl buffert för oförutsedda utgifter.

Jag hoppas att jag kan träffa och umgås mycket med mina/våra vänner/släktingar under året.
Som jag skrev i ett tidigare inlägg så är det ett sätt för mig att fylla på med positiv energi.
Och så har vi ju barnbarn att se fram emot också.

Jag hoppas att 30-års jubileumet med gymnasieklassen blir av, jag hoppas att jag får mycket tid och ork över till att pyssla med decoupage, läsa, se film, hålla PartyLite-visningar, pyssla med djuren och växthuset, åka på loppis-rundor osv osv.

Det finns så mycket roligt och trevligt att fylla livet med.


Vad har ni för funderingar inför det kommande året??Återblick 2011Det är helt fantastiskt att kunna gå tillbaka i bloggen och sammanfatta året månad för månad.
Sammanfatta och kanske framför allt påminnas.

Jag blir påmind om alla trevliga sammankomster med goda vänner.
Klasskompis-gänget som utökats under året.
Och vad härligt att jag fått kontakt med mina kusiner igen efter alla år.
Alla trevliga loppis- och shopping rundor.
Jag blir förvånad över att jag hunnit med att läsa så många fler böcker än vad jag trodde.
Och vad många filmer jag hunnit se!!
Och jobbet har jag kvar fortfarande och även fast det går upp och ner så vill jag inte byta bort varken arbetsuppgifterna eller arbetskamraterna.

Tyvärr finns det saker som varit mindre roliga under året också.
En person som borde vara en av mina allra närmaste tar avstånd.
Jag har ägnat timmar åt att försöka förstå vad som händer och försöka skapa en förändring men det verkar svårt...detta tär på mig.
Försöker skjuta det ifrån mig men som ni säkert vet så är det inte alltid så lätt att stänga av sådana här tankar.
Jag hoppas 2012 skapar en öppning på något sätt...

Årskrönika 2011 Oktober-DecemberOktober

Växthuset töms och stängs för säsongen.
Vi arrangerar julmarknad här i byn.
Jag blir PartyLite-konsult.
Jag blir med i ett  stort förändringsprojet på jobbet.
Vi är utan tv, telefon och internet i en vecka.
Jag får träffa en mycket bra läkare på Vårdcentralen som tar mina besvär på allvar.
A får besked från Umeå att röntgenplåtarna ser bra ut den här gången också.

November

En snöfri och mörk månad.
Jag har min första PartyLite-visning som konsult.
Jag gör min 4:e tatuering.

December

Det är ett år sedan A opererade bort hjärntumören.
Min blogg bara försvann helt plötsligt men den kom tillbaka med hjälp från blogg.se
Utekväll med jobbet som slutade tidigt pga värsta snö/regn-stormen.
Köpte tidiga julklappar till oss själva, ny dammsugare och ny spis.
Åt härligt julbord på Torpshammars Herrgård.
Tandläkaren konstaterar att jag behöver en skena på natten.
Julafton firas hos A-K & S.
Stormen Dagmar drar fram över landet och vi blir strömlösa i 2,5 dygn.
Nyårsafton firas hos A & P.


Årskrönika 2011 Juli-SeptemberJuli

Semester.
Pool-party.
Lussi flyttar till oss.
Byns sommarcafé har premiär.
Jag hittar de första gula kantarellerna.
Bilbingo.
Loppis-rundor.
jag börjar jobba igen.

Augusti

Plockar svamp.
Open Trot.
Besöker svärföräldrarna i Västerås.
Har magsjuka.
Årets första och enda älling kläcks.
Äter kräftor.
Skördar i växthuset.
Skördar potatis.
Träffar mina kusiner som jag inte träffat på MÅNGA år.
Storm med hagel.
50-års fest.
A får reda på att han ska bli morfar och jag blir då Andra Mormor.

September

Plockar svamp och grejar i växthuset.
Besöker S & J i Gävle.
A gör en ny röntgen av huvudet.
Jag är krasslig, ont i leder, magen, ryggen och halsen.
Jag börjar spela Wordfeud och blir helt fast i det.
Jag har Party-Lite party.


Årskrönika 2011 April-Juni

April

A gör återbesök på sjukhuset i Umeå.
Jag fyller 47 år.
Jag gör min 3:e tatuering.
Ullared besöks för första gången.
Kalvar föds.
Ankorna sätter igång att värpa.
Kossorna släpps ut på grönt.

Maj

A börjar jobba heltid efter operationen.
Årets första rabarberpaj avnjuts.
Klipper gräset för första gången.
Satte potatis.
Köpte tjur.
Det blir mycket tid i växthuset.

Juni

Semester.
Loppisrundor.
Vi köper ny traktor.
J tar studenten.
40-års fest.
Challe kommer hem efter 1,5 år hos M & S.
Sommarplanten flyttar ut från växthuset.


Årskrönika 2011 Januari-MarsJanuari

A återhämtar sig fantastiskt fort efter opertionen och går på Dagrehab.
Vi äter LCHF och mår mycket bra av det.
Vädret är växlande, från -30 till plusgrader och regn, MASSOR med snö.
Jag gör årets Loppis-premiär.
Beställde fröpåsar inför växthus-säsongen.

Februari

A börjar jobba 50% efter operationen...helt otroligt...Försäkringskassan, läkarna, ja ALLA är mycket förvånade över hans snabba återhämtning.
Jag satte mina första frön.
Vädret är KALLT...-32 grader som kallast.
Jag började med decoupage.

Mars

Vi hälsar på S & J i Gävle.
A gör sin första röntgen efter operationen.
Bloggen fyller 4 år.
Vi har grillpremiär i snöstorm.
Våren är på intågande.

RSS 2.0