Många olika känslor

Jag är överlycklig över att A fått reda på att han INTE förlorar jobbet i omstruktureringen, men samtidigt är jag orolig över att jag ännu inte fått något besked.
I morgon MÅSTE jag bara få veta!!!
Livet på landet


Our ChristmasAvslutat helgen med en julkonsert i Tonhallen,  Sanna Nielsen, Shirley Clamp, Sonja Aldén och Måns Zelmerlöw...det var en riktig höjdare!
=)
Det här var en av presenterna mamma fick på sin 70-års dag och hon var helt salig efter konserten.
Jag och svägerskan som inte varit några Måns-fans fick ändra oss idag...vilken utstrålning!!
Brorsan och A var också nöjda...en riktigt lyckad kväll alltså.


Läckan

Vi såg senaste Wallander-filmen igår.

Ystad drabbas av allt fler välplanerade och spektakulära rån mot värdetransporter, där bilar sätts i brand, motorvägar spärras av och stora miljonbelopp försvinner. Aspiranterna Isabelle och Pontus, råkar befinna sig på precis rätt plats och tar upp jakten, som slutar med att Pontus tas till fånga. Kurt Wallander och hans kollegor jobbar på bred front och får upp ett spår som leder till Sven Adelgren, en äldre vän och före detta poliskollega till Wallander, som nu arbetar på Seceuro som ansvarar för flera av de rånade transporterna. Under tiden arbetar Svartman med ett fall där en orienterare mördats någonstans ute i skogen. När Svartman senare enligt en upphittad orienteringskarta följer i orienterarens fotspår trampar han rakt in i lejonkulan och är nära att själv gå samma öde tillmötes.

Mitt betyg: 4 av 5.


Första advent......och vi har äntligen lite snö på backen.
=)
Har stökat undan dagens måsten och även hunnit med en promenad i skogen med hundarna.
Nu blir det några lugna timmar med en bok innan det är dags för kvällens julkonsert.


Ha en skön söndag!


Livet på landet


Vi är inte...

...sämre än att vi kan ändra oss...julmarknad blev i stället lite hemma-fix...inga stora projekt men lite smågrejer som har väntat lääääänge på att bli åtgärdade.Brorsan kom förbi lagom till kaffepausen för att lämna sin hund. Dom ska på fest i kväll så vi är hundvakt.För mig och A blir det en lika lugn kväll som igår. Både jag och A är förkylda, A är riktigt krasslig, så det blir Flygande Jakob, lite vin och en film i kväll bara.Ha en fin kväll!!


Ett steg närmare......vinter idag...någon minusgrad och frost på backen...HÄRLIGT!!!

Ska jag se om jag kan få med A på julmarknad sen...han verkar inte helt omöjlig...jag vet ju vilka "knappar" jag ska trycka på.
;)

Vad ska ni hitta på denna lördag?Operation Näktergal & Prästen

I går hade vi en lugn film-kväll och såg två filmer på raken.Göteborgspolisens grupp för särskilda insatser, GSI, har fått order att identifiera och gripa de som ligger bakom den allt växande importen av unga kvinnor från öst som prostituerar sig på Göteborgs gator. Johan Falk rekryterar Hanna, en ung polsk tjej som jobbar i baren på tysklandsfärjan, för att infiltrera toppskiktet hos de som ligger bakom verksamheten. Men Hanna går längre i sin uppgift än vad någon hade räknat med, och situationen dras till sin spets när Johan och hans kollegor hamnar längre in i den moraliska gråzonen än någonsin tidigare...

Mitt betyg: 3 av 5.En församlingspräst hittas skjuten utanför ett vandrarhem i Ystad, efter vad som ser ut som ett försök till kallblodig avrättning. Medan prästen, som tros kunna identifiera den skyldige, kämpar för sitt liv på lasarettet, söker Kurt Wallander och hans kollegor efter ledtrådar. Först när det går upp för polisen att prästen haft en utomäktenskaplig kärleksaffär, står det klart att det handlar om ett svartsjukebrott. Men var finns mordvapnet - och vem av de bedragna parterna har haft det starkaste motivet?

Mitt betyg: 3 av 5.


Livet på landet


Nu blir det...

...fredagsfilm.
=)


Livet på landet


Från hjärtat

I en bra relation är det möjligt att växa tillsammans utan att växa ihop,
 och att ge av sig själv utan att förlora sig själv.Trötta...

...är vi allihopa i det här huset i kväll...inte ens kaffe och en trevlig pratstund hos våra grannar A & P kunde göra oss pigga...nu blir det slappar-kväll i soffan.
Update: Ett VÄLDIGT tydligt tecken på att jag är trött i huvudet i kväll...det är inte Tekla utan Vera på bilden...SKÄMS PÅ DIG MATTE!!!


Livet på landet


Idag har jag...

...satt upp adventsstakar och stjärnor...mysigt med alla lampor, det behövs verkligen så mörkt som det är utan snö.
Har även satt upp den nya dörrprydnaden.Nu hoppas jag verkligen att det kommer snö snart.

A har varit och hämtat en halv gris i dag så nu är vår frys totalt proppfull.
Lyx med så mycket gott i frysboxarna.


Som en liten hund
Våra fem katter är alla helt underbara men dom har väldigt olika personligheter.
Tekla är den som vi ser mest av, hon följer efter oss som en liten hund när vi är ute.
Hon är också den som gärna umgås med dom andra djuren på gården.
=)


Tisdagsbilden...på en onsdag


Livet på landet


Kloka ord


Kaffe ska vara svart som helvetet, starkt som döden och sött som kärleken.

Turkiskt ordspråk


Vill inte...

...bli förkyld nu!!!
A både snorar och hostar som sjutton och nu har det börjat sticka i min hals och svida i mina ögon...inget bra tecken...det är tydligen inte bara svin-influensan som härjar...


Jasså...är det därför...!?

Här kommer förklaringen till varför man inte ska äta så mycket vitlök...och jag som ÄLSKAR vitlök...
;)


Livet på landet


Det går rykten...

...på jobbet om förhandlingarna gällande våra jobb.
Törs jag lyssna...törs jag hoppas...???


Aprilväder

Nu har jag läst ut den sjätte boken om livet och människorna på Saltön.Aprilväder är Viveca Lärns sjätte roman om invånarna på Saltön, det idylliska västkustsamhället där tillvaron är lika ombytlig som vädret.

Sommargäster av alla de slag är ju ett nödvändigt ont, med det här? Invandrare!

MacFie är död men livet går trots allt vidare på Saltön. Det är april -- varannan minutskiner solen sommarvarmt på klipporna, varannan minut snöar det. Och Kabben på Lilla Hunden är bekymrad: var är alla hans trogna stamgäster? Svaret finns längre bort på kajen, i Magasinet, där Saltöns första invandrarfamilj öppnat restaurang Lycktan och serverar den bästa kebaben norr om Ankara. Gubbarna på bänken får massor att prata om, och det är ändå inget mot hur det blir när Johannas styvson Ludvig anländer och genast faller pladask för den turkiska flickan Sakine. Det är ingen ordning alls på Saltön den här våren.

Mitt betyg: 3 av 5.


Livet på landet


Söndagkväll

Vi tog en tur till "Junioren" i kväll och åt middag med honom.
=)Nu väntar ett avsnitt av "Morden i Midsomer" innan det är dags att krypa ner i sängen.


Personlighetstest

Jag hittade ett personlighetstest hos Borthy som jag gjorde...tycker faktiskt resultatet stämmer riktigt bra.


SÅDAN ÄR DU:

Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut – även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar. Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på.

Du tänker logisk och värdesätter problemlösning där du får använda huvudet. Du är en ärlig och renhjärtad person, som bedömer andra människor utifrån samma värderingar som du bedömer dig själv.Här kan du göra testet!


Julmarknad...

...men utan julkänsla.
=/
Var till grannbyn idag på deras julmarknad men det kändes faktiskt lite konstigt när det inte ens är fruset på backen...kan inte fatta att det bara är en månad kvar till julafton och fortfarande ingen snö.
Köpte i alla fall med lite gott fikabröd hem och bjöd sen över våra grannar A & P på fika.Är det fler än jag som längtar efter -10 grader och en meter snö nu??Livet på landet


Ett perfekt avslut...

...på en skön lördag...vin och kaffedrinkar hos våra grannar L & L.
=)


Min lördag

Äntligen en solig dag, det behövdes!!
Efter djur-sysslor och frukost så tog jag en promenad i skogen med hund och svampkorg.
Det finns fortfarande gott om trattisar att plocka.

Den här laddningen fick min jobbarkompis A-S som hälsade på idag.
Jag har ju redan mina svamp-förråd fyllda.Tisdagsbilden...på en lördag

Kul att kunna bjuda på en solig bild.
=)


Äntligen!!!Tänk att allt känns så mycket lättare så fort solen tittar fram.
=)
Äntligen en dag när man kan vara utomhus utan regnställ.

Ha en fin lördag!


Livet på landet


Upp- och nervända världen

Vad är det som händer?
+ 10 grader här och klockan är 23.30!!!


Leo Gaut

I kväll har vi sett den sjunde filmen om Johan Falk.

Ett våldsamt krogkrig har blossat upp i Göteborg, och när en restaurangägares bil sprängs utanför en lågstadieskola har de kriminella passerat en gräns, anser GSI:s chef Patrik Agrell, speciellt eftersom han just lämnat av sina barn på samma skola. När Patriks kollega Johan Falk inser att en av krogarna som utsatts för hot ägs av en viss Leo Gaut, en gangster som Johan satte bakom lås och bom för tio år sedan (i filmen "Noll Tolerans"), återupptar han kontakten med den numera laglydige Leo för att få mer information. Det är starten på en rad hårda uppgörelser och hämndaktioner där både Johan och Leo, samt deras familjer, ställs inför svåra och obarmhärtiga beslut.

Mitt betyg: 3 av 5.


Husmorstips
Husmorstips 1:
 Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen
 ut.
 Riktiga kvinnors tips :
 Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger du
 ändå på soffan och äter den.
 
Husmorstips 2:
 För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.
 Riktiga kvinnors tips :
 Köp pulvermos, det håller ett år.
 
Husmorstips 3:
 När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd,
 använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga
 kakan.
 Riktiga kvinnors tips:
 Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.
 
Husmorstips 4:
 Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad
 potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.
 Riktiga kvinnors tips:
 Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa
 efter mig Riktiga kvinnors motto : Som jag lagar maten, så äter du den
 och så vill du ha den.
 
Husmorstips 5:
 Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den
 håller sig färsk i flera veckor.
 Riktiga kvinnors tips:
 Selleri? Aldrig hört talas om.
 
Husmorstips 6:
 Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.
 Riktiga kvinnors tips:
 På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg,
 alltså behövs det inte.
 
Husmorstips 7:
 För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din
 panna med dem. Dunkandet försvinner.
 Riktiga kvinnors tips:
 Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande
 har huvudvärk, men vem bryr sig.
 
Husmorstips 8:
 Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor
 och såser.
 Riktiga kvinnors tips:
 Överblivet vin ?????


Första lediga...

...dagen på min 3-dagars ledighet blev en migrän-dag igen.
=/
Men nu är jag uppe och har också varit till min granne A för en kopp kaffe och en pratstund.
Tur att man är flexibel...hade planerat dagen i detalj och hade massor på programmet, men det får väl bli en annan dag det....


Livet på landet


Det har varit...

...en hektisk vecka på jobbet...nu är jag helt slut.
Måste vila upp mig i kväll så jag kan njuta av min 3-dagars ledighet sedan.
Livet på landet


If You Don't Know Me By Now


Jag beundrar verkligen...

...er som jobbar dagtid måndag-fredag och ändå hinner/orkar fixa hushållssysslorna.
Nu har jag jobbar 3 dagpass på raken och här hemma förfaller det!!!
Jag fixar inte att städa utan dagsljus och nu är det ju mörkt hela tiden.
Tvättmaskinen går i alla fall idag.
Ett dagpass till ska jag göra i morgon så på fredag måste jag nog röja här hemma...
Livet på landet


Choklad...

...är mitt absoluta favoritgodis men nu kommer det att bli en ordentlig indragning på sötsaker framöver...har nämligen tagit en del prover på jobbet och bl a så låg mitt blodsocker lite högt.
=/

Hädanefter blir det bara godsaker på helgerna.


Tråkigt......är väl det snällaste man kan säga om vädret nu.
Mörkt och regnigt...när sjutton ska detta sluta?
Börjar verkligen lessna på lera nu...vill ha minusgrader och snö!!!


Livet på landet


En sån dag igen
Livet på landet


Himlen runt hörnet


National Target

Denna regniga och grå söndag har vi redan hunnit se den sjätte filmen om Johan Falk.Johan Falk (JAKOB EKLUND) och hans kollegor på Göteborgspolisens elitstyrka GSI är mitt inne i ett tillslag av estniskt amfetamin när de plötsligt inser att de har med en mytomspunnen rysk maffi aledare att göra. Få har sett honom och ännu färre vet vad han heter. Han är bara känd som ”Mr K”. Johans infi ltratör i Göteborgsgängen, Frank Wagner (JOEL KINNAMAN), sänder ut budskapet att han vill göra affärer med någon som kan leverera stora mängder rent amfetamin. Och plötsligt är Frank inne i sin värsta mardröm någonsin när han inser att han håller på att infi ltrera Europas farligaste maffia, den est-ryska, bestående av f.d. KGB-offi cerare…

Mitt betyg: 4 av 5.


Vi hade en...

...supertrevlig kväll hos grannarna A & P igår.
=)
God mat, god tryck och trevligt sällskap. Sent blev det också...tiden rusar ju iväg när man har trevligt.
Mindre trevligt är att det har regnat i natt och det är plusgrader vilket innebär att det inte finns en enda snögnutta kvar...JAG VILL JU HA SNÖ NU!!!
Nu sitter jag här och väntar på att A ska bli klar med frukosten...det börjar kurra ordentligt i magen nu.
Livet på landet


Lite läskigt är det...

...när jag är på promenad i skogen och hundarna vägrar gå mer än 5 meter ifrån mig.
Dom brukar alltid springa stora lovar medans jag går längst stigen men inte idag.
Björnfrossa??
=/

Jag hoppas björnarna har gått i idé nu men man vet ju aldrig...kan ju såklart vara lo eller varg också...


Lördag

I går blev det en väldigt tidig kväll för oss, både jag och A var trötta efter nattskiftet i torsdag så vi låg i sängen och såg på film. Efter filmen somnade A fort medan jag låg och läste ett par timmar.I kväll hoppas jag att vi orkar vara uppe lite längre eftersom vi ska på middag hos våra grannar A & P.
;)Vad händer hos er idag?


Livet på landet
Vapenbröder

I kväll har vi sett den femte filmen om Johan Falk.Johan Falk är ute på ett rutinuppdrag med Göteborgspolisens specialenhet GSI. Tanken är att man med hjälp av en norsk undercoverpolis och en civil infiltratör i ett av Göteborgs tyngsta kriminella gäng, skall köpa loss sex stycken automatkarbiner och på så sätt få bort dem från gatan. Men plötsligt förändras allt när en ny okänd spelare blandar sig i leken och omedelbart vill ha loss inte bara dessa vapen utan ännu fler, inklusive pansarbrytande granater.

GSI inser att detta inte kan vara några vanliga rånare. Informationen är tagen från disc shop.se! Leverans nästa dag om du beställer före 16.00. Någon tänker starta krig på Göteborgs gator. Samtidigt så blir situationen för Johan Falks infiltratör Frank Wagner mer och mer mardrömslik då ledaren för gänget han infiltrerat inser att någon av hans egna läcker till polisen...

Mitt betyg: 4 av 5.Min fredag

Sov några timmar efter nattskiftet innan det var dags att ta tag i dagens måsten.
När måstena var avklarade hälsade jag på våra grannar A & P för en kopp kaffe och en pratstund. A hade bakat cupcakes som måste provsmakas.
=)Nu sitter jag här vi datorn och väntar på att middagen ska bli färdig.
Jag är lyckligt lottad som har en gubbe som mer än gärna lagar mat.Resten av kvällen kommer troligtvis att tillbringas i soffan framför tv:n. Inte mycket energi att skryta med så här kvällen efter ett nattskift.

Ha en fin fredag!!
Nattliga funderingarSitter på jobbet med en stor kopp te. Den här tiden på natten, runt 03.00, så blir jag alltid så frusen.
Funderar över framtiden...hur det ska bli här på jobbet...både för dom som får sparken och för dom som blir kvar.
I kväll uppstog en situation här på jobbet...en sån där situation som gör att man helst bara vill packa ihop och gå hem...en sådan situation som gör mig frustrerad och less...önskar att jag kunde få berätta så alla får veta hur det kan vara men tystnadsplikten gäller så klart.
Som tur är så kan jag lämna den här frustrationen och ledan här när jag går hem sen...det är en av fördelarna med att jobba i en arbetsgrupp som den som finns här...någon annan tar över när jag går hem.
Det är väldigt sällan jag funderar över patientarbetet när jag är hemma...jag vet att det "rullar på" som det ska ändå...hur blir det med det ser efter omstruktureringen?
Det tar tid att bygga upp ett fungerande arbetslag.
Och det tar tid att bygga upp en fungerande relation med patienterna.
Är det verkligen "bara" pengar som ska få styra?
För sjutton....det är människor det handlar om!!!Livet på landet


Lösningen?

Lånade detta av den här tjejen!
=)


Informerad och konfunderad

Har varit på informationsmöte på jobbet idag angående den omstrukturering som Landstinget Västernorrland gör.
Trodde det skulle komma några besked av något slag idag men det är fortfarande bara en massa ovisshet.
Det enda riktiga nyheten var att turordningsförhandlingarna skulle starta den 23 november....
Oro, oro, oro ett tag till alltså...


Livet på landet


Fyra vägar till lycka

 

 

Genom att studera lyckliga människor har Richard Wiseman vid University of Hertfordshire i England funnit fyra faktorer som leder till större glädje. 

-         Bryt rutiner. Möt nya människor, gå en annan väg till jobbet. Nya erfarenheter erbjuder andra möjligheter.

-         Vänd på det negativa. Om du blir irriterad eller upprörd över något, tänk efter om det kunde ha varit värre och om det finns något bra att lära.

-         Följ magkänslan. Beslut som bygger på intuition ger oftast bäst resultat. Meditation kan tysta din eventuella oro.

-         Förvänta dig lycka. Positiva förväntningar infrias ofta eftersom de ökar din motivation och gör dig envis. 

Källa: Psychology Today


Förvirrad

När jag jobbar natt blir jag smått förvirrad, blir dagvill och glömmer saker dagen efter nattpasset.
I dag när jag vaknade så var A inte hemma och jag tänkte inte så mycket på det eftersom han ofta "ränner" på byn men efter några timmar började jag fundera över vart han var så jag ringer hans mobil.
Inget svar...efter en stund ringer jag igen...inget svar...så där håller jag på ett bra tag och till slut är jag riktigt orolig...har det hänt något??
Är precis på väg att börja ringa runt och efterlysa honom när jag kastar en blick på almanackan i köket och då ser jag...han jobbar ju idag!!
Det var helt bortblåst ur mitt huvud...skönt att slippa vara orolig över att något hade hänt A...men jag måste erkänna att jag blir lite orolig över mig själv i stället...börjar nog bli för gammal för nattjobbet... ;)


27 Dresses

Den här filmen såg jag i natt på jobbet.Jane är en romantisk och totalt osjälvisk kvinna som varit brudtärna inte mindre än 27 gånger och hennes egen lycka tycks inte finnas inom räckhåll. När hennes lillasyster, Tess, börjar förbereda sitt bröllop med Janes chef börjar dock Jane omvärdera sitt "alltid-brudtärna-liv"...

Mitt betyg: 2,5 av 5.


Min brors flickvän

Är inne i en film-tittar-period nu.När den ensamstående pappan Dan Ashburn träffar släkten stöter han oväntat på sin drömkvinna, som samtidigt råkar vara hans brors flickvän. Dan upptäcker snart att det är väldigt svårt att följa sina egna råd, även när man alltid har svar på allting.

Mitt betyg: 2,5 av 5.


Livet på landet


Det blir inte alltid som man tänkt sig

Idag var planen för dagen att åka till S för en lunch-prat-och promenad-date, men eftersom jag vaknade med huvudvärk i morse så ändrades den planen snabbt till en stanna-hemma-och-kurera-sig-inför-nattjobbet-dag.Mindre rolig planering alltså men så blir det ibland. Hoppas vi hinner ta igen det här senare i veckan.
Jag har tillbringat det mesta av dagen i ryggläge på soffan. Har sett en helt underbar film som jag ger högsta betyg och det händer väldigt sällan. Jag har sett "PS I love you". Helt fantastisk film!!!

Nu har jag precis kommit in från en promenad i lätt snöfall, äntligen vitt på backen igen.
=)
Dags för mig att vila en stund igen för i natt är det jobb som gäller.


P.S. I Love You

Jag har sett en helt underbar film idag.Holly och Gerry är ett ungt par som varit gifta i 9 år och fortfarande älskar varandra innerligt. När så Gerry dör av en sjukdom står Holly ensam kvar utan att veta hur hon någonsin ska kunna gå vidare. Så börjar brev dyka upp till henne, brev som Gerry skrev innan han dog och som är menade ska hjälpa henne att börja leva igen.

Mitt betyg: 5 av 5.Tisdagsbilden


Livet på landet


GSI: Gruppen för Särskilda Insatser

I kväll har vi sett den fjärde filmen om Johan Falk.Samma dag som Johan anländer till Göteborg startar GSI en operation för att identifi era, hitta och konfrontera en grupp våldsamma värdetransportrånare som kallas ”De okända sex”. Snart inser Johan att GSI använder sig av metoder som är mer avancerade och intrikata än vad han någonsin kunde föreställa sig att svensk polis använder sig av…

Mitt betyg: 4 av 5.


Gnällkärring

I morse, efter att jag varit med Baloo på veterinärkliniken för provtagning, så stannade jag till för att handla lite på den stora ICA-butiken som ligger i närheten av jobbet.
Det är en butik som jag handlat på många gånger och jag har även anslutit mig till självscanningen där eftersom det ofta är mycket folk och långa köer.Bra att kunna göra jobbet själv och tjäna lite tid har jag tänkt...MEN...självscanningen i den här butiken fungerar inte alls bra när man kommer till kassan och ska "checka ut".
För det första så får man alltid stå länge där och vänta på personal eftersom kassan sköts av samma personal som sköter spel-och postkassan, och dom har alltid fullt upp med just dom arbetsuppgifterna.
För det andra så har det, vid något tillfälle varit personal i denna "utcheckningskassa" som inte haft riktigt bra koll på hur det fungerat med självscanning och så idag då...nu tog dom priset!!!
Som vanligt ingen personal på plats...efter en stund ropar en kassörska från dom "vanliga" kassorna att jag nog måste ställa mig i den kön istället...sagt och gjort, jag ställer mig sist i den kön med 4-5 personer före mig.
När det äntligen blir min tur så säger kassörskan "oj, det blev visst avstämning idag" och det är normalt inget problem tycker jag men idag innebar det att jag fick gå tillbaks till självscanningskassan som jag kom ifrån!!!
DÅ BRANN DET I MIN HJÄRNA!!!
Vänligt men bestämt ber jag att få prata med chefen och när han kommer och jag förmedlat mitt klagomål     ( jag var noga med att berömma den trevliga kassapersonalen för honom för jag förstår att dom gör sitt bästa ) så säger det arma arslet, "ja, jag vet att det inte fungerar med självscanningen".
Om det inte rök ut mina öron innan så kan jag lova att det började göra det då!!!
Vad är det för ursäkt???
Om problemet är känt så gör man väl för sjutton något åt det, eller hur??!!

Ja, visst var jag en riktig gnällkärring idag, men det står jag för!

;)
Livet på landet


Det sätter sig i magen...

...oron över omstruktureringen.
=(
Jag har normalt en "stål-mage" men nu mår den inte alls bra...oro, oro, oro...Jag har jobbat idag och nästan det enda vi pratar om är den här omstruktureringen.
Tusen frågor och funderingar men inga svar.
Jag hoppas verkligen att informationsmötet på torsdag reder ut alla frågetecken.


Livet på landet


Änglar och Demoner

I dag har jag jobbat och vi har haft en väldigt lugn och bra dag på jobbet.
Hann med att titta på en film på arbetstid också.
;)I Ron Howards spännande uppföljare till Da Vinci-koden letar symbolexperten Robert Langdon efter uråldriga ledtrådar under en actionpackad färd genom Rom i jakten på fyra kardinaler som kidnappats av det hemliga brödraskapet Illuminati. Kardinalernas liv står på spel och camerlengon ber desperat om hjälp, så Langdon ger sig ut på en hektisk kamp mot klockan genom tillslutna kryptor, farliga katakomber och jordens hemligaste valv!

Mitt betyg: 3,5 av 5.


Ett tråkigt beskedI går träffade Ballo en ögonspecialist som tyvärr konstaterade att han har en allvarlig ögonsjukdom som kan leda till blindhet.
Nu går han på sträng diet och får specialbeställda svindyra ögondroppar...håller tummar och tår för att det ska gå att stoppa upp processen.
Som tur är så gör det inte ont i alla fall.
Det har varit många besök hos veterinären för den här killen det senaste halvåret, men hans goda humör är fortfarande detsamma och det är alltid "full fart framåt" som gäller.
Jag hoppas verkligen att ögondropparna och dieten ska hjälpa honom.
Planerna på att operera det andra benet har vi för tillfället tagt på is innan vi vet hur det går med ögonen...


Livet på landet


Den tredje vågen

Har laddat upp inför det nya filmerna med att se den 3:e filmen i serien om Johan Falk.Johan Falk (Jakob Eklund) har nu inte jobbat på ett år och vill inget hellre än att flytta ut på landet med sin familj och leva ett lugnt och tryggt liv utan brottslighet. Men så blir dock inte fallet. När Johan är på väg hem från en semester med familjen i Europa så bestämmer han sig för att träffa sin fd chef Sellberg (Lennart Hjulström), som numera jobbar som chef för Europol vilket är EU:s egen polisorganisation vars främsta mål är att bekämpa organiserad brottslighet, så dras han in i en rad mardrömslika händelser. Han blir tvungen att skydda Rebecka (Irina Björklund) som vill sätta dit sin fd pojkvän Phoenix Cane (Ben Pullen) som leder den största brottsliga organisationen i Europa.

Mitt betyg: 3 av 5.


Vissa njuter...

...mer av snön än andra.
Jag och Elwin är ungefär lika glada över att det är vitt på backen nu...ÄNTLIGEN!!
Nu behövs det bara några kallgrader också så att det får ligga kvar.
Eftersom jag...

...flängde runt som en galning igår och fick massor gjort både inne och ute så kan jag lata mig idag.Jag har till och med mycket rester kvar från gårdagens middag så maten är räddad också om jag vill vara riktigt, riktigt lat.
;)

Det enda som är inplanerat är ett veterinärbesök med Baloo. Idag är det en ögonspecialist som ska undersöka hans ögon.
Livet på landet


Verkar njuta

Sedan jag hittade igen Melker i lördags, efter att han varit borta i 7-8 veckor, så har han inte visat något intresse alls av att vilja gå ut.
Han äter, sover och myser inomhus och verkar mycket nöjd med tillvaron.
Inte går han särskilt långt från matskålen heller för att ta sin siesta.
;)Lilla Vera tycker det är helt perfekt att Melker kommit hem, han är lika gossjuk som hon är.Vem kan förresten motstå att gosa med den här sötnosen?
Värmebölja

Har precis avslutat den femte boken om Saltön.Det är hett på Saltön, dels för att det är den varmaste augusti i mannaminne, dels för att en pyroman härjar i samhället. Först brinner Saltö skola ner, sedan står andra byggnader på tur. Och alla misstänker alla.

Den vid det här laget stadgade och i princip nyktre alkoholisten Tommy hoppar in i sin gamla reporterroll, så Lotten får sköta hälsokostboden själv.

Emily känner inte igen sin exman, den gamla tråkmånsen Thomas Blomgren. Han ser vild ut och ibland har han målarfläckar på händerna. Och hans cykel har setts utanför konstnärinnan Denise Johanssons hus.

Hans-Jörgen har försäkrat Magasinet mot brand och Baskermannen känner sig hemlös om dagarna sedan Emily tagit över tobaksaffären och det är slut med att gratisläsa herrtidningar.

Och Kabbens krog Lilla Hunden får konkurrens när Johanna öppnar ostronbar på Saltön. Dessutom är hon kär för första gången i sitt långa liv. Ostronfiskaren Bengt från Kungshamn har så oemotståndligt vita tänder. Till sin hjälp på Crazy Cat får hon Sara, trots att denna borde ha fullt upp med lilla nyfödda Selma. Men barnet har ju en far!

Fast MacFie är inte lika road. Det brusar i öronen och knakar i knäna och helst vill han umgås med katten Clinton i sin gamla trädgård istället för att byta blöjor. Så han anlitar en barnvakt.

När hans färgstarka syster Gertrud anländer med röd fläta på ryggen och hattaskar i händerna vänder hon i ett huj uppochned på Saltön. Alla herrar solar sig i Gertruds glans: Ica-handlaren, krögaren Kabben, brandmannen Odd, Ambassadören Philip - ja till och med gubbarna på bänken.

Mitt betyg: 4 av 5.


Tisdagsbilden...på en torsdag


Guds starka arm

Har lyssnat klart på en "promenad-bok" igen.Året är 1914. Arvid Karlsson är municipalsamhället Kirunas främste elektricitetsinstallatör. Han är också en ganska brutal make. Han har svårt för att Aili hans hustru är tornedalsfinska. Han själv är ju en svensk man i ett svenskt hem, inte sämre karl än stans ingenjörer. En dag när hans yngsta dotter mitt i en lek glömmer sig och talar finska får han ett raseriutbrott och stänger in henne i ett mörkt utrymme under trappan och spikar igen hålet. Först många timmar senare lyckas Aili befria sin dotter ur mörkret men då har flickan slutat prata. En morgon hittas Arvid Karlsson död. Ihjälslagen med hammaren som han använt för att spika in dottern Lina. En utredning ledd av kronolänsman Björnfot tar sin början. Länsman Björnfot reagerar på att Aili främst verkar lättad över mannens död. En av familjen Karlssons inneboende, en charmig rallare med alkoholproblem, har dock försvunnit.   
I Ailis laestadianförsamling oroas man över att Aili inte verkar angelägen om att bli omgift. Kan Gud och församlingen tåla en sådan sorglöshet? Kronolänsman Björnfot fascineras allt mer av den egensinniga Aili. Kan hon verkligen ha slagit ihjäl sin man..?Mitt betyg: 2,5 av 5


Livet på landet


Det blir visst bara värre

I dag kom ett nytt besked kring det omställningsarbete som pågår på min arbetsplats.
Det är värre för oss än vad man befarade från början!!
90 stycken är i riskzonen för att mista jobbet...det är 50 % av personalstyrkan.
Vi mister inga tjänster hos oss men det ser ut som om hälften av den befintliga personalen kommer att ersättas av personal som nu jobbar inom somatiken.
Vår ledningsgrupp gör vad dom kan för att få behålla befintlig personal men LAS är en kraftfull lagstiftning.
Jag är mycket orolig över att förlora mitt jobb men jag är också orolig för hur det blir att jobba kvar på jobbet med en så stor förändring i personalgruppen.
En viktig förutsättning för en trygg arbetsmiljö hos oss är en väl fungerande och sammansvetsad personalgrupp och det får man inte över en natt, det byggs upp över tid.
Nästa vecka hålls informationsmöte...jag hoppas på svar så...ovissheten är fruktansvärd... 


TävlingJag tävlar om snygga nagellack från Nailmail.se hos Millah.


TävlingJag tävlar om en prenumerationscheck hos Millah.


Inför sämre tider

Idag ska jag jobba några timmar övertid, det gäller att ta chansen när den finns.
Nästa vecka kommer beskeden om uppsägningarna på jobbet...det ser inte bra ut...
=(
Livet på landet


En elak bitch?Efter att ha lyssnat på när folk pratat om och även läst om Anna Anka och Co i flera veckor så har jag fallit för trycket och börjat titta på "Svenska Hollywoodfruar" på webben.
Ja, vad ska jag säga...det jag funderar mest över är om Anna Anka verkligen är en så elak bitch som hon framställs som.
Ibland gör hon mig illamående med sina elaka kommentarer.
=/
Dom andra två damerna är mest underhållande, men som sagt, Anna är bara för mycket!!


En liten släng av...

...svininfluensan har både jag och A drabbats av efter vaccinationen.
Huvudvärk och ont i kroppen...kan bara ana hur influensan känns för dom som får den på riktigt...


Månadens brandmanNågon fler än jag som tycker tiden går fort?


Livet på landet


Nu är det gjort...

...jag är numera vaccinerad mot svininfluensan.


Livet på landet


Ejmis Ark ;)

Min vän MormorMu ville att jag skulle presentera våra djur här på bloggen eftersom hon börjar få lite svårt att hålla reda på dom.
;)Myskankor."Muisar".
ChalleFlisanClaraElvinBalooMysliMelkerKezellaTeklaVera


Och sist men inte minst ett akvarium.

=)
Livet på landet


RSS 2.0