"Flisan"

I går när vi flyttade hästarna till nytt bete tog jag lite nya bilder på "Flisan" så ni får se vad stor hon blivit.
Eftersom hon inte vill stå still för fotografering så är bilderna lite "hur som helst".









Pastrami på fläskfilé

I dag har jag gjort fläskfilé enligt Annicas recept och eftersom jag redan tjuvsmakat så vet jag att det är jättegott!!
Vi ska äta den kall tillsammans med potatissallad...ingen varm mat lockar i den här hettan.




Pastrami på fläskfilé

500 g fläskfilé


Lag:
2½ dl vatten

¼ dl salt

1 msk socker

1.  Koka upp lagen och låt den svalna.

2.  Lägg i köttet och rimma det i 30 minuter.

3.  Rulla in fläskfilén i plastfolie som en smällkaramell.

4.  Gör sen likadant med aluminiumfolie.

5. Lägg filéerna i en långpanna och stek i ugnen i 125 grader tills innertemperaturen blir 68 grader.

6.  Ta bort folien och rulla i valfri kryddblandning.
Min favorit för tillfället är en färdigköpt chiliblandning.

7.  Bryn dem runt om i en torr stekpanna. Och låt svalna.

Skär sen köttet i tunna skivor och servera till god potatis av valfri sort och lite grönsaker.
Eller varför inte kall på en buffé..
Otroligt gott hur du än gör!