Kasslergratäng à la Waterloo

Hittade ett recept i en tidning som vi testat till middagen idag.
Både enkelt att göra och gott att äta.

Kasslergratäng à la Waterloo

ca 500 g kassler
1 ask broccoli
1 ask färskost
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
1–2 krm svarteppar
1 påse riven ost 

Sätt ugnen på 200 grader.
Tärna kasslern och lägg i en smord ugnsfast form. Lägg broccoli som ett lager ovanpå, det gör inget att den är fryst.
Blanda ihop färskost, grädde, mjölk. Skala och finhacka vitlöken och tillsätt den och tomatpuré. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll gratängsåsen över kasslern och broccolin. Strö över riven ost.
Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter tills osten smälter och börjar få färg.

1 Jaana:

skriven

Oj, det där lät gott!

Sen gillar jag mat som går lätt och fort att göra i ordning.

Ska nog testa det där, någon gång.



Kram!

2 Ann Catrine:

skriven

Fastnade också för det receptet i SN.

Har handlat hem allt och ska laga det imorgon..



Kram vännen!

3 trettielva:

skriven

lchf:at i sju veckor nu, guld värt med recept!

4 sweetmama:

skriven

Mums vad gott det där ser ut. Jag som varit sugen på kassler länge nu. Tror jag ska prova recceptet :)

5 Eva:

skriven

Mmm... ser gott ut, jag gillar broccoli. Jag åt faktiskt kasslergratäng till lunch idag, men utan grönt i. Ska testa din variant nästa gång :-)

Kommentera här: