Kasslergratäng à la Waterloo
Hittade ett recept i en tidning som vi testat till middagen idag.
Både enkelt att göra och gott att äta.
Kasslergratäng à la Waterloo
ca 500 g kassler
1 ask broccoli
1 ask färskost
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
1–2 krm svarteppar
1 påse riven ost
Sätt ugnen på 200 grader.
Tärna kasslern och lägg i en smord ugnsfast form. Lägg broccoli som ett lager ovanpå, det gör inget att den är fryst.
Blanda ihop färskost, grädde, mjölk. Skala och finhacka vitlöken och tillsätt den och tomatpuré. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll gratängsåsen över kasslern och broccolin. Strö över riven ost.
Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter tills osten smälter och börjar få färg.
skriven
Oj, det där lät gott!
Sen gillar jag mat som går lätt och fort att göra i ordning.
Ska nog testa det där, någon gång.
Kram!