En 10-poängs meny, del 2

Ugnsstekt kyckling med ketjap manis

Antal portioner: 4

Ingredienser

Ugnsstekt kyckling
4 4 st kycklinglårfiléer
1 1 dl ketjap manis
1 1 st vitlöksklyfta, pressad
chili, grovkrossad
salt
3 3 dl matlagningsgrädde
Potatis
800 800 g potatisar, små, fina
1 1 tsk flingsalt
1 1 msk olivolja
Pesto
2 2 krukor basilika
2 2 dl parmesan, riven
50 50 g pinjenötskärnor
1-2 1-2 dl olivolja
svartpeppar
salt
Sallad
frisésallad
1 1 st granatäpple, kärnorna
25 25 g parmesan
50 50 g pinjenötskärnor
Dressing
1 1 msk balsamicovinäger
2 2 msk olivolja
salt
chili
Tillbehör
rönnbärsgelé

Gör så här

1. Kyckling
Lägg kycklingen i en ugnsfast form.

2. Pressa vitlöken över.

3. Häll på ketjap manis.

4. Krydda med chili och salt.

5. Ugn ca 60 min 175 grader.

6. Efter ca 60 min häll av ketjap manis i en kastrull och tillsätt grädden.

7. Låt koka tills såsen tjocknar.

8. Potatis
Skala och dela (beroende på storlek).

9. Lägg på en plåt, strö över flingsalt och olivolja.

10. Sätt in i ugnen ca 70 min 175 grader.

11. Pesto
Blanda alla ingredienser i mixer el med stavmixer.

12. Börja med hälften av oljan och häll sen på för önskad konsistens.

13. Sallad
Ta ur kärnorna ur granatäpplet.

14. Dela salladen.

15. Rosta pinjenötterna i stekpannan.

16. Dressing
Hyvla pamesanbitar, blanda med olivolja och balsmivinäger.

17. Servering
Blanda ner potatisen i peston. Lägg upp kycklingen . Ös över några matskedar sås. Servera med salladen och rönnbärsgelé.

Kommentera här: