En 10-poängs meny, del 1
"Halv 8 hos mig" har blivit ett av mina favorit-program och i torsdags tillagades en meny som jag. utan att ha smakat, kan säga passar mig till 100%.
Detta ska testas inom en mycket snar framtid!!
Paj med brie och soltorkade tomater
Antal portioner:
Ingredienser
Fyllning
10 st soltorkade tomater
100 g brie
1 dl parmesanost, riven
några rucolablad
1 st ägg
1.5 dl matlagningsgrädde, kelda
salt och peppar
chili, grovkrossad
Ugnsbakade cocktailtomater
200 g körsbärstomater
crema di balsamico
0.25 st rödlök i tunna tunna skivor
coctailkapris (kaprisbär)
1 st mozzarella
2 msk + 1 msk balsamvinäger
ruccola
salt och peppar
socker
chilipulver, ancho
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Tryck ut smördeg i 4 små portionsformar.
3. Lägg i soltorkade tomater, brie och några ruccolablad i varje form.
4. Vispa ägget.
5. Vispa i grädde och parmesan.
6. Krydda med salt och chili.
7. Häll ner i pajskalen, lägg på lite soltorkade tomater och riven parmesan och skjuts in i ugnen.
8. Grädda i ca 30 min tills pajerna fått lite färg.
9. Ugnsbakade cocktailtomater
Sätt ugnen på 150 grader.
10. Dela coctailtomaterna och lägg dem på en plåt.
11. Strö på en nypa flingsalt , en nypa socker , en nypa chilipulver och spritsa på crema di balsamico.
12. In i ugnen en dryg timme.
13. Skär löken i tunna tunna skivor. Lägg löken i balsamvinägern.
14. Gör en ruccola bädd, lägg upp tomaterna.
15. Skär mozzarellan i 4 skivor och lägg en skiva på tomaterna.
16. Toppa med den strimlade löken och några kapris.
17. Blanda olja och balsamvinäger och häll över.
4
skriven
Halv 8 är mitt FAVORITPROGRAM! Ska pröva denna förrätt jag med, verkar jättegod!