En 10-poängs meny, del 1

"Halv 8 hos mig" har blivit ett av mina favorit-program och i torsdags tillagades en meny som jag. utan att ha smakat, kan säga passar mig till 100%.
Detta ska testas inom en mycket snar framtid!! 



Paj med brie och soltorkade tomater



Antal portioner:

Ingredienser

1 1 pkt fryst smördeg
Fyllning
10 10 st soltorkade tomater
100 100 g brie
1 1 dl parmesanost, riven
några rucolablad
1 1 st ägg
1.5 1.5 dl matlagningsgrädde, kelda
salt och peppar
chili, grovkrossad
Ugnsbakade cocktailtomater
200 200 g körsbärstomater
crema di balsamico
0.25 0.25 st rödlök i tunna tunna skivor
coctailkapris (kaprisbär)
1 1 st mozzarella
2 2 msk + 1 msk balsamvinäger
ruccola
salt och peppar
socker
chilipulver, ancho

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Tryck ut smördeg i 4 små portionsformar.

3. Lägg i soltorkade tomater, brie och några ruccolablad i varje form.

4. Vispa ägget.

5. Vispa i grädde och parmesan.

6. Krydda med salt och chili.

7. Häll ner i pajskalen, lägg på lite soltorkade tomater och riven parmesan och skjuts in i ugnen.

8. Grädda i ca 30 min tills pajerna fått lite färg.

9. Ugnsbakade cocktailtomater
Sätt ugnen på 150 grader.

10. Dela coctailtomaterna och lägg dem på en plåt.

11. Strö på en nypa flingsalt , en nypa socker , en nypa chilipulver och spritsa på crema di balsamico.

12. In i ugnen en dryg timme.

13. Skär löken i tunna tunna skivor. Lägg löken i balsamvinägern.

14. Gör en ruccola bädd, lägg upp tomaterna.

15. Skär mozzarellan i 4 skivor och lägg en skiva på tomaterna.

16. Toppa med den strimlade löken och några kapris.

17. Blanda olja och balsamvinäger och häll över.



 

4
1 Eva Å:

skriven

Halv 8 är mitt FAVORITPROGRAM! Ska pröva denna förrätt jag med, verkar jättegod!

Kommentera här: