Salamifylld fläskfilé

Vi testade ett av Tinaz härliga recept igår och det här var jättegott!



1 fläskfilé
6 skivor salami
 fetaost eller mozzarellaost
4 marinerade soltorkade tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ kruka färsk timjan eller basilika

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Snitta upp filén så den blir platt. Lägg på mozarella och salami, strimlade tomaterna och rulla ihop filén. Bind den tätt med bindgarn. Salta och peppra och bryn den runt om i smör. Ugnstek med digitaltermometer till innertemperatur 68°. Låt vila i folie ca 20 minuter.
Till detta gjorde jag en enkel pepparsås av en köttbuljong-tärning, vatten, grädde, cream fraish och mellanmalen svartpeppar.

Vi drack, ett för oss, nytt rödvin till och det här vinet kommer jag att köpa fler gånger.

1 Mia:

skriven

Men du vet Ejmis..jag gillar din musiksmak också!! S

2 anne:

skriven

Trevligt att ha haft dig på besök! Välkommen igen!



Fläskfilén var säkert god misstänker jag. Mauro är ett gott vin, jag kan också rekommendera Bundustar, det har varit husets favorit sedan det började säljas. Fast...de flesta rödviner gillar jag, Systemet har ju oftast bra kvalitet på det mesta de säljer.

3 Tina:

skriven

Ja visst var det mumsigt...vinet måste jag med testa..har sett de men aldrig smakat det.

Kram

4 Camilla:

skriven

Det där lät jättegott! Det måste jag prova till helgen kanske!

Kommentera här: