Pastrami på fläskfilé
Vi ska äta den kall tillsammans med potatissallad...ingen varm mat lockar i den här hettan.
500 g fläskfilé
Lag:
2½ dl vatten
¼ dl salt
1 msk socker1. Koka upp lagen och låt den svalna.
2. Lägg i köttet och rimma det i 30 minuter.
3. Rulla in fläskfilén i plastfolie som en smällkaramell.
4. Gör sen likadant med aluminiumfolie.
5. Lägg filéerna i en långpanna och stek i ugnen i 125 grader tills innertemperaturen blir 68 grader.6. Ta bort folien och rulla i valfri kryddblandning.
Min favorit för tillfället är en färdigköpt chiliblandning.
7. Bryn dem runt om i en torr stekpanna. Och låt svalna.
Skär sen köttet i tunna skivor och servera till god potatis av valfri sort och lite grönsaker.
Eller varför inte kall på en buffé..
Otroligt gott hur du än gör!
skriven
Vad kul!
Ja den är supergod!
Ha det så trevligt ikväll.
Nu ska jag duscha bort all sand...