Svinmycket sex

Läste i Expressen om Lindreödssvinet Sune  =)

Det här är en ras som jag skulle kunna tänka mig att ha här på vår gård. Visst är dom söta??

image572  image573
 


Linderödssvinet har sitt ursprung i det gamla, svenska skogssvinet, som strövade i Sydsveriges bok- och ekskogar fram till slutet av 1800-talet.

Under 1900-talet minskade även antalet linderödssvin och var på väg att försvinna som ras. Tack vare Skånes djurpark, som tog hand om några brokiga grisar av en gammal ras från Linderöd som visade sig vara några av de sista linderödssvinen, kunde rasen räddas.

Linderödssvinen trivs bäst när de får vistas utomhus, även vintertid. De har behållit sitt naturliga beteende både vid grisning och vid födosök och de växer betydligt långsammare än gödsvinen. De har en rund kroppsform med svarta fläckar på ljus eller brun botten och upprättstående öron.

Tamsvinet har sitt ursprung i vildsvinet som lever i flock. Inom flocken råder stark hierarki och flocken följer alltid sin ledare. Grisarnas naturligt sociala egenskaper har gjort dem lätta att tämja och att hålla som tamdjur.

Denna text har jag lånat från Skansens hemsida.
1 Mia:

skriven

När jag var liten hade vi alltid hushållsgris men fy, det var inte roligt när slaktaren kom! :-( Men man kanske skulle ha en minigris, kan dom gå i kisslåda, tro?? ;-)

2 Helena:

skriven

såna grisar hade de i vår djurpark. De är rätt stora. Då är de inte så söta.

3 Mija:

skriven

Men guuuuuuuuuu vilka söta! Prickiga! Som dalmatinergrisar! Ha! :)

4 Ibrahimane:

skriven

Great website with loads of information, love the bit about What is Love. Keep it up please!!! My best wishes to you!

Kommentera här: