Vegandagis



På kalaset igår var det en liten tjej i 2-3-års åldern som gick på vegandagis, jag hade aldrig hört talas om något sånt tidigare.
Är det verkligen lämpligt att så små barn är veganer...jag vet inte men jag tycker det låter lite konstigt....
1 Vaniljis:

skriven

Det verkar inte bra till så litet barn. Näringsmässigt menar jag. Men dom har väl koll hoppas man. Hade inte barnet någon spec allergi eller så?

2 ejmis:

skriven

Vaniljis: Laktosintolerant, men det är ju tyvärr snart vart och vartannat barn.Föräldrarna är veganer och det är nog mest därför vegandagis är aktuellt.

3 Maria:

skriven

Sånt tycker jag rentav är helt j*vla fel! Barnet kan inte ens välja om den vill äta kött eller inte.
Jag har vänner som är vegeterianer och veganer. Det är dras val. MEN! Det är naturligt för människan att äta kött och kroppen behöver de näringsämnena.
Jag såg någon dokumentär för något år sen om en vegan familj. Då sa familjefadern så här: "Självklart ska våra barn få äta korv med bröd om de vill när de blir äldre, men vi kommer berätta för dom att det är döda djur i korven"
Jag menar va? Så säger man väl inte?
*grr*
=)

4 F:

skriven

låter hel konstigt

5 sture:

skriven

Det går alldeles utmärk för små barn att vara veganer, varför skulle det inte? Man behöver bara precis som alla andra ha koll på att barnen får i sig det de behöver.Dessutom blir barnen friskare och vem vill inte ha friska barn?

Är det verkligen lämpligt för så små barn att vara köttätare kan man undra?

Att det finns vegandagis låter ju alldeles underbart, jag vet barn som vägras veganmat i skola och på dagis och får vara helt utan eller ta med själv, trots att varken BVC, dagis, skola eller någon annan aldrig någonsin klagat på deras hälsa, utveckling eller något annat. Detta endast för att de som bestämmer om sådant inte har några kunskaper om hälsosamma levnadssätt. Är det riktigt?

Det finns ju köttätare som låter sina barn leva på hamburgare, coca-cola och godis. Skulle det vara bättre? Har de barnen möjlighet att välja? Är det inte bättre att de som är oroliga över barns hälsa lägger ner sin kraft där? det är ju de barnen som kommer att få problem med hälsan och annat?

Och det här med att välja. Får köttätarbarn välja att slippa kött? Nej, eller hur: det är alltid föräldrarna som väljer åt barnen. Veganföräldrar väljer bara det som är bäst för dem. De har ofta mer kunskaper om näringslära och även om hälsa. vem vet inte i dag att rött kött ger cancer? Att man skall äta mer frunkt och grönsaker? vem gör rätt och vem gör fel?

undrar bara.

Kommentera här: