Elvis

Idag är det 30 år sedan Elvis dog, jag har googlat lite på Elvis idag och jag tror jag börjar förstå vad stor han var/är.
Lite fakta, nyheter för mig i alla fall:

Visste du att Elvis Presley sålt över en biljon skivor världen över! Det är mer än vad någon annan gjort i skivindustrins historia.

Bara i USA har Elvis 130 olika album och singlar som blivit tilldelat guld, platinum eller multiplatinum och försäljningen fortsätter. Märk väl, av Elvis sålda skivor så har 40 % av dessa sålts utanför USA.

Elvis gjorde inga konserter utanför USA förutom 1957 då han gjorde fem framträdande i Kanada. Trots detta blev Elvis en megastjärna världen över.

Elvis spelade in hela 31 filmer och tre konserter. Alla med stora finansiella framgångar. Han blev snart Hollywoods stora dragplåster och den bäst betalda skådespelaren

Hans två mest kritiserade filmer Jailhouse Rock 1957 och King Creole 1958 har blivit klassiska kultrullar. Elvis filmer samt konserter har idag blivit dom mest sålda och hyrda filmer världen över.


Vill du läsa mer Elvis-fakta så titta in här!

Det är svårt att välja favorit-låt av Elvis för han har gjort så många bra låtar men jag lägger ut några här som jag verkligen gillar och har minnen till.

 

1 Borthy:

skriven

Jag har någonstans läst/hört att Elvis hade en tvillingbror som dog vid födseln. Onödigt vetande som fastnat. You are always on my mind är en fin låt! Nu är jag hemma på riktigt! Jag har missskött mig i sommar i bloggvärlden! Snart skall jag läsa ikapp mig i din blogg!

2 Helen:

skriven

Ja visst blev hans röst till en guldgruva men han var tydligen inte lycklig endå.
Ha en trevlig dag.

3 Carina:

skriven

The King for ever
Älskade hans filmer som barn och hans musik håller än i dag

4 ejmis:

skriven

Borthy: Jag läste det idag.
Helen: Pengar är inte allt...
Carina: Visst håller musiken fortfarande, otroligt egentligen..

5 Mia:

skriven

Jaa, han var och är stor...Idag hörde jag att han ville bli FBI-agent, han hade tydligen diskuterat det med Nixon..Det hade varit nåt, det...!

6 Rubenvera:

skriven

Very cool site. I like the floating effect. Good programming on the Guestbook too.

Kommentera här: