Skotträdda hundar

Another Pissed off dog.

Jag har aldrig förstått charmen med alla dessa smällare som ska brännas av på vissa dagar under året. Vad är det för kul med att det låter som fullt krig ute??? Raketer kan vara vackra att titta på men jag gillar som sagt inte smällandet.
Har man dessutom sett vad detta oljud kan göra med våra husdjur så kan man inte bli annan än motståndare till smällare!
Jag har 4 hundar varav en, den äldsta som blir 12 år i år, är fruktansvärt skotträdd. Tack och lov så hör hon inte lika bra längre men det har varit jobbiga år tidigare. Hon har varit så rädd så hon i panik t ex har försökt klättra på släta väggar.
Det är svårt att förmedla hur det kan vara men jag lovar, det är allt annat än kul.
Under åren har jag skjutsat henne till bekanta som bor ännu med ute i skogen än vad vi gör, jag har fyllt hennes öron med vadd, försökt med hög musik osv. men även fast vi människor inte hört smällarna  så är det så att hundarnas hörsel är ju så mycket bättre.
Alltså..strunta i smällandet..gör något bättre för pengarna..för visst måste vi kunna fira utan detta oljud??!!

1 SwedishLady1961:

skriven

Jag vet hur det kan vara; Vi hade en pudeltik för länge sedan som varje nyårsafton låg på badrumsgolvet och darrade av skräck, på grund av smällare och fyrverkerier, likadant vid påsk och Valborg. Annars var hon en väldigt trygg och trevlig hund, men smällare tyckte hon inte om.

// SwedishLady1961

Kommentera här: