Dokumentärer

 
En akustisk konsert med Per Gessle
 
En av Sveriges mest framgångsrika och älskade artister och låtskrivare bjuder på varm och avslappnad spelning från Karlskrona konserthus. Tillsammans med sitt band framför Per Gessle akustiska versioner av låtar från sin solokarriär och bjuder även något örhänge från Gyllene Tider. Vi får bl.a. höra hits som Kung av sand, Flickan i en Cole Porter-sång och Det hjärta som brinner. Mellan sångerna berättar Per anekdoter från de dryga 40 år som gått sedan han slog igenom som artist.
 
Mitt betyg: 4 av 5.
 
 
 
Vålnesfallet
 
Per Vålnes anmäls försvunnen i december 2011, bara ett par dagar efter sin 50-årsfest. Tre dagar senare hittas hans bil övergiven, flera mil från Pers hem. Polisen inleder en stor sökaktion, men det kommer att dröja tre månader innan man överväger brott i samband med försvinnandet. Den efterföljande brottsundersökningen blir en av de största och dyraste någonsin i Nordnorge.
 
Mitt betyg: 4 av 5.
 
 
Fuskarna
 
Följ med Niklas Källner på en resa in i fuskarnas värld! I denna serie granskar Niklas allt från hundsmuggling till skönhetsfusk och romansbedragare.
 
Mitt betyg: 5 av 5.
 
 
 
Kriminalarkivet: Mordet på Malin
 
I november 1996 försvann 16-åriga Malin Lindström spårlöst. Först ett halvår senare hittades hennes kropp och det stod klart att hon utsatts för ett sexualmord. En 18-årig man var länge huvudmisstänkt, men mordet har förblivit olöst. En fullständigt osannolik kedja av händelser de senaste åren har lett till att HD beviljat resning och fallet tas nu upp till ny prövning. André Pops och Lasse Lampers går igenom fallet under de 26 år som gått. Med stöd i ett rikligt arkivmaterial följer vi polisutredningen från Malins försvinnande och fram till fallet prövades på nytt. Vi får också ta del av den kamp för avslut och rättvisa som Malins föräldrar utkämpat genom åren.
 
Mitt betyg: 4 av 5.
 
 
 
Kärlek kostar kilon, säsong 2 och 3.
 
Mer än 70 kg har Rikke och Michael gått upp tillsammans under de sju år som de har varit ett par. Efter 16 år tillsammans och 50 extra kg vill Tina och Thomas se över allt och hitta tillbaka till det dom en gång hade. Isabel och Tina har varit ett par i tre år. För dem har viktökningen till och med lett till att de har börjat prata om att göra slut. Det är en situation som många kan känna igen sig i. Man träffas, blir kär, flyttar ihop och efter några år kommer sambokilona smygande. Tre modiga par deltar under sju månader i ett experiment för att komma tillrätta med sin viktökning och gjuta nytt liv i sitt parförhållande.
 
Mitt betyg: 5 av 5.
 
 

 

 

Kommentera här: