Släpp Skammen

 
 
Idag bjöd Annica med mig på en föreläsning.
Om du får chansen, gå och lyssna du också!!
 
 
 

"Jag är tjejen som man trodde blev kidnappad av satanister för många år sen och som var efterlyst av SÄPO. Jag är hon som aldrig riktigt var på lektionerna och hade sönderskurna armar, ben och mage. Jag är hon som ville ta sitt liv.

Jag ”riskbrukade” både sex och alkohol innan jag ens hann bli 15 år. Som 14-åring behövde jag rymma från mitt liv för att få hjälp av samhället, på riktigt.

I min föreläsning ”Släpp skammen” får ni höra om mitt liv, om de sexuella övergrepp min pappa utsatte mig för som barn, om hur skammen har hindrat mig i livet, om hur den bristande kunskapen om detta ämne som ännu är tabu att prata om har påverkat mig. Jag berättar om min psykiska ohälsa och hur jag gått från att bara överleva till att faktiskt leva och vidare till att bli student och egen företagare.

Min föreläsning berör även hur det är att bo på SiS- och HVB-boende, brokig skolgång, övervikt och PTSD, ångest och depression.

Ingen föreläsning är den andra lik då jag djupdyker i olika skeenden beroende på åhörare, den som anlitat mig och vart jag själv är i livet. Gemensamt för alla föreläsningar är att jag berör och inger hopp."

 

Kommentera här: