Hav utan botten

 
Erik Sandström har precis kommit på fötter efter sex månaders drogavvänjning på ett tveksamt behandlingshem.
Abstinensen är borta, men har lämnat kvar spår av minnen som han har förtryckt. Efter några trevande första veckor på ambulansstationen börjar vardagen återvända och tillvaron kännas behaglig igen. Plötsligt vänder allt.
Sara kommer tillbaka in i hans liv. En regnig kväll står hon i hans trapphus och gråter.
Erik visste att hon hade varit inlagd på psyk men inte hur länge.
Det får han reda på nu.
 
Innan hon hinner förklara vad hon vill hämtas hon ut av två poliser och förs tillbaka till Gävle sjukhus psykiatriska slutenvårdsavdelning.
Det sista hon säger när en äldre man i uniform trycker ner hennes huvud under polisbilens tak är: ”Erik du måste hjälpa mig”.
När Erik försöker undersöka varför Sara hålls inlåst mot sin vilja möts han av misstänksamhet. Ingen verkar riktigt veta. Och ingen verkar få veta. De få som vet vågar inte säga något.
En kväll kommer ett lågmält telefonsamtal från en skötare på avdelningen som beskriver ett inferno som Erik inte trodde fanns. En skyddad värld där en narcissistisk psykiater styr en klinik med järnhand.
Dagen efter hittas skötaren död.
 
Ju närmare Erik kommer sanningen, desto märkligare saker upptäcker och ju farligare blir den väg han går på, både för sig själv och för de som finns runt om honom. Han ser sig själv inblandad i något som han inte har förstått, ett förflutet som kommit ikapp honom. Kanske handlar allt inte bara om Sara och den hopplösa förälskelsen, kanske är det bara en del av något mycket större…
 
Mitt betyg: 4 av 5.
 
1 :

skriven

Tack för tips! :) /Saija

Svar: Är en serie så börja med första boken.
ejmis

Kommentera här: