LCHF-ugnspannkaka

Det här receptet testade vi förra veckan och jag var lite skeptisk men både jag och A konstaterade att det var BÅDE godare och mer mättande än "vanlig" ungspannkaka. 

3 paket bacon

8 st ägg

1,5 dl vispgrädde

50 gram smör

250 gram keso

150 gram fet mild ost (t ex gräddost, hushållsost)

______________________________________________________________________________________________

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Finstrimla bacon och fördela det i en långpanna med smöret i mindre klickar.

Stek tills baconet blivit krispigt och fettet bubblar ordentligt.

Vispa under tiden upp äggen med grädden och rör ner keson. Övervispa inte -

det räcker att det blandar sig hyggligt.

 

Strö riktigt små osttärningar på baconet och slå sen äggsmeten över.

Grädda tills pannkakan är vackert bubblig och fått gyllenbrun yta ca 18-20 min.

 

 

 

1 Eva Å:

skriven

Läste en artikel om LCHF och bestämde mej för att prova. Jag äter ju ändå GI i vanliga fall då min mage mår så mycket bättre utan pasta och bröd. Jag körde LCHF strikt i 3 veckor, inte ett snedsteg med kolhydrater men gick inte ned ett enda gram. Jag tränar ju mycket i vanliga fall och det ska man göra med lchf, en 50 minuters promenad i raskt takt eller jogging 3-4 ggr i veckan och ett par dar i gymmet.
Jag har än en gång kommit fram till att jag inte tror på dieter om man ska gå ned i vikt, det gäller att ha sunt förnuft, äta nyttigt ocvh mindre samt röra sig mycket. LCHF är en livsstil inte en diet, likaså GI och stenåldersmetoden. LCHF är dock otroligt gott, jag som är ostälskare kunde för en gångs skull äta ost med gott samvete men jag tror inte det är nyttigt med så mycket fett i längden, tror vi kommer att se många sjuka människor framöver med höga kolesterolvärden och fett där det inte ska vara!

Kommentera här: