Det verkar som om det..

...tillkommer något "administrativt" göromål i dödsboet för varje dag.
Som tur är så minskar dom praktiska.
Jag hade ingen aning om att det var så mycket att tänka på kring ett dödsbo...det vita arkivet är nog ingen dum idé även fast det känns jobbigt att tänka på.

Jag har träffat kuratorn idag igen...den timmen jag är hos henne försvinner med blixtens hastighet.
Vi ska förtsätta träffas och det känns bra.

På fredag är det begravning...det är dubbla känslor...jag gruvar mig för jag vet att det kommer att bli fruktansvärt jobbigt men samtidigt ska det på något konstigt vis bli skönt när det är över.
Sorgen kommer inte att bli mindre men det blir ändå som ett avslut.

1 Åsa:

skriven

Jag lider verkligen med er... En stor kram är dock det enda jag kan bodra med!

2 Anonym:

skriven

Som du vet har jag ju redan haft begravning..bara det att det blev fel dag. Så går även denna vecka och jag tänker på er begravning, det ska bli skönt för er att få det gjort, tror det bli skönt för alla inblandade faktiskt.

3 Eva Å:

skriven

Jag skrev kommentaren ovan, glömde skriva namn, det är mycket jag glömmer göra nu för tiden..

4 Fia:

skriven

Vita arkivet är en fantastisk hjälp för alla anhöriga. Det gör att man inte behöver fundera över om man "gör rätt", utan det blir en lättnad av få genomföra begravningen på ett sätt som stämmer med önskemålen hos den som har gått bort. När min pappa dog hade han skrivit ett både vackert och roligt brev som vi kunde läsa upp på samlingsstunden, så vi läste och skrattade lite med tårarna rinnande. Och så kunde vi spela den musik han hade önskat sig. Det är sorgligt men ett fint sätt att få ta avsked, det känns som en lättnad.

Kommentera här: