Äppelpaj med knäckigt täcke




Testade ett nytt recept i helgen.
Tror detta blir perfekt med rabarber till våren också.

6 äpplen
225 g margarin
4 ½ dl havregryn
3 dl socker
¾ dl ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.

Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.

Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.

1 Nettan:

skriven

Mumsigt låter det! Ska pröva till helgen tror jag, har äpplen som behöver användas.

2 Tinas skåpmat:

skriven

Kommer säkert att bli kanongott, knäckigt o gott! =)

Kommentera här: