Valnötsbröd-LCHF
Jag har bakat LCHF-Fröbröd tidigare som blev supergott och idag var det dags att baka igen.
Hittade ett recept på valnötsbröd som jag blev sugen att pröva och även det blev jättebra.
Mixa i mixer (ska bli som mjöl):
4 dl krossat eller helt linfrö (200 g)
2 matskedar Fiber Husk
2 teskedar bakpulver
1½ tesked salt
Lägg i resten av de torra ingredienserna:
1 matsked brödkryddor
4 dl valnötter (ca 150 g)
Rör ner till en jämn smet:
250 g kesella 10%
6 ägg
Sätt ugnen på 175 g och klä en form med bakplåtspapper och fördela den ganska kompakta degen i den. Grädda i 80 min lågt i ugnen.
Låt svalna och skiva sedan upp i skivor!
skriven
Det här receptet har jag testat men nu har jag nog lagt ner försöken att bara lchf-bröd. Jag klarar inte av konsistensen som blir av alla ägg och smaken av alla linfrön :( tyvärr.