Valnötsbröd-LCHF

Jag har bakat LCHF-Fröbröd tidigare som blev supergott och idag var det dags att baka igen.
Hittade ett recept på valnötsbröd som jag blev sugen att pröva och även det blev jättebra.





Mixa i mixer (ska bli som mjöl):

4 dl krossat eller helt linfrö (200 g)
2 matskedar Fiber Husk
2 teskedar bakpulver
1½ tesked salt

Lägg i resten av de torra ingredienserna:

1 matsked brödkryddor
4 dl valnötter (ca 150 g)

Rör ner till en jämn smet:

250 g kesella 10%
6 ägg

Sätt ugnen på 175 g och klä en form med bakplåtspapper och fördela den ganska kompakta degen i den. Grädda i 80 min lågt i ugnen.
Låt svalna och skiva sedan upp i skivor!

1 Marie-Louise:

skriven

Det här receptet har jag testat men nu har jag nog lagt ner försöken att bara lchf-bröd. Jag klarar inte av konsistensen som blir av alla ägg och smaken av alla linfrön :( tyvärr.

2 Nina Lindh:

skriven

Det värsta med LCHF är ju alla Ä G G! Jag som inte tål ägg. Och nu har jag börjat med LCHF... och är så slut och hungrig så det är inte klokt. Förutom ägg stöder det ju mycket på m a j o n n ä s och mjölkprodukter också. Uj uj uj. Jo, det finns laktosfritt.



Undrar om jag missat något i detta med LCHF?

3 Mia:

skriven

Såååå gott det låter! Måste testa det... L

4 my:

skriven

Smidigt recept--- och ser väldigt gott ut!

Kommentera här: