Fröbröd LCHF

Nu har jag hittat ett LCHF-bröd som är enkelt att göra och som smakar fantastiskt gott.



3 ägg
3 dl riven ost (t.ex. västerbotten)
2 msk keso
1 msk majonnäs
1,5 tsk bakpulver
5 dl frön (blanda det du har hemma)

Jag använde hela linfrön, solrosfrön och pumpakärnor.

1. Sätt ugnen på 225°

2. Blanda ägg, majonnäs, keso och bakpulver i en bunke.

3. Tillsätt fröna. Smeten ska inte bli torr, men någorlunda fast.


4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Smeten ska vara platt och ungefär så stor och tjock som du vill att brödet ska vara. Det kommer inte att svälla mycket.

5. Grädda i mitten av ugnen i 15 min

1 Marie-Louise:

skriven

Tack detta ska testas. Det smakar inte för mycket ägg? Eller blir "svampigt"?

De bröd som jag har provat mig på smakar allt för mycket ägg och är liksom "svampiga" i konsistensen.

2 moniqueena:

skriven

Vilken FIIIIIIN hemsida! I like!

3 E-B:

skriven

För omväxlings skull har jag provat några lchf-bröd nu, men återkommer alltid till detta i särklass godaste! Enkelt också. Tack för receptet!

Kommentera här: