En 10-poängs meny, del 3
Äggtoddy à la Mannerheim
Antal portioner: 4
Ingredienser
4 4 st äggulor
4 4 msk socker
2 2 dl grädde, vispad
4 4 tsk florsocker
4 4 tsk nescafé
4 4 tsk kakao
4 4 msk konjak
4 4 st halva äggskal
Gör så här
1. Koka äggskalen.
2. Vispa äggulor och socker.
3. Vispa grädden och häll ner i äggblandningen.
4. Häll upp i portionsglas.
5. Ställ in i frysen (flytta in till kylen ca 30 minuter innan servering)
6. Precis innan servering - lägg på florsocker, nescafé och kakao i små "öar".
7. Häll 1 msk cognac i äggskalet och placera mitt på.
8. Servera. Låt gästerna hälla konjaken över desserten och blanda ihop allt.
skriven
DEN såg jag!! Och blev vansinnig sugen, trots att jag aldrig tidigare funderat på äggtoddy :)