Trattkantarellsoppa

Jag testade ett recept på trattkantarellsoppa igår.
Vi åt soppan som förrätt hos M & M.
Den var väldigt god!



Receptet beräknat till 6 personer

90 gram torkade trattkantareller
ca 5 dl vatten med en matsked Kantarellfond
2 msk smör
4 msk vetemjöl
1 liter grönsaksbuljong
1 1/2 msk tomatpuré
50 g ädelost
3 dl crème fraiche
2 tsk citronsaft
salt
ett par msk torr Sherry
klippt persilja till garnering

Lägg svampen i blöt 1 timme, låt rinna av och spara vätskan.
Om trattisarna är stora klipp sönder dem i mindre bitar.
Värm grönsaksbuljong och svampspad.
Fräs svampen i matfettet några minuter. Strö över mjölet och späd med den varma buljongen lite i taget.
Smaksätt med tomatpuré och smula ned ädelosten och låt den smälta i soppan.
Låt koka i 10 minuter.
Vispa ner crème fraiche och smaksätt med citronsaft, salt och sherry.
Servera soppan överströdd med klippt persilja och ett gott bröd till.

1 Anonym:

skriven

Det lät mumsigt! ska genast testas!

2 Lotta:

skriven

Det där lät inte fy skam ;-)

3 sweetmama:

skriven

Åååå vad gott svampsoppa på just kantareller eller trattisar är ju så mumsigt. Behövs inget mer ett gott bröd att doppa lite i bara :o)

Kommentera här: