Miraklet i Hälsingland

Jag jobbar i natt och har precis läst ut en bok.

"Det finns infallsvinklar som förefaller alldeles självklara när någon väl kommit på dem, men som är så unika att ingen hittat fram till dem tidigare. Miraklet i Hälsingland är en sådan, en vild och humoristisk skröna skapad av en man som har bott här i Sverige i många herrans år och i grunden lärt känna vårt specifika kynne och särpräglade levnadsregler.

Av mötet mellan vår och italienarnas livsstil har Saw Alonzo skapat en härlig, halsbrytande historia. I den nordliga vildmarken, i en liten döende by, låter han den italienska initiativförmågan blomma ut i de vildaste projekt. Det började enkelt i förra boken med en gangsterhistoria i Stockholm som fick italienaren Peppo att fly till byn Alfta, där alltså den första skrönan rullade igång och blandade in tusentals besökare, däribland såväl mafiosi som kungligheter. Nu fortsätter äventyret i Miraklet i Hälsingland. Den är helt fristående, man behöver alls inte ha läst den förra boken om Peppos bravader för att njuta av den nya skrönan.

I denna bok blir alltfler instanser nyfikna på Peppos osvenska förehavanden, däribland Säpo, CIA, USA:s presidentpar, olika motorcykelgäng, hemliga agenter och vanlig och ovanlig polis.

I gängse actionfilmer och litteratur brukar ett sådant persongalleri landa i slätstrukna stories med identiska biljakter och identiska slut. Så inte i denna högst roande berättelse där istället varje händelse innebär en halsbrytande vändning på historien. Och roligt har man när man följer med i de svindlande turerna. För den som är intresserad av exklusiv italiensk matlagning och de yppersta viner ger Miraklet i Hälsingland dessutom en extra guldkant på livet."

Ur bokens förord, skrivet av Birgitta Stenberg.


Mitt betyg: 4 av 5.


Jag har lånat text och bild här.



1 Mia:

skriven

Den vore väl nåt för mig att läsa! L

2 Hanna:

skriven

Här fanns det mycket smått och gott. Boken ovan verkar vara bra iallafall, sen ser jag att du har Hälge och den serien är bara så härlig. Ha ha.



Ang. vikten så har det gått dåligt för mig nu under julen, har gått upp en massa. Fast i går kväll blev jag rent ut sagt arg på mig själv, så nu ska det bli ändring. Innan sommaren ska jag vara under 90 kg, för 5 kg ska jag iallafall klara av innan dess.



Går det bra om jag länkar dig på min blogg?



Ha det bra och sköt om dig. Kram.

3 Mormormu:

skriven

Det finns en bok före den här också, tror den heter "En nubbe och pizza i Alfta"...

Kommentera här: