Köttfärs i filodeg med vitlök, paprika och fetaost
I dag har vi testst ett nytt recept igen.
400 g nötfärs
1 st ägg
1 st liten purjolök, strimlad
1 st röd paprika, skuren i mindre bitar
4 st vitlöksklyftor, hackade
1 paket fetaost, bruten i mindre bitar
1 burk blandade kokta bönor (400 g), sköljda
salt och peppar
3 ark filodeg
smält smör
1. Blanda färsen med övriga ingredienser, salta och peppra. Gör ett stekprov om du är osäker på sältan.
2. Lägg ut ett ark filodeg, pensla med smält smör. Upprepa med resterande ark.
3. Forma färsen till en limpa och lägg den på filodegen. Vik in degkanterna och rulla ihop.
4. . Lägg på plåt med skarven mot plåten. Pensla med smör igen. Grädda i ugn på 175 grader ca 40 minuter.
5. Servera med en god sallad.
Det här var jättegott, men vi kommer att krydda lite mer och kanske med någon fler krydda nästa gång.
skriven
Jag kopierar receptet direkt