Köttfärs i filodeg med vitlök, paprika och fetaost


I dag har vi testst ett nytt recept igen.

 

400 g nötfärs
1 st ägg
1 st liten purjolök, strimlad
1 st röd paprika, skuren i mindre bitar
4 st vitlöksklyftor, hackade
1 paket fetaost, bruten i mindre bitar
1 burk blandade kokta bönor (400 g), sköljda
salt och peppar
3 ark filodeg
smält smör

1. Blanda färsen med övriga ingredienser, salta och peppra. Gör ett stekprov om du är osäker på sältan.

2. Lägg ut ett ark filodeg, pensla med smält smör. Upprepa med resterande ark.

3. Forma färsen till en limpa och lägg den på filodegen. Vik in degkanterna och rulla ihop.

4. . Lägg på plåt med skarven mot plåten. Pensla med smör igen. Grädda i ugn på 175 grader ca 40 minuter.

5. Servera med en god sallad.



Det här var jättegott, men vi kommer att krydda lite mer och kanske med någon fler krydda nästa gång.

1 Ulla:

skriven

Jag kopierar receptet direkt

2 Camilla:

skriven

Oh, så gott det där såg ut. Mums!

Svar från min blogg: Ja, det är inte klokt... man borde vara rädd om sin trogna personal. Du och jag är nog inom samma landsting va? Landstinget Gävleborg? Du kanske också är inom administrationen?



3 soffie:

skriven

mums det måste jag pröva lät supergott

go helg önskar jag dej

4 Camilliondollar Baby:

skriven

Det där lät gott!



Kram

5 Fia:

skriven

Tackar! Det var ett bra tips på en kul maträtt!

6 My:

skriven

Jepp kopieras rakt av- gott!!!

7 Lena:

skriven

Mums = )



Trevlig helg!



Kram Lena

8 Mia:

skriven

Mmmm, vad det lät gott!!!! Ska ta till mig dina ord om ljuset så känns det bättre...

9 peter:

skriven

Tack så mycket för ett kalas recept det ser verkligen gott ut. I helgen så blir det till att prova:-)

Kommentera här: