Verbal judo

Jag läser en ny bok.




Hur klarar du vardagens konfrontationer med dina medmänniskor? Alla råkar vi ju in i besvärliga diskussioner som vi på något sätt tar oss ur. Men kan du hålla huvudet kallt i en verkligt otrevlig situation? Ger du efter för första bästa impuls eller har du en genomtänkt plan för vad du ska göra eller säga?

George Thompson lär här ut en effektiv metod för hur man tar kontroll över sig själv och situationen med hjälp av verbal judo, den mjuka övertalningstekniken. Det innebär att man med inlevelse i motpartens känslor för fram sina argument så genomtänkt och följsamt att man till slut får denne att samarbeta.

Författaren har utarbetat sin teknik under många års arbete i skolor och inom poliskåren i USA - arbetsmiljöer med goda möjligheter att träna argumentationsteknik. Med många såväl pedagogiska som dramatiska exempel ur sitt omväxlande liv lyckas George Thompson övertyga läsaren om effektiviteten i sin metod samtidigt som han bjuder på spännande läsning.


1 Lilltroll:

skriven

Vill ha.... kan jag behöva med en virtuos till debatör (han skulle kunna sälja vad fan som helst till vem som helst...) som jag bor tillsammans med och såjobbar jag med politiker... kan VISST behöva den då :) Japp... fniss

Kommentera här: