Marockokryddad hel kyckling

Vi testade ett nytt recept igår som var mycket gott!
Orginalreceptet kommer här. Vi använde inte denna kryddblandning utan gjorde en egen av några av våra favoritkryddor.
Vitlök, vitlökspeppar, citronpeppar, grillkrydda och mynta.


Marockokryddad hel kyckling




4 personer

1 hel kyckling till 4 personer ca 1½-2 kg

Kryddblandning:
4 tsk malen kanel
2 tsk farinsocker
4 tsk malen kummin
1 tsk cayennepeppar
4 tsk malen koriander
2 tsk flingsalt
1 hel citron

Tryck in en hel tvättat citron i kycklingen. Blanda alla kryddor och gnid in kycklingen, gärna över natten om tid finns, annars i ca 2 tim innan servering
Tänd grillen, Använd briketter då de håller glöden längre. Lägg kolen på sidorna och placera kycklingen i mitten. Sätt på locket och öppna spjället. Grilla ca 45 min. Kycklingens innertemperatur ska ligga runt 65-70°C.

Till detta gjorde jag en bulgur-sallad.




1 soffie:

skriven

mmm lät gott,

ha en bra dag,

här har jag tappat tålamodet nu det ösregnar än:O(

2 Gabbi:

skriven

Men gud va gott det lät å ser ut!!!!

sugen

Ha en fin dag!

Kram

3 Åsa:

skriven

Det där såg ju jättegott ut! =)

Så sällan man använder hel kyckling nu för tiden... lite synd.



Ha en jättefin lördag!

4 evans:

skriven

Vad gott det verkar! Både med din kryddning och med originalet, och bulgursallad är inte så dumt det heller. Vad har du i din?

5 vicke:

skriven

det lät gott och såg gott ut

6 anne:

skriven

Fniss.. Förlåt..Men jag kunde inte låta bli att undra om kycklingen hade en citron i röva....Och så ser jag i ingredienslistan att det är just jämt det den har... Hihihiii..

Kommentera här: