Marockokryddad hel kyckling
Vi testade ett nytt recept igår som var mycket gott!
Orginalreceptet kommer här. Vi använde inte denna kryddblandning utan gjorde en egen av några av våra favoritkryddor.
Vitlök, vitlökspeppar, citronpeppar, grillkrydda och mynta.
Marockokryddad hel kyckling
4 personer
1 hel kyckling till 4 personer ca 1½-2 kg
Kryddblandning:
4 tsk malen kanel
2 tsk farinsocker
4 tsk malen kummin
1 tsk cayennepeppar
4 tsk malen koriander
2 tsk flingsalt
1 hel citron
Tryck in en hel tvättat citron i kycklingen. Blanda alla kryddor och gnid in kycklingen, gärna över natten om tid finns, annars i ca 2 tim innan servering
Tänd grillen, Använd briketter då de håller glöden längre. Lägg kolen på sidorna och placera kycklingen i mitten. Sätt på locket och öppna spjället. Grilla ca 45 min. Kycklingens innertemperatur ska ligga runt 65-70°C.
Till detta gjorde jag en bulgur-sallad.
Orginalreceptet kommer här. Vi använde inte denna kryddblandning utan gjorde en egen av några av våra favoritkryddor.
Vitlök, vitlökspeppar, citronpeppar, grillkrydda och mynta.
Marockokryddad hel kyckling
4 personer
1 hel kyckling till 4 personer ca 1½-2 kg
Kryddblandning:
4 tsk malen kanel
2 tsk farinsocker
4 tsk malen kummin
1 tsk cayennepeppar
4 tsk malen koriander
2 tsk flingsalt
1 hel citron
Tryck in en hel tvättat citron i kycklingen. Blanda alla kryddor och gnid in kycklingen, gärna över natten om tid finns, annars i ca 2 tim innan servering
Tänd grillen, Använd briketter då de håller glöden längre. Lägg kolen på sidorna och placera kycklingen i mitten. Sätt på locket och öppna spjället. Grilla ca 45 min. Kycklingens innertemperatur ska ligga runt 65-70°C.
Till detta gjorde jag en bulgur-sallad.
skriven
mmm lät gott,
ha en bra dag,
här har jag tappat tålamodet nu det ösregnar än:O(