Skumtimmen

Jag har börjat på en ny promenad-bok.



En dimmig sensommardag i början av sjuttiotalet på norra Öland försvinner en liten pojke utan några som helst spår. I dagar letar familjen, polisen och frivilliga efter honom. Tjugo år senare får pojkens mor Julia ett oväntat telefonsamtal från sin far, den åldrige sjökaptenen Gerlof Davidsson. Han ber henne komma till Öland för att hjälpa honom med efterforskningar kring dottersonens försvinnande.
Julia återvänder till sin barndomsö och tillsammans börjar de söka i det förflutna. Först nu får hon höra talas om en mytomspunnen ölänning, Nils Kant, som en gång satte skräck i en hel bygd. Han är död och begraven sedan länge, långt innan Julias pojke försvann. Ändå sägs han ibland vandra på det öländska alvaret i skymningen. I skumtimmen.
1 vivan:

skriven

Den boken vill jag läsa...tack för tipset!!

Kramen1

2 Sandra:

skriven

Den håller jag oxå på att läsa nu,innan läste jag en annan bok han skrivit (men gud nu slog de alldeles stopp i skallen!)Den hette ju nått me Fåk..Jisses va det kan bli blankt i skallen ibland!Jag kommer säkert på det i kväll när jag ska till o somna.. ;)

3 Jenny:

skriven

Åh....den lät spännande....(-:



Kram, Jenny

4 Åsa.S:

skriven

Den boken, och även hans nästa, har jag. Fast jag har tyvärr inte läst dem än, det har kommit så många andra böcker emellan. Men jag tror han är bra, hörde honom på ett författarseminarium i höstas.

5 Sandra:

skriven

NATT FÅK! Nu trilla poletten ner! ;D

6 Lena:

skriven

Är den bra? Jag har bara läst Nattfåk och den var helt omöjlig att lägga från sig...

7 Mia:

skriven

Åh, den är såååå bra!!!

Kommentera här: