En ond höft



"Min" veterinär, jag har känt henne sedan 1988, konstaterade snabbt att det var en höft som gjorde ont.
Rådet jag fick var att testa detta foder som första åtgärd och att låta Baloo ta det lite lugnt några dagar.
Det fina var att Hill´s just nu har en drive där dom bjuder på 5  kg mat så att man fick testa om det ger resultat.
Dessutom ska ca 1 kg bantas bort på Baloo och det ska inte bli något problem.
Banta djur det kan jag...det är sämre med att banta mig själv... 

Artros drabbar nästan 20 % av vår hundpopulation. Särskilt utsatta är våra storväxta hundraser och äldre hundar, men alla kan få problem med artros, även vi människor. Symtom som kan tyda på att hunden har artros kan vara tydliga tecken som stelhet, hälta och svårighet att resa sig efter vila, men även mindre tydliga tecken som beteende­förändringar, såsom aggressivitet eller en hund som drar sig undan. 

Hill´s Prescription Diet Canine j/d är det enda kliniskt testade fodret som förbättrar tillståndet vid artros och bygger på en teknik som kallas nutrigenomics. Det innebär att fodret innehåller näringsämnen som på olika sätt kan påverka generna. Hill´s Prescription Diet Canine j/d innehåller en stor mängd omega-3-fettsyror, särskilt den variant som heter EPA (eikosapentaensyra) som det finns rikligt av i fiskolja, som specifikt kan dämpa effekten av brosknedbrytande enzymer som bildas vid artros. Fettsyrorna hjälper till att minska både smärtan och inflammationen, men även sjukdomens fortsatta utveckling bromsas, något som traditionell medicinering med NSAID inte gör.


Fodret innehåller även L-karnitin som effektiviserar fettförbränningen och hjälper till att bygga upp en stödjande muskelmassa. Det är viktigt att förhindra övervikt då det är ett bidragande problem i samband med artros. Av den anledningen har det nu i år tillkommit en variant av j/d med lägre energiinnehåll, Hill´s Prescription Diet Canine Reduced Calorie j/d. Fodret har samma ledbefrämjande effekt som originalvarianten, men innehåller färre kalorier för den övervikts­benägna hunden. Det är även möjligt att gå ned i vikt med hjälp av det fodret, beroende på utfodringsmängd. Bäst resultat får man om en plan för utfodring och motion läggs upp i samråd med hundens veterinär. I många fall ses tydliga förbättringar av hundens artrossymtom redan efter 21 dagars utfodring. Den positiva responsen från djurägare har varit fantastisk sedan fodret lanserades i Norden 2005 och vi på Hill´s är så tacksamma att kunna få hjälpa så många hundar att få tillbaka en hög livskvalitet.

1 Helena:

skriven

Vilda har också atroser i knäna men nu när de opererat så har de skrapat bort och snyggat till så förhoppningsvis dröjer det innan hon får problem av det.

Vi ger båda våra vovvar glykosamin.

Det finns en sort som de gjorts forskning på och som de sett ger resultat.

Den heter Cosequin.

Vilda har ätit det sen hon var 2 år och på Strömsholm var de helt säker på att hennes knän skulle ha sett värre ut om hon inte fått det.

Hoppas att vovven repar sig nu för det är jobbigt att se när ens pälsklingar har ont.Ha en skön valborg vännen!

Kram

2 Bim HD:

skriven

Hoppas det kommer att hjälpa - de kan ju inte direkt tala om för oss att de har ont...

Hm, vår vovve vägrar äta Hill's mat - hon vägrar blankt :D Undrar vad det är med henne - för annars äter hon allt som finns. Ibland tror jag att kattmat är favoriten - om hon kommer över den vill säga :P

Må så grankott...

3 christel:

skriven

Vår tervueren har samma i sina framben, fick ett annat foder, dyrt som bara den man han mår bra nu, riktigt ok.

4 soffie:

skriven

hoppas detta kommer att hjälpa,

verkar det som om din hund har ont?

kram å sov gott

5 Synne:

skriven

Så skönt att vetrinären fann ut vad det var. Det är nog en fördel att det uppmärksammas i tid med.

Hills ska visst vara ett bra foder. Hoppas det hjälper nu då.

Kramen Synne.

6 Sandy:

skriven

Men hur ska Baloo kunna ta det lugnt?!! :) Hoppas han blir bättre! Ses snart, kram!!

7 kats:

skriven

Hej där... min kruttebus har konstig hälta... han beteer sig om om han vore lastgammal... men är bara 3 snart. De tror att det är ledinflamation , artros... fick också detta foder... men jag har för mig att det var ett vanligt inte diet... men det var bra för lederna...

Lycka till med Baloo.. ge honom en puss från mig och kruttebus

Kommentera här: