Pervers? Om sex utöver det vanliga

I dag har jag börjat på en ny bok igen.




Hundratusentals svenskar tänder sexuellt på sådant som man inte gärna pratar om vid fikabordet på jobbet, eller ens nämner för sin familj. I vardagligt tal kallas detta fortfarande för perversioner, även om forskare hellre talar om sexuella avvikelser.
Inslag av avvikande sexualitet finns i vardagen. Upp till 15 % av befolkningen uppger att de blivit sexuellt upphetsade av att använda föremål som skor under sexuell aktivitet. Samtidigt som känslorna och åsikterna är starka är okunskapen om avvikande sexualitet stor. Attityder och åsikter utgår oftast från en idealiserad kärnfamiljsnorm. Myter och vanföreställningar frodas. Att blottare alltid är harmlösa och att pedofili beror på brist på vanligt vuxensex är bara ett par exempel på felaktiga föreställningar.

Sexualiteten är en stark kraft också för personer med en avvikande sexualitet. I boken kommer människor med sådan sexualitet till tals och vi redogör för dagens kunskapsläge. Här diskuteras gränsen mellan när sexualiteten är en god och livsbejakande kraft och när den blir skadlig för personen själv eller andra. Boken vill uppmuntra läsaren till reflektioner kring sin egen sexualitet och samhällets normer och bidra med mer kunskap och inspiration till dessa diskussioner.

Jag har lånat text och bild här.
1 kats:

skriven

Ja det är nog ett mkt känsligt ämne för många... tittade på ettprogram om sånt för många herrans års sedan... där programledaren sa... ja folk får göra hur fan som helst för min del... bara berörda partner är med på det... Å det är ju så sant... är båda med på det så är väl det mesta ok antar jag.



Så kul när djuren över "gränser" blir kompisar:-)) häftigt.



Du har verkligen blivit en hejjare på att gå... så duktig så... hejja hejja..:-))

2 synne:

skriven

Det är ett hett ämne. Det finns många människor med ett avvikande betende men det är nog normalt för dom.

Japp, ska jobba igen :D

Skulle gärna ha den där boken. Vart köpte du den?

Kramen på dig.

Synne.

3 Carina:

skriven

Ett ämne som man inte pratar så vitt om nej...och vad som är normalt det kan man nog prata längen om...normer kan vara så olika.

Kommentera här: