Nya skor och skavsår

När det är sommar så vill INTE jag ha strumpor i skorna och då blir det ofta problem när man köper nya skor...barfota + nya skor = skavsår...i alla fall för mig...mina fötter sväller alltid när det blir varmt.
Nu har jag ett par nya sandaler som behöver "gås in" och mitt försök till det är att gå med dom inne och ha en strumpa på mig, inte en tunnstrumpa utan en lite tjockare. Visst blir skorna lite "inngådda" men jag skulle vilja få dom mer "ingådda" ändå utan att behöva gå med dom så här i flera veckor, så nu är min fråga...har ni något bra tips???


1 Bim H-D:

skriven

Ja, jag kan ju inte annat än meddela av de som spelar fotboll gör, hrm... Herrar som damer ;)

Fotbollsskor ska sitta som gjutna på foten, bollkänsla? Och helst köps en storlek mindre, så precis ska den alltså passa, eller det gör den ju egentligen inte enligt mig ;) Men, sedan då på med blöta fotbollsstrumpor i med fötterna i skorna och stå och gå i en balja... fram och åter... gärna medan de kolla på tv/film mm... Har haft dotter som stått så mycket om man säger så... och då VAR hon målvakt tom... utespelare när hon hoppade in i extramatcher bara, hihihi...

Men, det gäller ju skinn då... blöta strumpor fungerar kan jag meddela då jag testat i andra skor, hihihi...

Må så grankott... och JA, jag vann!!! ;) eller Cans, hehehe...

2 vivan:

skriven

Låt grannen kliva runt i dem tills de blir lagom ingodda..ha,ha...annars är det bara att gilla läget...kramiz

3 matte:

skriven

inga tips..sorry! får också skavsår.. av allt t om gummistövlar. aj! skönast är att gå och sjava i birkenstock eller inga skor alls.

4 Fia:

skriven

Jag såg att du redan har fått mitt specialtips: ta på blöta strumpor och gå omkring med skorna ett tag. Är det fina, ömtåliga skor kan man vara lite försiktig och ha lite lätt fuktiga strumpor. Sen finns det en bred vävtejp på apoteket (samma material som i klisterdelen på plåster) som man kan halvsula fötterna med första gången man har skorna. Perfekt tips inför vandringar (typ fjällvandring)

5 Lotta:

skriven

Låt Sally gå in dem!!

6 Vaniljis:

skriven

Har samma problem som dig. Ja blöt strumpa om det är skinn annars bara stå ut och har jag väl fått skavsår och det läkt får jag inte om skavsåret där det bildas nog lite hårdare hud just där...!

Kommentera här: