En ny spännande upplevelse

Jag har aldrig tidigare varit med om en slakt om man säger "från början till slut" men idag har jag varit på min premiärslaktning. Det började med att vår granne K ringer och vill ha hjälp vid en besvärlig kalvning, veterinären var på plats men det behövdes flera händer för att kunna få ut kalven. När  jag och A kommer dit så fortsätter försöken att få ut den döda kalven en stund till, men sen tas beslutet att slaktaren måste komma och ta bort kvigan.
Så idag har jag då varit med från "slaktmask till upphängning".
Visste inte om jag skulle fixa detta så jag förvarnade om att jag kanske skulle svimma, men det var verkligen inte alls så otäckt som jag tänkt mig. Att se djur tas bort med slaktmask har jag sett tidigare, men det var just själva styckningen som jag var lite orolig för men det var faktiskt bara intressant att få se hur djuret såg ut invändigt.
Eftersom jag hela tiden hade tusen frågor och stog med näsan uppe i den stackars slaktaren så fick jag vara med och flå en stund också...herregud vilka underbart vassa knivar han hade slaktaren...det var lite skillnad mot de halvslöa knivarna som ligger i vår kökslåda kan jag säga!!!
Så nu vet jag hur hela proceduren går till och det känns skönt, och jag kommer fortfarande att äta kött, speciellt det som är hemslaktat. Ingen stress för djuret utan allt går fort och enkelt...usch för hemska djurtransporter!!!
KÖP NÄRPRODUCERAT OM NI KAN MINA VÄNNER!!!


1 carina:

skriven

Slakt har jag varit med om många gånger, efersom jag är gammal älgjägare.

Säger som dig, det är intressant att få vetskap om vad för olika delar det är på kroppen och hur man tar till vara på dem bäst.

Migrän medicin.....tar inga förebyggande längre, tror mig prövat allt :/

Gjorde ett försök med den receptfria sprayen zomig nu igen men...nää inte hjälper det. Tar Idome sup. när den värsta värken kommer.

2 kicki:

skriven

Ja slakt det görs varje år till älgjakten...då är jag med och står och drar och skär...skönt att veta hur det verkligen går till och att det är som du säger lungt och inget stress. Värre är det tycker jag när grisar slaktas och de skall tömmas på blod..vi tog förr vara på blodet för att göra palt etc...och där stod man och rörde i hinken samtidigt som det rann ur grisen...utch och blä...ha det bra min vän

Kommentera här: