Vad blir det till middag?
I morgon ska vi som jag berättade tidigare spela spel och äta middag med våra kompisar M & S och jag ska testa två nya recept, det blir:
Sus i Dus Grekiska Pytt i Panna
Grekisk pytt i panna
Sus i Dus Grekiska Pytt i Panna
Grekisk pytt i panna
Fläskfilé 1 cm skivor som lägges i marinad i ett dygn
Marinad
1 ½ dl olja
3-4 vitlöksklyftor (hackas)
1 ½ tsk Sambal oelek
2 msk soja
Fyll långpanna med:
klyftpotatis (förkokas i ca 10 min innan, skalet kan man också behålla på om man vill)
klyftad rödlök
3-4 skivade tomater
klyftad gul och röd paprika
lägg på filé plus marinaden (gör ev dubbel marinad)
smula feta ost över fyllningen
(ev strö lite salt över)
200 grader mitt i ugnen 30-60 min
Servera med kall sås:
2 dl creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
½ pressad lime (vi hade citron)
svartpeppar, salt och ev örtkrydda
150 g Margarin
2 ägg
2½ dl socker
1½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 citron
1. Smält margarinet. Rör ihop ägg och socker, tillsätt vetemjöl, vaniljsocker,
rivet skal och saften från en citron. Rör ner det avsvalnade margarinet.
2. Häll smeten i en smord springform (ca 20 cm). Grädda i mitten av ugnen på 150°C, ca 35 min.
För att få godast resultat skall provstickan vara något kladdig.
Kan med fördel serveras med grädde och färska bär
2 ägg
2½ dl socker
1½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 citron
1. Smält margarinet. Rör ihop ägg och socker, tillsätt vetemjöl, vaniljsocker,
rivet skal och saften från en citron. Rör ner det avsvalnade margarinet.
2. Häll smeten i en smord springform (ca 20 cm). Grädda i mitten av ugnen på 150°C, ca 35 min.
För att få godast resultat skall provstickan vara något kladdig.
Kan med fördel serveras med grädde och färska bär
skriven
Så klart att det är okej! Bara roligt! Kalasa på ni! Ni kommer att älska det! och såsen är bara underbar den med vitlök! Mumma! Gör vitlöksbröd också om ni orkar hihihi...
Bon apetit!
/Sus