Grekisk pytt i panna
Jag måste bara påminna om det här receptet...många har det och har även gjort denna lätta och fantastiskt goda rätt men den tål att påminnas om igen. Det är min blogg-vän Sus i Dus som delat med sig av detta härliga recept.
Grekisk pytt i panna
Fläskfilé 1 cm skivor som lägges i marinad i ett dygn
Marinad
1 ½ dl olja
3-4 vitlöksklyftor (hackas)
1 ½ tsk Sambal oelek
2 msk soja
Fyll långpanna med:
klyftpotatis (förkokas i ca 10 min innan, skalet kan man också behålla på om man vill)
klyftad rödlök
3-4 skivade tomater
klyftad gul och röd paprika
lägg på filé plus marinaden (gör ev dubbel marinad)
smula feta ost över fyllningen
(ev strö lite salt över)
200 grader mitt i ugnen 30-60 min
Servera med kall sås:
2 dl creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
½ pressad lime (vi hade citron)
svartpeppar, salt och ev örtkrydda
skriven
Oj, det verkar jätte-gott....
Sparar receptet för att testa själv.
Nu blir jag riktigt hungrig och sugen på god mat.
Kram