Vidgade vyer

Helt klart vidgar Kriminalvården sina vyer när man nu låter de intagna rida islandshäst som en del i behandlingen.
Läs mer här.

Vad tycker ni? Hur ska svensk kriminalvård se ut? Ska vi låsa in dom och kasta bort nyckeln? Eller ska vi försöka skapa en så bra vård som möjligt för dom intagna så att dom har möjlighet till ett annat liv efter avtjänat straff?


Det skulle vara roligt att höra era åsikter??


   

 
1 Pia:

skriven

Det handlar helt och hållet om vad det rör sig om för brott...Våldtäkter, övergrepp, hedersmord etc etc....ja släng nyckeln ;)

2 Carina:

skriven

Visst kan det bero på vad de har gjort.
Men det ska vara krimenalvård som ordet säger.
Hur vården ska se ut är nog en svår fråga och väldigt induvidel på vem som ska ha vården.
Ska man få ut och rida?
Varför inte, man får ansvar och det behövs mod till att pröva sådant som inte är vanligt i sin vardag annars.

3 Åsa:

skriven

Efter att ha jobbat inom kriminalvården så säger jag att det funkar inte alls som det är idag! Förvarningsplats med mycket roligt för internerna att hitta på.. det ordnas fotbollamtcher, de har biljardbord o andra "leksaker" allt för att göra livet innanför drägligt! Ser man sen på isoleringen är det en annan sak..brottet ska självklart tas i beaktelse, men jag tycker det ska fram hårdare straff, o längre strafftid! Kramar!

4 My:

skriven

Beror på brottet, mord och vissa övergrepp på barn och även andra, ja där kan de gott låsa in dem och kasta bort nyckeln, tycker de har förbrukat sin chans. I övrigt är det väl bra att en del får en andra chans, med bra vård, ja men ingen semester, ett straff ska vara ett straff och kännas!! Avskräckande!

5 Pia:

skriven

Klart att straffen ska vara kännbara, annars är väl det ingen idé, men vårdandet måste också till, det finns väl en och annan som kan hjälpas till ett normalt liv, men tyvärr är det väl alldeles får få

Kommentera här: