Tio tusen sorger




Jag har precis läst ut en bok  som har några år på nacken, den kom 2000, ett kvinnoöde värt att läsa om. Den är skriven av den amerikanska journalisten Elizabeth Kim, som berättar den tragiska historien om sitt liv.

När hon föddes i en liten by Korea blev hennes mamma utstött av sin familj eftersom barnet var ett "blandrasbarn" vilket inte accepterades av de trångsynta lantbrukarna. Elizabeth växte upp under sin mammas kärleksfulla beskydd, och trots att hon fick arbeta på risfältet så fort hon kunde gå, var de lyckliga tillsammans. Men efter några år vill morfadern sälja det oäkta barnet som slav till en rik familj - men det vägrar Elizabeths mamma gå med på. Hon blir dödad, ett så kallat "hedersmord", av sin egen bror, och Elizabeth hamnar på ett barnhem. Elisabeths mamma delar sitt öde med många andra kvinnor i olika kulturer världen över, kvinnans maktlöshet är total.



 
1 Ingeborg:

skriven

ååh! Choklad. Skulle inte kunna leva utan denna himmelska skapelse!

2 evans:

skriven

Låter som en intressant bok! Om du gillade den kan jag tipsa om Souads Levande bränd. Nu har jag i alla fall funnit sladden och lagt in bilderna på bloggen :) Vad jobbigt det är när saker är borta! Ha en bra dag!

3 Mija:

skriven

Hej.. Om du vill så skulle jag kunna försöka fixa din design, men då behöver jag ÖNSKEMÅL. tex: Din header, hur vill du ha den? Vill du tex ha foton i den? Vilken skrivstil? Snirklig, raka bokstäver, tjocka bokstäver o.s.v? Något ordspråk du vill ha i headern? Om du vill så kan du kolla på http://mammastina.blogg.se, hennes blogg har jag gjort nyligen, hon har sitt namn i headern och en symbol (hjärtat) som betyder mycket för henne. Jag vill att det ska vara personligt. Sen har hon ett "ordspråk" som hon står för. Vilka färger vill du ha? Har du hittat nån bakgrund, eller har du spec önskemål om färgställningar?? Hör av dig. Om jag ska fixa din design så behöver jag din mail o login. Hör av dig isf. Kram!

4 kicki:

skriven

Det låter som en bok man sitter och gråter till...men jag skall försöka få tag på den, den låter mycket bra, finns den i pocket? kramen från kicki

5 Maria:

skriven

Verkar vara en gripande bok.

6 ejmis:

skriven

kicki: Jag vet inte om den finns i pocket.

7 Lillatanta:

skriven

verkar vara en sorglig men bra bok läser gärna sannhistorier.
jag vill önska dej en riktigt trevlig helg med
kraaaaam

8 Hanna:

skriven

Ha en bra kväll! :)

9 Tobias:

skriven

Ha en bra kväll! Kanske ska läsa den då

10 Mija:

skriven

Här har du mailadressen :) Försök att vara så utförlig som möjligt, så blir resultatet bäst. VEM är Ejmis? Hur vill du profileras? Ha det gott!

11 Mia:

skriven

Hmm, nu är det visst nåt nytt på G!!! Det ska bli spännande att se ;-)

12 Mimi:

skriven

Hej och tack för hälsningen!
Detta verkar vara en läsvärd bok!

Kram

13 Sofia:

skriven

Den ska jag läsa, verkar intressant

14 Mia igen!:

skriven

Blev lite inspirerad av dig och dina planer (hmmm...) :-) Ska försöka byta ut head'en, så får vi se...

15 maya:

skriven

jag tyckte att boken var jättebra . en av de bästa b böcker jag har läst. ska redovisa till mina klasskamratee på fredag.

Kommentera här: