Svåra beslut

Möjlighet att ha djur i sin familj skapar mycket glädje och ger många härliga stunder men tyvärr lever inte våra kära djur för evigt och idag har min kompis S mist en av sina kära fyrbenta vänner.
Det var hennes gamla häst som tyvärr blivit så gammal och krasslig så han måste avlivas, ett svårt men nödvändigt beslut.

Att avliva djur är aldrig enkelt men när det gäller stora djur så är det svårt att få deras sista stund till en lika vacker och rofylld stund som man kan ge mindre djur, tyvärr är dom för stora för att ha i famnen när dom går över till de evigt gröna ängarna.
När S tog beslutet att hästen skulle avlivas så var det naturligtvis jättejobbigt och hon ville inte åka iväg med honom själv så idag har jag och min kära gubbe varit iväg med honom till slakt.
Hästar kan avlivas på hästkliniker men eftersom det är stora djur som inte lägger sig ner när man ber dom så kan den processen med avlivningsvätskor ta en stund så vi brukar välja att avliva hästarna på slakteri istället.
Jag vet att det kan låta hemskt och att det kanske inte låter som ett humanare sätt men det är min åsikt att det är så.                 Djuren som avlivas på slakteri hinner aldrig uppleva obehagskänslan och stressen det  kan medföra att bli vinglig på sina ben av avlivningsvätskan och kanske ramla omkull och inte ta sig upp innan dom dör.
På slakteri är det över på en sekund, djuret hinner aldrig reagera, och det tycker jag är det viktigaste.

Men som sagt, enkelt är det inte att ta bort sina djur,..Jag och S har gråtit floder båda två och vi kommer förmodligen att gråta floder igen när vi pratar med varandra nästa gång...

Det är en klen tröst, men jag är övertygad om att det är fantastiskt på de evigt gröna ängarna ,där alla våra djur som gått över till andra sidan, lever vidare sida vid sida för evigt.....


                                        

 
1 Carina:

skriven

Usch vilken tuff dag du haft :(
Inte något kul alls när den dagen kommer.
Jag kan hålla med dig att slakteri metoden låter humanast om de får gå direkt in från hästvagnen.
Häst har jag aldrig varit med om att följa sista biten. Därimot några hundar, mina egna och andras
vill vara med för att jag vill veta att de har det så lugnt som möjligt det sista stunden med oss innan de är fri på andra sidan.

2 ejmis:

skriven

Carina: Det är precis så, från transporten och direkt in...

3 crue Annika:

skriven

trevlig helg kram crue Annika

4 Åsa.S:

skriven

Usch, att ta bort ett älskat djur är alltid jobbigt... men jag håller med att det verkade bättre på slakteriet.
Ha en bra helg

5 Vaniljis:

skriven

Håller med du. Bättre med snabb avlivning på slakteri. Usch vad tråkigt för din vän...

6 My:

skriven

Det sägs ju att djuren blir som ens barn nästan, så jag kan tänka mig att man sörjer! Stackars din vän..

7 Anonym:

skriven

Känner med er...
Den dagen den sorgen då jag får ta bort min älskade vän...Men jag kommer inte heller att tänka egoistiskt då... Skönt med vänner som ställer upp när det verkligen behövs.
En ros till dig och din man!

8 Mimi:

skriven

råka bli anonymt... Det var jag som skrev ovan...

Kommentera här: