Hot och våld

En gång om året har  vi en halvdags utbildning i ämnet "Hot och våld". Idag var det dags igen. Dagen börjar med diskussioner kring hur man kan göra för att avstyra våldshandlingar. Varje gång det blir "tumult" på jobbet känns ju som ett misslyckande, men tyvärr går det inte alltid att avstyra med ett samtal utan det övergår i fysiska angrepp.
Sista timmen på  dagen går vi igenom hur man kan ta sig ur grepp om man t ex blir fasthållen osv.

Den här dagen är bra. Det är viktigt att prata om dom här  sakerna och att gå igenom vilka rutiner som gäller vid olika händelser.
Förhoppningen är såklart att "händelser" inte ska uppstå men man vet ju aldrig....

 
1 F:

skriven

har ni verkligen bara grepptekning en gång om året??

2 Helena:

skriven

Det där med greppteknik var länge sen jag övade. Det enda jag kommer ihåg är att det är bra att ha pinnstolar till hands för att få avstånd och att det absolut bästa är att sringa innan nån får fatt i en.

3 My:

skriven

Viktigt absolut! Har ni risktillägg?

4 Cajsa:

skriven

Det är ju viktigt att lära sig hur man ska hantera situtioner som uppstår.

5 Åsa.S:

skriven

Sån utbildning har vi efterfrågat i 10 år!!
Chefen är av den sorten att han tror bara klimatet blir tuffare av det... Nu blir det väl banska sällan hot/våld mot personalen, men det har hänt vid en hel del tillfällen. T.ex fick en kollega gå ett bra tag med en scarf p.g.a strypmärken runt halsen! Slag i magen på en gravid kollega är ett annat exempel. Värst var det när vi hade inne en polis, som inte var mer än 52 och vrålstark!
Men gillar chefen att sticka huvudet i sanden så... och han har ju sitt kontor utanför dörrarna. *suck*
Han anser att vi är så duktiga på att avleda innan det blir någon fara. Nä, nu får det vara slutgnällt, men det är ett ämne som triggar mig, märks det? ;)
Ha en fin dag!

6 Erika:

skriven

Låter som att det är nyttigt och intressant! =) Bra att ni har det varje år så att det "förnyas" lite hela tiden..=)

Kommentera här: