Vardagsmat



Jag har så dålig fantasi när det gäller vardagsmaten, det är ett 15-tal rätter som varieras i det oändliga känns det som. Jag vill inte stå vid spisen hur länge som helst när jag kommer hem utan det ska vara något som går fort.
När det blir helg är det genast mycket lättsammare och roligare. Någon som har några bra tips på vardagsmat??
1 Pia:

skriven

Håller med dig...jätte svårt att variera sig, grunden är ju hos oss, köttfärs, falukorv, kyckling och ibland fisk ( sambon äter inte fisk). Å andra sidan försöker jag hittapå egna recept men blandat resultat :)Jag gör bland annat en korvgryta som tom sonalyckan äter.
Falukorv, purjolök, färska tomater, krossad tomat,ost serveras med ris o sallad. Snabbt o enkelt, dessutom inte så mycket disk..... I Spanien är ju kyckling oerhört billigt har märkt att det även är hyfsat pris här hemma. Kycklingfilé går ju alltid hem, jag varierar bara de olika såserna :)

2 Blogglösa Camilla:

skriven

Har fruktansvärt dålig fantasi vad gäller mat... Men korvstroganoff och pasta funkar alltid.

3 ya:

skriven

Jag tycker om att laga mat om jag får vara ifred och pyssla som jag vill.
Men håller med om att maten på vardagarna kan bli tråkig. Jag är så trött på pasta, pasta och pasta just nu. Men det går hem i övriga familjen.
Jag tycker om att göra kycklinggrytor. La in ett recept på min blogg.

4 Lotta:

skriven

Jag brukar dela kycklingfilé i bitar och fräsa med soja, kycklingbuljong, salt och peppar. Samtidigt wokar jag Findus grönsaker och sedan blandar jag allt. Gott med en het sås till på creme fraiche och sambal oelek eller den färdiga Sweet Chili Sauce.
Eller
Fräs lök, vitlök, krydda, Häll på 1 brk krossade tomater, koka ca 10 min. Häll i 1 brk kidneybönor och värm. Servera med fetaost och bröd. Man kan använda röda linser istället för bönor om man vill. Det grötar till sig bra.

5 Vaniljis:

skriven

Hej! Hoppa in på arla.se dom har alltid ngt kul på sin sida. Ica har mycket recept med.

6 Anonym:

skriven

tasteline.se där kan man hitta inspiration... det är lätt att hamna i slentrianfällan med matlagning ofta och med jämna mellanrum hehe... och just dagar när man vill att det ska gå snabbt... huu ja jag ska återuppta mitt tastelineande för jag tror jag är nere på 10 rätter nu som snurrar runt och variationen är obefintlig... =) ett tips är att testa något helt nytt 1gång/per vecka lite crazy men kul... =) och vet man inte hur det ska smaka så är det omöjligt att misslyckas hehe.,.. Lycka till

7 Tristanstella:

skriven

Had to leave my mark, Nice site! Rugzar

Kommentera här: