Skjuten i hjärtat

Upgrade your email with 1000's of cool animations

Så här skriver författaren Mikal Gilmore om boken:

"Jag har en historia att berätta. Det är en historia om mord. Jag känner den väl. Jag känner de döda-jag vet varför de orsakade andra människors död och varför de sökte den för egen del. Det är en historia berättad inifrån det hus där mord föds. Det är huset där jag växte upp, ett hus som jag egentligen aldrig har kunnat lämna. Ska jag någonsin kunna göra det måste jag berätta vad jag vet.
Jag är bror till en man som mördade oskyldiga människor. Efter att ha dömts för mord vägrade han att begära nåd. Han insisterade på att bli avrättad. I januari 1977 sköts han av en exekutionspatrull i draper i Utah.
Många känner till den historien. Den var en stor internationell nyhet och låg senare till grund för Norman Mailers uppmärksammade roman Bödelns sång. Vad som är mindre känt och som egentligen aldrig dokumenterats är bakgrunden till Garys våldsamhet- den sanna historien om vår familj."



Det här är en mycket läsvärd bok för den som är intresserad av hur en mördare formas. Det är ingen bok man blir glad av men försöker man förstå vad som skapar "onda" människor så ger den här boken en inblick i hur en dysfunktionell uppväxt kan se ut.

Upgrade Your Email - Click here!

1 Blogglösa Camilla:

skriven

Hejsan!

Jag har blivit utmanad och nu utmanar jag dig i min blogg!

2 fjäril:

skriven

Hej Ejmis. Läste ganska långt ner på bloggen. Tycker om hur du skriver.. Det är ärligt och öppet.

Jag ska läsa den här boken.
Nu har jag två sommarböcker på min lista..

frivilliga kramar till dig fina.

Kommentera här: