Storhelger



Jag gillar verkligen att umgås med släkt och vänner och äta och dricka gott men att det ska styras till vissa dagar på året gör mig nästan lite irriterad.
Nu är det midsommarafton i morgon och en slags hysteri smyger sig över landet. Det handlas mat och dryck som om om katastrofen vore nära, man bekymrar sig över vädret värre än någonsin och styr och ställer för att allt ska bli perfekt.
Men snälla..jag kanske är fruktansvärt tråkig men jag tycker faktiskt att en helt vanlig måndag kan vara lika trevlig som midsommarafton. Visst är det fint med våra svenska traditioner men vi svenskar som är så "lagom" annars...måste vi verkligen spränga alla gränser dessa dagar. Kravet att allt ska vara "så bra" den här dagen gör mig frustrerad!!
Storhelger är ofta jättejobbiga för många människor, även fast man kanske inte pratar om det så mycket. Många sitter ensamma, andra oroar sig för all alkohol som ska flöda och det som följer i dess spår, många familjer har inte råd att handla all mat och dryck som "ska" finnas på bordet vid midsommarhelgen osv osv. Listan på medaljens baksida kan göras lång.
Nu hoppas jag verklligen inte att någon känner sig "trampad på tårna", vill man fira traditionsenligt så ska man självklart göra det, jag ska också fira midsommar men jag kommer också att "fira" några helt vanliga måndagar i sommar...
1 Pia:

skriven

Du har så rätt ! Kom precis från ICA, är det hungersnöd på gång ? Dessutom, har alla fåt lön före helgen ? Inte jag i allafall. Likadant på systemet. Håller med du, man kan ha lika roligt en måndag.

2 Trolda:

skriven

Håller med dig helt!!! Det bästa är att fira i den lilla vardagen och ta hand om sina nära o kära allt som oftast! Och jag tycker synd om alla dem som inte har möjligheter att umgås på grund av hysterin..(men JULEN är värre...huuuuuuuuuuuuu) Ha en UUUUNDERBAR Midsommar!
Trolda - kramar!

3 Pia:

skriven

Här kommer en till som håller med dig till fullo!
Trevlig midsommar!

4 My:

skriven

Oh vi är så traditionsbunda så det är äckligt, allt är precis som det brukar va, med samma folk, samma mat, osv osv
Tror oxå det är en jobbig helg för många människor!

Kommentera här: