Boktips!



Har nyss läst ut en bra bok som jag kan rekomendera!


Författaren, doktor i barnpsykologi och lärare för barn med psykiska störningar, skriver om sitt terapeutiska arbete med patienter som inte talar: fyraårige Drake, nioåriga Cassandra som lider av multipel personlighet och visar sig ha blivit utsatt för sexuella övergrepp samt den äldre kvinnan Gerda som fått en stroke.

I Skymningsbarn skildrar Torey Hayden sitt terapeutiska arbete med patienterna Cassandra, 9 år, Drake, 4 år, och Gerda, en äldre kvinna. Gemensamt för dem är att de av olika anledningar inte talar, och i försöken att nå fram till dem tvingas Hayden ifrågasätta sina arbetsmetoder.
Cassandra är en svåråtkomlig och ibland starkt utagerande flicka som lider av dissociativ störning eller multipel personlighet. Det visar sig att hon har blivit utsatt för sexuella övergrepp och Hayden skildrar de olika stegen i den mödosamma terapeutiska processen på ett nästan plågsamt levande sätt.

Drake är en begåvad och änglalik pojke som inte säger ett ord och Hayden och de andra i teamet tar för givet att han lider av selektiv mutism. De försöker med alla medel få honom att tala, men till sist måste Hayden omvärdera sitt val av behandlingsväg.

Samma utmaning blir mötet med Gerda som inte talar efter en stroke. Gerdas skador gör det svårt att nå någon form av kontakt. Den som öppnar vägen är ? Drake.

Liksom i Torey Haydens tidigare böcker återges patienternas öden med en vetenskaplig precision samtidigt som skildringen är gripande, omedelbar och spännande som en deckare.


1 Helen:

skriven

Den är säkert bra, läste en annan bok av henne för flera år sedan. Kommer tyvärr inte ihåg vad den heter men bra var den.

2 Mia:

skriven

Jag har alla böcker hon skrivit men har än så länge bara hunnit läsa de två första, de är kanonbra!
Kram

3 My:

skriven

Kanske något för mig då, tack för tipset!

4 Erika:

skriven

Låter som en bra bok!

5 Vaniljis:

skriven

Mycket tips från alla nu. Skriver upp den här på
listan med! :)

6 Annica:

skriven

Har nog läst alla hennes böcker....helt otroligt bra allihop

7 Kristina:

skriven

Den läste jag för ett tag sen. :) Den är verkligen bra!

8 Zoe Saldana:

skriven

A very interesting read, I hope you will be adding more soon. Will be passing this onto all my friends.

Kommentera här: